Translate

Friday 10 December 2010

ASSALTO A BOLOGNA, CON THIAGO E FLAMS NEL COURE!!!

Помеѓу сите овие лоши вести деновиве, екипата, а и ние треба да најдеме простор за размислување на следниот предизвик, оној во Недела на Renato dall'Ara..најверојатно никој не ја знае точната дијагноза на повредите и колку тие ќе ги оддалечат нашите миленици од теренот, а сепак и покрај шокот тимот има императив пред себе за колку-толку да се задржи позитивната атмосфера што владееше се до вчера..момците треба да се издигнат над проблемите, да им препуштат на лекарите и на управата да ја завршат својата работа на најдобар начин, а тоа што тие го знаат најдобро да го презентираат уште еднаш..
со една победа над Bologna би се смениле многу работи и верувам дека во Millanelo се свесни за тоа, но било како поинаков исход би ја продлабочил кризата (не толку резултатска, колку психичка)..и не дека сме немале вакви повреди и порано..неможи да биди посвеж примерот на Pippo, ниту дека помалку ни е жал и сме загрижени за Flamini, ама тенката и неконзистента одбрана го прави толку страшно долгото отсуство на ТЅ..деновиве ќе прочитаме милион варијанти за должината на опоравувањето, ќе се изначитаме и шпекулации за трансфери во Јануари..нас најдраго секако, ќе ни биди ако управата го промени официјалниот став дека во преодниот рок ќе се купува само напаѓач и ако евентуално го реализира транферот на David Luiz, што е сон на секој фан..
во секој случај, ни останува да чекаме comunicato ufficiale, па потоа да правиме пресметки..ептен ми се допаѓа што на блогов не читам коментари каде се црни, пцуе и колни Allegri за тоа што не ги одмарал некои од првотимците, како што има на многу други форуми, а тоа зборува за вашата навивачка зрелост и познавање на приликите во клубот..
тие што ќе излезат на терен во Недела, нека одиграат за Thiago, за Flams, за Pippo, за Pato, за сите rossoneri, за Скудето!!

P.S. За повиканите, казнетите, можните состави, резултатот и се друго потесно поврзано со мечот, во коментарите на постот.

уште еднаш... STARE INSIEME RAGAZZI!!! FORZA MILAN!!!

17 comments:

Anonymous said...

Владееш со привју постовите иако не се класични привју - твои се.
Кико искака нешо за алегри и бараме јавно да се извини :Р
шала на страна никој неможе да предвиди повреда така да секој таков муабет е сувишен...
треба да останеме фокусирани,да го запреме ди вајо,да ја победиме болоња.
Според мене Д.Луиз(или друг играч на исто ниво)и Палоши не се некои недостижни цели во јануари, се е во рацете на управата и треба да знаат дека тие ќе бидат прво на удар во случај скудетото да ни избега од раце.
Тиаго и за жал инџури проун му посакувам брзо опоравување.

FORZA CAMPIONI !!!

kiko_pato said...
This comment has been removed by the author.
ReBorned said...

Иако ми е многу мака и можеме да зборуваме муабети од типот: што би било кога би било... сепак го разбирам Алегри, не играше Неста а ќе беше премногу да не игра ниту еден од стандардните столбови во одбраната, сепак по подолго време имаме тренер на кој не му е сеедно дали Милан оди на резултат или не, Алегри сакаше да го задржи позитивниот моментум и тоа е за поздравување.
Човекот рече дека одиме на сите фронтови, сигурен сум дека и на натпреварите од купот на Италија нема да оди со комплетно младинска екипа или фудбалери од кои „дигнал раце“.
Одиме на победа на Ренато Дал Ара... Forza Milan!!!

ReBorned said...

King Zlatan:

The Golden Ball: "I think Sneijder is not absurd that not even arrived on the podium for the award of the Golden Ball. He did great things last season, including the World Cup, but this award has become just a political issue and is That's why I do not care to win it. I prefer to reach important goals with my team. "

With regard to the championship: "I'm not afraid of anyone. We are the strongest and we're proving that. If we continue like this certainly will win it all.

It concludes with a special message to his current company: "Ever since I got here, seeing my surroundings, the companions and society, I realized that this will be the team with which I can take away the satisfaction and will finish in which the career. We can win big with this team. Milan is not Ibra-dependent, each of us depends on the other fellow. "

ReBorned said...

Here is a list of the 21 squad for the trip to AC Milan Bologna:

Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Nesta, Papastathopoulos, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser, Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho. Abbiati, Amelia, Rome, Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Nesta, Papastathopoulos, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser, Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.

Vase_AC Milan said...

Погодете кој ќе игра утре покрај Неста? Незаменливиот и ненадминливиот Бонера.Со тоа автоматски ја губиме фаворитската улога според мене и немам некои посебни очекувања за утре.Како може покрај играчи како Онијеву Јепес и Папа да игра Бонера? Анчелоти го доведе во Милан и го користеше го играше во секоја можна прилика, лани Лео и тој му даваше многу и непотребно шанси и сега годинава истото се случува со Алегри.Моја теорија е дека во Милан е дојден со врски и затоа игра.Нема ништо посебно во него нема никакви физички предиспозиции (брзина,снага,техника)...
Ќе се молам за утре да имаме поголема доза на среќа зошто ќе ни треба.Наместо да го стави Онијеву да му даде шанса Бонера игра.А кога игра скоро никогаш немаме тепано. Се надевам дека утре ќе се случи тоа.

FORZA MILAN

Anonymous said...

Васе ако немаш некои посебни очекувања за утрешниот натпревар не го гледај воопшто, никој не те присилува.
Колку и да се убедуваме сите дека Онијеву треба да добие шанса очигледно е дека луѓето кои всушност треба да одлучуваат дали тој треба да игра или не мислат поинаку и имаат многу повеќе кредибилитет од нас, на крај краева типот нема играно година дена клубски фудбал.
За киксерот папа не ми се ни прави муабет...си ги доби шансите за оваа сезона - истото важи и за Јепес кој не се прикажа во најдобро светло.
А незнам кој од горенаведениве ги има карактеристиките кој ти ги спомна.
А тоа со кога Милан има победено и Бонера се глупости напишани од неколку обични трачари на гол.цом
Ако ја следиме статистиката тогаш Амелија треба да биде линчуван и никогаш да не добие шанса да брани.

Anonymous said...

Абиати
Ѕамброта,Неста,Бонера,Антонини
Гатузо,Пирло,Амброзини
Сидорф
Ибрахимович,Робињо

ReBorned said...

Бонера мора да игра како стартер пред горенаведените поради неговата конституција. Сите останати се т.н тешкаши а и Неста повеќе спаѓа во таа категорија па доколку игра друг би имале бавна задна линија. Доколку ТС беше здрав а се повредеше Неста тогаш на местото на Неста ќе играше Јепес или Сократис.

Navigator said...

а кај уствари пишува дека Bonera ќе стартува??
ќе се сложам со Васе дека Bonera е лош (недоволно добар) играч и не заслужува да игра во тим како Milan..ама сите знаеме каква ни е одбраната, а и каква ни е управата, штом лани го купи Yepes како некој што би требало да ја зацврсти дефанзивата..ама па од друга страна нема да се сложам дека Onyewu треба да биди првиот избор при замената на ТЅ..кога две години не доби ни еден единствен лигашки натпревар, најверојатно се работи за исто така недоволно добар играч..меѓутоа ако Bonera е веќе со години во клубот и играл и во лоши и во добри периоди, за американецот се поставува прашањето: што уште прави во Milanello? ниту Papa според мене не заслужува да биди стартер, така да сепак јас би играл со Yepes..
и не верувам дека има некој што би ја пропуштил првата утакмица рано на сабајле поради (не)играњето на некој од играчите..само уште да ми објасниш Васе што сакаше да кажиш со последната реченица..не ја разбрав, се надеваш дека ќе изгубат или не?
мојот состав:
Abbiati
Abate--Yepes--Nesta--Luca
Rino--Pirlo--Ambro
Prince
Binho--Ibra

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Ве следам и пишувам од мобилен од работа :). Нешто ново за ТС?

Vase_AC Milan said...

Се надевам дека ќе тепаме тоа мислев со последната реченица.Добро и да не игра Онијеву мислам дека Јепес дефинитивно заслужува да игра пред него.Со Бари и Палермо сосема добро изигра и мислам дека и утре ќе се снајде. А за тоа да не ја гледам утакмицата малку потешко без разлика со која екипа настапуваме или кој играч ми смета.Вака кога дискутираме сум максимално лут за таквите одлуки но во играта и него го поддржувам исто како и сите.Пак ќе кажам лично мене не ми се допаѓа како играч Бонера би го играл секој пред него.

FORZA MILAN VINCIAMO TUTTO

ReBorned said...

Abbiati, Abate, Nesta, Bonera, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Boateng, Robinho, Ibrahimovic.

На клупата е веројатно да бидат и Страсер и Меркел.

ReBorned said...

Тоа е тоа, единствената дилема е Сидорф или Боатенг, другото е познато.
Инаку „децата“ со нова победа, овојпат 3-1 против Каљари. Стрелци за нас Берета, Вердињо и Пасини.

ReBorned said...

Тој е составот, ајде момци!

Vase_AC Milan said...

CAMPIOOOOONI CAMPIOOOOOONI CAMPIOOOOOOONI SIIIIIIAMO NOOOOOOI

ReBorned said...

Принц е ѕвер!!! Кое втрчување за голот (такво нешто нема никогаш да направи Сидорф), која асистенција за вториот гол, кој пас во финишот при пречката, која брзина ја има нашиот напад со него на AMC.
Фантастичен пас од Златан за голот, Бињо одличен, Пирло катастрофа, другите стандард.

И на крај би искористил коментар од еден rossoner:

Allegri ladies & gentleman.
Its him really who is behind this Milan.
Also Dinho's lovers should shut the fuck up & join the Ibra or Binho fan club coz both are much better than Dinho.
One more thing , PRRRRRRRRRRRINNNNNNNNNNNNNNNCCCCCCCCCCCCCCCEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE