Translate

Thursday 6 January 2011

CAGLIARI CALCIO vs. AC MILAN (RESERVES)


Јасно ви е на сите зошто вака изгледа насловот..уште по мечот со Roma, кога ја коментиравме првата полусезона и гледањата за овој дуел, зборував колку тешко ќе биди да се добие првото соочување во новата година..ама ни крај памет не ми паѓаше дека ситуацијата ќе биди вака лоша..со еден куп повреди на клучни играчи, со суспендиран Ibra, ама и недоволно подготвен Cassano, изгледа дека ќе е екстремно тешко со победа да се напушти Сардинија..
Враќањето на Allegri кај "своите" ќе му биди всушност најдобриот испит за тренерската зрелост и шанса за заќутување на злобниците кои сеуште го сметаат за просечен..ќе треба да направи мало чудо, така би го нарекол вметнувањето на хемија меѓу оние што утре ќе истрчаат на Sant'Elia..чудна е ситуацијата... цело време барааме свежа крв во првиот тим, а сега па наеднаш ги има многу, ама пак има проблем, сега фали искуство..со дури петмина младинци во повиканите, со пар играчи кои сеуште не добиле ни минута првенствен натпревар, ова е сосема нова ситуација и нов предизвик за екипата..ама шампионскиот тим за кој зборуваме веќе некое време не смее да потклекне пред повредите и суспензиите..шампионски тим не смее ни да сее бодови по гостувања кај, ќе се осмелам да речам, просечни екипи..секоја чест за противникот, со неколку солидни индивидуалци и еден од најдобрите тренери во Италија, ама Milan или новиот шампион како што го нарекуваме во последно време, не смее премногу да респектира тим како Cagliari..
повиканите :Abbiati, Amelia, Di Fabio (numero 50), Antonini, Bonera, Nesta, Papastathopoulos, Montelongo, Yepes, Oddo, Thiago Silva, Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Abate, Pato, Robinho, Cassano, Strasser, Oduamadi, Merkel, Beretta.
За продолжување на симпатичниот почеток на годината и усмерување право кон Скудетото, ќе ни треба глатка победа, по можност без многу трошење на најзначајните играчи..ова, секако не го велам од причина што треба да биди лесно, туку распоредот го диктира тоа..за три дена нов натпревар, со слично силен противник - Udinese..сепак, без многу паметување, победа не крева многу високо, значи зацврстување и дава појак мотив за следниот предизвик..затоа, одиме на победа и само победа, ма каква и да била!

FORZA MILAN!!!

8 comments:

ReBorned said...

И како капак на се’, повреда и на Неста. Негова алтернатива во стартните 11 е Даниеле Бонера. Со повредата на Неста и дефинитивно отпаѓа од комбинација експериментот со Тиаго Силва како DMC бидејки без ниту еден од Неста и Тиаго назад си пресудуваме, класично харикири! Значи Тиаго и Бонера централно, Абате и Антонини бочно!
Напред сигурно ќе ги видиме Бињо+Пато од самиот старт. Дилемата е една и единствена. Дали и Касано како полушпиц а Сидорф во средниот ред со Амбро и Гатузо или пак Касано да остане на клупа, Сидорф да игра AMC а во средниот ред да стартува Родни the mad dog Страсер. Се’ друго е познато.
Од останатите вести, Каљари е блиску до потпишување со Риос од Пењарол, фудбалер кој игра на средината од теренот. Ако на тоа се придодаде изјавата на Алегри на пресот дека веројатно купуваме фудбалер од средниот ред се чини Лацари е се поблиску до црвено-црниот дрес.
Екстремно тежок натпревар, целосно се согласувам. Сепак, за мене Донадони е само просечен тренер, никако еден од најдобрите во Италија.
Јас сметам дека Алегри кој ја создаде душата на овој тим на Каљари ќе ја задуши играта на домакините, ќе ги неутрализира. Прашањето е дали ние ќе бидеме на ниво во офанзива.
Btw и „нашиот“ Леонардо има непријатно деби ;)
Forza Max, Forza Milan!!!

Navigator said...

мојот посакуван состав е овој:
Abbiati
Abate--Bonera--TS--Luca
Rino--Ambro--Strasser
Cassano
Pato--Binho

несакам во никој случај да го видам Seedorf на терен, стварно ми е мачење кога го гледам него како ја задржува, ја успорува играта..особено не сега, кога скоро целиот тим е брз и млад и се очекува пеколно темпо..ама знам дека ќе игра :( кој и да е, само нека се вратат во Милано со три бода!

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Хахахахаха интересно и доста храбро!
МЕРКЕЛ СТАРТЕР?!


MILAN: Abbiati; Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini; Gattuso,
Seedorf, Ambrosini; Merkel; Pato, Robinho

ReBorned said...

Уфффф кој неочекуван потег! Уште неможам да се изначудам

Navigator said...

ќе биди интересно, нема што :)

ANDIAMO RAGAZZI!!!

ReBorned said...

После овој натпревар Алегри или ќе биде масовно критикуван или масовно фален :) ;)

ReBorned said...

Одлично започнавме, лошо завршивме во првото полувреме.
Ни фали тежина напред во шпицот, можеби Берета...
Сидорф повторно не кочи а згора на се’ и прави хаос и предизвикува вистинска паника во нашата дефанзива заедно со Бонера

ReBorned said...

Родни The mad dog Страсер!!!
Толку!