Translate

Saturday, 12 November 2011

ЕКСКЛУЗИВНО!!!

Како што Ви ветив...
Знаете дека пред некое време излезе автобиографијата "I am Zlatan" на истоимениот автор :)
Дотука се' е ок нели? Книгата засега е излезена САМО НА ШВЕДСКИ ЈАЗИК, АНГЛИСКАТА ВЕРЗИЈА СЕ ОЧЕКУВА околу Мај-Јуни 2012 година. И до тука се' е ок нели?
АМА... благодарение на еден HARD HARD HARD CORE фан на Zlatan од Шведска, книгата ќе ја имате на располагање тука, на англиски! 8 месеци пред светската премиера! Книгата е преведувана РАЧНО (не е користен google translate поради тоа што како што ми преточи и преведувачот, најпрвин се обидел со google translate но се губи смислата во некои реченици. Затоа како што реков претходно СЕ' Е РАЧНО ПРЕВЕДУВАНО!
Јас веќе прочитав дел од неа и верувајте ЌЕ ПАДНЕТЕ НА ГАЗ!!!
Ќе ви ја пренесувам преку chapters... едно по едно...
Имам еден куп слики од книгата и незнам со која да започнам...
Овој пост нека биде мерење на пулсот :)
Започнуваме утре...

2 comments:

ReBorned said...

И мали финеси...
По само 2 дена од официјалното излегување на книгата во Шведска веќе се печати ТРЕТО издание на истата?!
Мал hint... првото поглавје од книгата е дел кој сите најмногу ги интересира :)
Значи првиот дел е БУМ а потоа сите следни делови се хронолошки средени од детството па преку целата кариера.

Navigator said...

Интересно... баш би сакал да ги видам деталите поврзани со тоа како се одвиваат трансферите. Инаку не сум од оние што се палат на интимата на луѓето.
Како и да е, секоја чест за дечкото, но и за тебе. А не разбрав, трето издание?? Имаше второ?