Translate

Thursday, 9 December 2010

Милан - Ајакс, 0 - 2

8 comments:

Navigator said...

Знае некој нешто за повредата на Flams??

kiko_pato said...

Колку што знам јас... Фламини 1 месец аут... а ТС 4-6 месеци не е можно што ни се случува... ете Алегри што не ги одмори првотимците синоќа............

Vase_AC Milan said...

Силва 6 месеци аут???? Се тресам целиот неможам да се смирам :@:@:@

Anonymous said...

Незнам зошто сте изненадени од резултатот,кажете ми кога последен пат Милан победил кога резултатот не го засегал?
А кико Алегри ги одмараше Ибра,Неста и Гатузо...а се знае каква ни е одбраната кога еден од Силва и Неста отсусвуваат па уште некој ако одмараше Алегри ќе се соочевме со понижување.
Фламини 3 недели до максимум 1 месец
Додека пак кај Тиаго потешка е работата, денес отпатувал за Бразил за доплнителни консултации со докторот на бразилската репрезентација.Најоптимистичките прогнози се дека ќе се врати во април,а другите дека и за него е завршена сезонава...
Имавме доста среќа со повреди сезонава споредбено со минатите сезони и со другите тимови и затоа не треба да кукаме и лелекаме многу.
Сега останува на Галијани да си го прекрши зборот и наместо "евентуално само напаѓач" да купи квалитетен централен стопер и евентуално напаѓач

FORZA CAMPIONI !!!

ReBorned said...

Вие сериозни сте?!
Леле уште немам ништо видено, прво отворам тука!
Тиаго?!
Навистина?!?

Navigator said...

па како е ова можно?? :(
сега се останува на B&G! ако не се клупи екстра, велам екстра дефанзивец зимава, извинете на изразот ама ни е е** мајката..страшно сум изнервиран и многу зачуден, од што и зошто??

STARE INSIEME RAGAZZI!!!

ReBorned said...

Castellacci: "Thiago Silva's injury is common. The stop is about a month"
09.12.2010 20:15 di Federico Gambaro articolo letto 886 volte 09/12/2010 20:15 by Federico Gambaro article read 886 times

© foto di Giacomo Morini Photo © James Morini

Dr. Enrico Castellacci, speaking into the microphone of Radio Sport, spoke of the accident which occurred in Thiago Silva, saying: "It 's one of the most common injuries, it is annoying to get stuck in the player but usually within a month players in the field. Usually the lesion of the meniscus tends to work to avoid complications. "The doctor went on to analyze the long period characterized by injuries, an issue the entire series A, but not only: 'It is true that c 'is the alarm but also accidents last year happened the same old thing. The average of a team of 25 players are 45 accidents a year, the causes are multiple, one is the failure to do more preparation true because of too many commitments, the other is that you play too much, there is a chance to recover between games and the other then there are the heavy soil and speeding the game that are important contributing factors. This is not just an Italian phenomenon abroad are experiencing the same moment. "

Vase_AC Milan said...

Ако најновите информации се точни за 1 месец се враќа Тиаго. ДАЈ БОЖЕ
Ако не оди на операција се враќа сигурно за 1 месец а во спротивно ќе се искомпликува работата.Само нека ни помогне господ нека биде она првото.

FORZA MILAN FORZA THIAGO