Translate

Saturday 25 December 2010

Без наслов но со повод!

18 comments:

Navigator said...

разочаран сум! зар од сите клубови во светот, мораше да го избери најлутиот ривал? Ахх Leo, Leo... се надевам и ти посакувам да го имаш истиот успех како и со нас, а можда и полош!

MILANO SIAMO NOI LEO, SOLO NOI!!!

CurvaSud_Milan said...

Neznam zasto vo nego ja gledate krivicata? Ajde malku obratno da gi postavime rabotite, toj 13 godini pridonesuvase vo klubot, prvo kako uspesen igrac, potoa kako uspesen skaut na kogo mu se prepisuvaat tranferite na Kaka i Pato i na kraj na prikaskata kako uspesen trener barem spored mene, zaradi toa sto go izvadi maksimumot od potencijalot sto go poseduvase taa ekipa. I posle seto toa B&G go nabrkaa od klubot kako kuce samo zatoa sto glasno i otvoreno celo vreme vo tekot na sezonata barase tranferi. A ima uste edno scenario vo koe nesakam da veruvam i koe e mn pokvareno, ali spored okolnostite i nisto cudno da bilo taka, a toa e B&G uste od lani da go imaat rezervirano mestoto za Alegri no bidejki ako ubavo se sekavam(popravete me ako gresam) togas Alegri bese nedostapen, i tuka Leonardo bukvalno da bil iskoristen samo da go premosti toj period, normalno Leonardo toa ne go znael odnapred.

Kako i da e, nesto mn gadno smrdi vo taa razdelba, veruvajte Leo ima golema pricina zasto bi imal lice i sovest da prifati vakvo mesto, vremeto ke pokaze, porano ili podocna posirokata svetska fudbalska ke doznae sto vsusnost se slucilo pri taa famozna razdelba.

Navigator said...

незнам прво, зошто предавството го поврзувате со освета..да се разбериме, не ми е зборот дека B&G се однесуваа во ред со Leo и евентуално не го искористиле..
јас сум свесен придонесот на Leo за Milan во секоја негова улога..и мене лани не ми одговараше разделбата оти видов дека има потенцијал и можи сето тоа да биди подобрено годинава..свесен сум исто и дека најверојатно нечиста беше играта на управата со него..
АМА зошто тоа мора да повлекува освета?? тоа е мојот проблем со Leo, и моето прашање за тебе и сите што го оправдуваат потегот..зошто мора една легенда, која после ланската сезона е уште поголем херој за навивачите затоа што беше жртва на политиките, треба да премине во градскиот ривал, во душманот? зошто свесно ги губи обожавателите и седнува на две столчиња, кога се знае дека нивните навивачи никогаш нема да го примат за свој идол? особено во ваква ситуација, каде тој нема ангажман пола година и каде неискуството го доведуваат во улога пак да биде "вд тренер"..сите информации од Printer велат дека ова им е само привремено решение..
во секој случај, најголем губитник е тој! и на кредибилитет и на фанови и на статусот легенда! единствено што добива е можноста да води релативно голем клуб и евентуална освета кон Berlusconi..ама ова што го направи не ja погоди само управата, нека знае!!

FORZA IL GRANDE MILAN!!!

ReBorned said...

1. За однос од управата кон него НЕ ГО МЕШЕТЕ ГАЛИЈАНИ! Галијани му помогна на Леонардо на многу начини, Берлускони е тој кој што имаше проблеми со Лео, не Галијани!
2. За тоа дали управата се однесувала лошо кон него или не, Милан не е само управа, Милан е институција, Милан се навивачите! Ако некој (па било тоа е и Леонардо) го израмнува Милан со скапа играчка на Берлускони тогаш тој (па дури тоа бил и Леонардо) е за жалење! Ако Леонардо мисли преку клубот да си расчистува приватни сметки и да си војува приватна војна тој е за жалење! Сите го подржуваа него во таа „преписка“ со Берлу, сега сите ќе се свртат против него!
3. Да го оправдам Леонардо?! Дали се сеќавате што изјави Леонардо на 22 Октомври годинава?! Дека не мисли да биде тренер во блиска иднина, особено не во Италија бидејки е премногу приврзан за Милан! Па тоа беше кажано од неговата уста пред 2 месеци, пред 60 дена! Тоа не се преголтува!
И така на крај јас лично сметам дека ние сме победниците со Алегри во оваа рашомонијада меѓу миланските тимови. И евентуалното доаѓање на Кака таму нема да ги смени околностите. Лео во Принтер е само уште една коцкичка повеќе за склопување на мозаикот наречен Скудето, за нас!!
Forza Milan!!!

Navigator said...

евентуалното предавство на Kaka би променило многу во емоционална смисла, но не и во играчка..
и уште едно прашање ми се провејува вчера и денес, особено по еден наслов што прочитав дека Leo и Kaka оделе во пакет за Splinter... па дали Milan е онаа иста стара фамилија за која порано зборуваа челниците? што се случува со играчите откако ќе го напуштат клубот, од каде таквата желба за освета? дали се навистина функционира како во сложна куќа или тоа е лице за во јавноста?
многу пати сме се уверувале дека сложната атмосфера е клучот на екипата, ама не заборавајте дека таа приказна највеќе се туркаше во времето на успесите..дали овој скудето-пост ги промени работите во фамилијата..искрено се надевам дека тоа е причината, оти ако е така, му се гледа крајот!

FORZA MILAN!!!

CurvaSud_Milan said...

Tuka mozeme samo na pamet da zborime i da pogoduvame, spored mene mora da ima golema pricina zasto on go napravi ova, i ke cekam vremeto da gi iznese na videlina faktite. Za mene eventualnoto preminuvanje na Kaka vo Inter bi bil mn pogolemo predavstvo!

Znaci ne go opravduvam Leonardo, no veruvajte ne cuvstvuvam nikakov gnev prema nego zaradi ovoj poteg, neznam mozebi so tek na vreme kako ke go gledam kako go predvodi najgadniot tim na planetata i nas najgolem rival samo po sebe ke mi se rodi cuvstvo na mrznja prema nego!

Kako i da e, segasnosta ni e so Alegri, Robinho, Ibra... ne so Leonarod, Kaka itn. i prilicno dobro ni odi, iako realno za da bideme konkurentni i vo Evropa ni trebaat uste nekolku zasiluvanja osobeno vo odbranata za da se kompletirame sega otkako so Cassano ke go imame eden od najdobriot napad vo svetski ramki!

Sepak za mene, a i za povekjeto navivaci sirum svetot, a gledam i na rakovodstvoto prioritet ni e scudetoto za koe sme prilicno gldani i sme vo pol pozicija da go imame!

Forza Milan!

Navigator said...

исправка Владе, го имаме НАЈСИЛНИОТ напад на планетата! никој друг нема 5 вонсериски напаѓачи во тим..едино Man City едно време имаа 7 напаѓачи истовремено :)

CurvaSud_Milan said...

se izvinuvam, prifatena e ispravkata :))

ReBorned said...

Се зборува и за Кевин Констант и Рето Зиглер во зимскиот преоден рок. Констант го гледам на натпреварите на Киево и момчето ми се допаѓаше како игра уште пред воопшто да излезат овие шпекулации за нашата заинтересираност. Е сега колку е веднаш подготвен за голем тим или е аквизиција за иднината не сакам да дебатирам. Момчето дефинитивно има талент.
Рето Зиглер сметам дека е добра солуција за лев бек поради тоа што Антонини е страшно неконстантен во дефанзива а Зиглер е на 6 месеци од истек на договорот со Самп па можеме да го земеме за 2 мил.

Navigator said...

Reto Zigler мене не ми се допаѓа, ама Constant е извонреден талент..првпат го заприметив на мечот со Milan, при претставувањето на играчите, искрено највеќе поради тоа што дечкото е доста грд :) на страна тоа, на тој меч направи доста незгодни ситуации, се сеќавате на двата опасни удари од левата страна..Кичо спасуваше, секако..потоа почнав да го запазувам на секој пренос на Cheivo и ме изненадува зрелоста и сталоженоста со која игра еден free agent кој едвај најде ангажман..инаку има 23, така да и не е до толку дете..

ReBorned said...

Не е free agent, позајмен е од Châteauroux и Киево има клаузула да го откупи целосно за 1 мил. и 350 илјади евра. Милан се шпекулира дека ќе го земе со co-ownеrship

Navigator said...

ама ќе забораев... кај ќе игра Constant во Milan?? изгледа како моментално да не нема место за таков играч

Navigator said...

колку што знам јас во лани му заврши договорот со Chаteauroux, па го поврзуваа со германски и англиски тимови, за на крај едвај да се договори со Chievo..евентуално ако сум го пропуштил делот каде пак потишува со францизите, па тие го даваат на позајмица...

ReBorned said...

Па веројатно некоја помлада замена за Сидорф. Можеби AMF односно AMC, како замена за Боатенг... нормално дека нема да влета во стартните 11 ама Алегри покажа сезонава дека знае да ги ротира фудбалерите па за сите има место

Vase_AC Milan said...

Дефинитивно во оваа ситуација сме победници ние со тоа што го имаме Алегри.Кој знае дали Лео ќе го оправдаше својот потенцијал?Тоа што му го направи Берлускони по толку години е доста непријатно но на крај краева тој е газда на клубот кој 20 години и више успешно го води клубот и е константно во врвот на Европа.Многу пати се смееме на коментарите на Берлу кога кажува кој играч каде треба да игра но нели е скоро секогаш во право?Лео не ги почитуваше правилата кој постојат во клубот како тренер.13 год во Милан постигна се што може да се постигне.Неговите потези, изјави итн длабоко продреа во срцата наши навивачите.Како играч но особено лани кога беше тренер срцето го оставаше на теренот за Милан и иако беше избркан годинава тој остана херој во нашите очи.
Но ова што се случи сега докажува колку сериозна работа може да биде инатот.Ова е само заради инат направено верувајте.Кој знае дали ќе остане долго време на клупата на шсплинтер,кој може да докаже дека нема да го искористат?Кај нас на некој начин беше искористен и не му беше дадена целосна доверба но пак ќе кажам тоа што кај нас го доживеал и видел никогаш нема да му се случи кај тоа скапаниците.Никогаш нема да биде херој на навивачите никогаш нема да биде примен од севкупната мерда јавност.Јас се кладам дека има некој и што се внатре во тимот кои не го сакаат овој потег.А глупиот Морати и така му се распаѓа тоа тимот гнасен уште го забрзува процесот на пропаѓање со тоа што гледа што правиме и како правиме ние (мисли дека сега у депресија ќе паднат сите во Миланело), но јас ке ви кажам што ќе види

MILAN VINCE LO SCUDETTO

И 0 трансфери ќе направат зимово 0.
Констант може да се земе за ефтини пари.Нека служи нека влезе во ротацијата зошто никогаш не се знае колку играчи ќе ти требаат.Со Касано се осигуравме напред,морам да признаам дека Циглер ама ич не ме бендисува (боље Контрао) но ако го земат се најдобро.Сега незнам Дињо дали ке си оди ако си оди ќе треба уште еден да се земе за у напад или да се внесе некој од младинскиот погон.Одбраната да даде господ здравје или нека го даде Луиз или Мексес.Утре почнуваат припремите во Дубаи очекуваме многу нови информации и конечно да го видиме Антонио во нашите бои.

FORZA MILAN FORZA CAMPIONI

Vase_AC Milan said...
This comment has been removed by the author.
Navigator said...

Mohican ми треба да се јави итно!!!

Anonymous said...

Ova voopsto ne mi se dopaga...Leo napravi se sto mozese za MIlan - fakt.
Leo bese izbrkan od Milan - fakt.
Retko koj bi odbil ponuda da bide trener vo timot koj osvoil trojna kruna.

Forza Milan !!!