Translate

Sunday 9 January 2011

MILAN - UDINESE 4-4

13 comments:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=_VlrN3Syqq4&feature=player_embedded

Lasciatemi godere, lasciatemi godere...quando non ci credevo piu IBRA 4-4

FORZA MILAN!!!

Navigator said...
This comment has been removed by the author.
Navigator said...

Ronaldinho и официјално замина од Milan! Flamengo е новата дестинација на маестрото, иако посимпатично мене лично ќе ми беше ако се вратеше во Gremio..најискрено му посакувам уште многу успеси, помалку дискотеки и моја желба да импресионира и онаму од каде што потекнува, таму каде што некогаш бил огромен талент, сега се враќа како огромна ѕвезда..еден од најдобрите, на сите времиња!

FORZA DINHO!!!

Navigator said...

Уште едно официјално заминување, но овојпат се работи за позајмица..Onyewu во Twente до Јуни! морам да речам, паметен потег!

ReBorned said...

Што значи ќе дојде уште нешто во зимскиот преоден рок.
Алегри бараше засилување во средниот ред но по последните катастрофални игри во одбраната се чини прва опција ќе биде дефанзивец и тоа лев бек. Антонини трча како кокошка без глава и губи секакво чувство за ориентација на теренот.
Најголеми шпекулации засега има за Капдевиља од Виљареал и Балзарети од Палермо. Балзарети ми е по ќејф.
Контрао е сон, можеби реалност но само на лето, сега е само сон.

Navigator said...

незнам баш кој личи повеќе на кокошка без глава на последните 2-3 уткамици, Antonini или Abate..слаби точки ни станаа бековските позиции, а веќе од порано ни е и стоперската..незнам како Massimo планирал да купува везњак кога има ваква ситуацијата назад..последно прочитав за van Bommel и останав со отворена уста..не е ваљда навистина Milan заинтересиран за такво ѓубре..стар, бавен, редовно пожолтува, прави проблеми..па имаме такви играчи (не со сите наведени карактеристики, да не се разбериме погрешно)..
одбрана и само одбрана! не би бил против ни Dani Alves, ама во секој случај прва опција за мене е David Luiz на долг договор и мирни ќе бидиме едно 5-6 години..можите да замислите двајца T.Silva во одбрана? ете, тоа ќе го имаме..ако не ми верувате гледајте ги последните две уткамици на бразилската репрезентација...

FORZA MILAN!!!

CurvaSud_Milan said...

Бековските позиции не ни станаа сега проблем, тој проблем се влече долг период наназад. Едноставно имаме бекови кои се солидни и ништо повеќе од тоа, момци што во некои други времиња не би играле во клубови погоре од Сампдорија или Палермо(во најдобар случај) и дресот на Милан би го сонувале. Несакам никого да омаловажувам, но сите сме свесни дека Антонини, Абате, па и Одо и Замброта(со моменталниот квалитет и години) едноставно се недоволно квалитетни поединци за да го носат дресот на Милан. Но што е тука е, искрено за серија А не мислам дека ќе ни претставува проблем, но за ЛШ секако.

Но секако нас најбитно ни е скудетото годинава, па здравје наредна година можеби ќе го добиеме Герет Бејл на пример или Контрао.:)

The Last Mohican said...

Мене искрено не ми е јасно зошто Онејеву не доби шанса да заигра во Милан. А ако веќе не е дел од планот на Алегри зошто не го продадат, зошто позајмица? Со продавање барем ќе извадат некоја пара од него и онака дојде како слободен играч во Милан. Друга работа, зошто го држиме и Јепес? Па дури и Бонера би го нбркал јас. Дечкото од сите дефанзивци добива шанса скоро на секоја утакмица и го шараат на разни позиции во одбрана и многу ретко, ама стварно многу ретко покажува дека е достоен за Милан. Покрај Силва и Неста здрави и во топ форма и просечни бекови изгледаат како добри играчи ама не е тоа што ни треба. Реално бековските позиции ни се многу слаба точка, со Замброта и Одо стари и зарѓани, со Абате и Антонини од кои има повеќе промашени центаршутеви отколку погодени и со Бонера кој стварно не знае кај тера. Во ваква ситуација јас попрво би му шанса на Онејеву, отколку да го дадам на позајмица. Што знаеш може ќе изненади и ќе има корист од него. Овие другиве се стандардно за никаде.

ReBorned said...

Пато во интервју за Алегри:

"Allegri deserves Milan. - He made his debut on the new Rossoneri Pato - Always talk with everyone, and helps everyone. He motivate players even those who have already won everything. We are united and form a real band, we want to win for him. Different words for her former coach, which does not seem to share the choice to land at Inter, "Me at Inter? Never.

ReBorned said...

И Галијани продолжува да изненадува:
„Ван Бомел е добар фудбалер но ние НЕ СМЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ за него поради тоа што е во ПООДМИНАТИ ФУДБАЛСКИ ГОДИНИ“ :O (нешто што беше незамисливо до пред 2 сезони).
„Руиз од Еспањол е добар фудбалер но не сакам да зборувам за имиња. Не сакам да го споменам името на фудбалерот поради тоа што е можно и други екипи да се вклучат во трката. Доколку имаме шанса да се засилиме во Јануари, ќе го сториме тоа. Фудбалер од средината и дефанзивец? Веројатно...“
The Gold Tie Hero!

Vase_AC Milan said...

Утакмицава со Удинезе колку беше лоша толку и добра.Секако ние ја имаме иднината во свои раце и прилично сум сигурен дека скудетото ќе е наше.Мердите се залетаа но со време ќе сфатат дека возот отишол, нека се среќни и ако изборат пласман во ЛШ.
Додека сме кај трансферите дефинитивно одбраната мора да се појача.За Бонера несакам да коментирам ни да читам коментари зошто се ќе му дадам по капата, сепак е играч на Милан затоа ќе се воздржам.Недостоен е за дресот максимално.Заминувањето на Ониеву требаше да не се случи туку тој да замине.Зошто толку страв да се игра со Ониеву кога на репрезентативно ниво игра феноменално,згора на тоа го земавме без пари и се нафати да игра за без пари....
Но како и да е одиме понатаму,не е ова единствената грешка на управата.Мислам дека ако се земе Давид Луиз ќе може да ја покрие и едната бековска позиција.Имам забележано дека понекогаш игра и лев бек.Замислете ја одбраната со Неста Силва и Луиз во иста линија цццц....Ќе се вратиме на нивото од пред неколку години со Неста Стам и Малдини.Абате е шатор моментално но мислам дека концепцијата го има збунето зошто се игра малце поотворено а тој се чувствува "заштитен" од присуството на Гатузо или Фламини кои покриваат пред одбраната.Но како и да е шансите му летаат една по една.
Средниот ред и нападот нема потреба да се корегираат тука се младинците кои можат многу да ни помогнат во вакви ситуации.
Јас попрво би го играл Папа пред Бонера.Некна дуелот со Ди Натале за 3тиот гол сигурно ќе го срозеше а не да му ја даде левата страна и да си шутира овој слободно.А за Јепес да не правам муабет сигурно немаше да примиме 4 гола.Бонера буквално беше директен кривец за 3 голови.Незнам.....Некна може имавме среќа и имавме расположени играчи во нападот но другпат може ќе немаме.Пожелно е да се појача одбраната и тоа веднаш.
Мексес мојот личен фаворит :P

FORZA MILAN TU SEI TUTTA LA MIA VITA

CurvaSud_Milan said...

Мексес ти е Бонера во малку посифистицирано издание :)) ...шала на страна, голем киксер е Мексес, не го бива реално.

Navigator said...

незнам, па мене ми се допаѓа...