Translate

Thursday 24 November 2011

Chapter 5

In Malmoe we had this thing called Milen (ed note: directly translated it means “The Mile”. But it’s a distance of ten kilometres). Milen was a damn long stretch. We ran from our stadium to the Water-tower, down through Limhamn’s road, past all the really expensive houses with great views over the ocean, I remember one house in particular, it was pink and really awesome and we thought like: Wow, who are these people that are living here? It’s sick how much money they have.

Повеќе...

8 comments:

ReBorned said...

Tevez е на прагот на Milanello.

Navigator said...

Да му посакаме огромно добредојде на Tevez. Не можеме да посакаме подобра замена за Cassano. Идеалниот човек во моментов!

Anonymous said...

Мислев да споменам нешо за тоа уште коа почна да се шушка ама си викам ај да не бидам Суазо :)
Добредојде, нека си ја држи само главата доле и нека игра фудбал!

ReBorned said...

Tevez како хибриден AMC зад Zlatan и Pato? Има work rate на вистински чистокрвен коњ (во позитивна конотација). BOA би се вратил на MC а изгледа најмногу би го кркал Aquilani.

Navigator said...

Јас па милсам дека најдобро би играл како LW/RW заедно со Binho или Pato во линија, позади Ibra. Само што во тој случај би се менувала формацијата и би се вратила онаа на Leonardo предавинкот, ако воопшто се сеќава некој на него... :) И ако зборуваме за нечие "јадење", со доаѓањето на Tevez, најмногу би го јадел SES92 во секој случај. Овие од средниот ред секако ротираат на секој меч.

ReBorned said...

Јас не ни го сметам SES како варијанта во оваа ситуација. Упорно не игра а упорно изјавува дека е пресреќен и дека Алегри е презадоолен од него. Созревање, мускули... којзнае. Ама со ова се случи рапсодија во Primavera, на последниот натпревар играа SES--COMI--Kingsley. Страшно, премногу страшни за Primavera тим. Па и Calvano се враќа...
Иван, ние немаме среден ред кој ќе може да ја износи таа 4-3-3, тоа е проблемот. За таква формација не треба само напаѓачка тројка. Всушност и тоа сега што го играме се прелива во 4-3-3 во напад но не е класична 5-3-3, тоа е нешто друго. Знам само две работи:
1. Бињо ќе има од кој да учи finishing.
2. Ако Tevez влезе во негов препознатлив ритам на теренот (а не надвор од него) и ако остане тука и после летото еден од нашите сегашни напаѓачи си оди сигурно (според мене најблизу до вратата ќе бидат Бињо или Пато). Касано нема да се врати ни пола од тоа што беше но баш поради тоа што му се случи нема шанси да си замине! Ова е Милан, ние имаме поинаков пристап!
И на крајот на краиштата Тевез е и добра аквизиција од друг аспект. Јувентус е силно заинтересиран за него. А со ваква игра на Јувентус и Тевез напред, може да биде опасно по нашата втора ѕвездичка на дресот :)

ReBorned said...

Nesta еден месец во аут.

Anonymous said...

Одамна не сум чкртнал нешто...