Translate

Tuesday 8 November 2011

Bunga Bunga Presidente is back!

Bunga Bunga Captain се повлекува од челото на Италија. Ова веројатно ќе биде подобро за Италија како земја, за Милан како клуб никој не може да претпостави.

- од една страна може уште повеќе да го загуби интересот за Милан поради тоа што Милан на моменти му беше скапа играчка со која си го градеше својот PR, со спортски успеси ќареше и на политички гласови а и Милан беше параван со кој се свртуваше вниманието кога ќе излезеше некој Bunga Bunga скандал.

- Од друга страна може повторно да му се врати љубовта и воопшто гладта за успех и да направи бум со кој ќе си го нахрани своето малку повредено его (а нема поголем егоист од него). Знаеме дека едноставно и да сакаше не можеше да прави скапи екскурзии во трансфер периодот кога земјата беше во длабока криза. Тоа ќе беше политичко самоубиство.

- Трета (и според мене најверојатна) варијанта е се' да си остане status quo.

- Продавање на клубот за него сметам дека не доаѓа во предвид.

Welcome back President!

21 comments:

Anonymous said...

Сликата е епик! само оваа со Јоргос ја немав видено до сега :))
Предлагам да ја продолжиме дискусијата од претходниот пост на овој.
@Иван, во 5 сабајле гледав филмови и играв мастер лига на пес 6 (да убаво прочитавте пес од 2007ма год) моментално сум на 2019 сезона Кака ми е пред пензија :(
Враќањето на Берлу е одлично, не ќе биде лошо еден поклон сега од него како што беше Робињо еве Гансо на пример :Р
Незнам зошто, ама имам чуство дека Монтоливо ќе заврши кај нас ако не сега налето.
За Чезаре Натали малку знам мислам дека има играно и во Удинезе но битното е што искусен дефанзивец кој добро ја познава нашата лига-скоро исто како и Јепес.
Преголем товар ќе биде ставен на СЕС92 токму и затоа Д Болд Мен бара напаѓач за зимава а за СЕС92 има време ехехееее...
Мексес и Таиво ми се енигми....одлични дефанзифци земени ГАГА а моментално нивниот статус е непознат.Ајде Мексес е повреден ок ама Таиво...
И на крај јас сум презадоволен и ако остане оваа дискусија меѓу нас на овој блог.
Џабе им на некои луѓе 5.000 лајка 100 коментари и слично ако 80% од нив се абе зошто мексес не игра алегри глуп :@ :@ :@ и тн.
Обидот за реактивирањето на Блерим е одлична идеја иако никогаш немам разговарано со него.
Мохикан фали и тоа како многу ќе биде побогато со него.
И за крај сакам да ја истакнам важноста на Ри кој дојде како огромно засилување и сериозно ги размрда нашите редови.Браво !!

ReBorned said...

Кога пишував постови од компјутер бев hot prospect ама сега кога почнав и од мобилен веќе сум wonderkid :D
Милан е преголем бренд за било што да го раздрма. Да ви кажам со време, веќе во следниот период очекувајте низа изјави од типот "Беелускони ќе го затворат, Милан ќе пропадне...". Берлу со самото тоа што ја напушта функцијата веќе го губи имунитетот па дури и таква опција е во игра (воопшто не верувам во такво нешто но постои во теорија како опција). Но дуи и да се случи тоа... Милан уште следниот ден ќе има барем 5-6 светски магнати/конзорциуми кои ќе молат да влезат во Милан. Значи народски кажано за Милан нема зима.
П.С Уф колку добро ќе биде да го освежиме блогов дизајнерски. И околу муабетот во претходниот пост еве сега уште еден тип ми пријде и ми рече дека редовно ги следи нашите текстови само не коментира :) (на работа сум и на моб. па оваа информација беше од пред 5 мин).
Се надевам не се лутите што додадов mobile label да имаме некоја евиденција и на тоа поле.

Navigator said...

Јас пак, се осеќам како "One for the future", што би рекла FIFA12 :)
Ти Ри пишувај од каде сакаш и води си евиденција, немам ништо против. Само да си активен како што си сега. Исто и за Драган, само што за него имам едно "респект" што успеал да издржи 13-14 сезони на една игра :)
Шала на страна, ме интересира зошто некој редовно би читал некој сајт, а ништо да не коментира. Има сајтови што треба да се најавуваш да се коментираш, ама овде барем е многу едноставно. Си ги прашал некогаш зошто не се активираат?

А Berlu не го затвора никој, колку и да е тоа добро или лошо за клубот и клубските финансии. Никој не го замразил Milan поради Berlusconi, може само да го засакал, ако евентуално типот му е симпатичен. Ама и тој претера! Што е право, право е...

ReBorned said...

Сега Берлу ќе го реактивира својот Bunga Bunga Squad и Кристијан Габровски aka Ристо бомбата ќе им ја пее "пердуви ќе летаат..." во живо.
Му пиша mail на Mohican?
И не само за пасворд туку и тој да се врати

Anonymous said...

Остваруваме...
Промени на блогов :))))

ReBorned said...

Абе пак се гледа кој ни е лидер, мора политичка нишка во блогот да имаме :D
Forza Berlu, Forza Milan!!!

ReBorned said...

The Gold Tie Hero изјави дека прво поднесол жалба до FIGC за суспензијата на Boateng на 2 натпревари по исклучувањето од клупа но подоцна забележал дека погрдните зборови на Боа не биле насочени кон фудбалер на Рома (како што првично Боа изјавуваше) туку кон линискиот судија и затоа ја повлекол жалбата. Исто така испратил писмо-соопштение до сите фудбалери дека во иднина секој ваков испад надвор од теренот и заработени црвени картони поради несоодветно однесување ќе бидат строго санкционирани и парично казнети со најголемата парична казна според новиот колективен договор! Ова е втор ваков правилник во Милан после оној за добиен жолт картон поради соблекување на дресот по постигнат гол! G сака да внесе ред!
Berlu и официјално се враќа на чело на Милан, значи би требало да го гледаме почесто на San Siro (лично сметам дека може да има и нов стадион во некоја не толку далечна иднина ;)).
Sky Sports веќе има неколку шпекулации за тоа како би изгледал тимот на Милан во следната сезона: заштеда на плати од минимум 30 мил. евра, во аут Јепес, Замброта, Инзаги, Рома и најверојатно Гатузо и Амбро, за Неста најверојатно ќе има уште еден едногодишен договор а можно е истото и за The Boss но со помала плата и во фудбалер за на клупа, блиску сме до Монтоливо, се враќа назад и Didac Villa, најверојатно го купуваме Ogbonna од Torino а потоа ќе се обидеме и да купиме 2 фудбалери од средината на теренот, едниот ќе биде сигурно бразилец а вториот доколку е можно ќе биде Eriksen кој многу им се допаѓа на G и Braida.
Sky Sports исто така вели дека Berlu сака да го направи Milan "Grande again" не само во Италија туку и во Европа и во светот.

CurvaSud_Milan said...

Драгане не туку "остварувај" многу зашто ќе се скараме :))

Navigator said...

Ете Владе на што се залепи од толку муабети :)

ReBorned said...

Abate конечно после толку време по првиот повик за репрезентацијата се испушти и рече дека голем дел од ова оди за Max затоа што тренерот го форсирал цело време во одбраната и го терал да тренира "extra hard" во дефанзива.
Нашиот тренер знае што прави со своите фудбалери иако тоа на моменти на нас може да ни делува поинаку :)

Anonymous said...

Што убаво ќе изгледа таму горе на трибините пак да се види Берлу :))
Извини владе ама тоа беше единствен начин да те навлечам на муабет :Р
А ми се свиѓаат најавиве....Гансо доаѓа мммм

ReBorned said...

И Сисоко доаѓаше...

Anonymous said...

Поправка*
Сисоко дојде веќе :)
Исто и Суазо :)

ReBorned said...

Ме интересира една работа, од каде го извлече Гансо баш сега. Од толку имиња за кои се вртат муабети тој е баш последна дупка на кавалот (според шансите да дојде) :)
И уште една работа, Иван сеуште се пијанчи низ кафаните со парите од некни или што е работата..?

ReBorned said...

The year of ABATE


From that game against Cristiano Ronaldo to now: the rise of Ignazio Abate.

On November 3rd this year, Ignazio Abate celebrated the end of a special year. A year that had started with the game that changed his career, the 2-2 draw against Real Madrid where he won the duel with Cristiano Ronaldo. That day a new player was born.

Since then, there have been many key dates in the life of Ignazio Abate:

14 November 2010: Milan win the derby 1-0 but he was sent off. The half hour spent with Galliani in the dressing room came and went and the team went on to win the match. All is well that ends well.

12 December 2010: Milan beat Bologna 3-0 and Ignazio defensive play continues to improve.

20 February 2011: Milan beat Chievo in Verona and the comeback in that match was largely down to Abate's fantastic performance going forward down the flank.

2 April 2011: Thanks to his assist, Pato scores the second goal in the Derby-Scudetto showdown.

7 May 2011: Milan are crowned Champions of Italy and he wins his first piece of silverware.

6 August 2011: Ignazio's ball for Pato leads to the second goal in the Italian Super Cup in Beijing.

15 October 2011: Another assist, this time for Cassano against Palermo.

6 November 2011: He is called up for international duty.

9 November 2011: His friend and team mate, Rino Gattuso, says he is the complete player.

Next up: The ultimate joy, he will soon become a dad!!

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Предчуство?
И ја заборави рекламата со Кичо и Д бос за Нивеа фор мен, голем брејктру :)

ReBorned said...

Таа што си ја бришат потта на челата со брадите? :D
А го виде каква слика и прилика е Il Pharaon? Брада до папок и чироки на глава :D

Anonymous said...

Хахахха мене Абијати ми е најинтересен коа чита весник онака сите се мн внесени во рекламата, одма штом ја видов ја лункував на блогов мислам :)

ReBorned said...

Уф што Ви спремам ЕКСКЛУЗИВНО ;)

Anonymous said...

ШтоооооООоо??