Translate

Sunday 19 December 2010

AC Milan 0 - 1 AS Roma

Тоа е момци, лоша фризура и несреќен гол :)

9 comments:

ReBorned said...

Богами фризурата му беше очајна...

Navigator said...

добро во цело ова коло е ремито на Juve, според мене, единствениот сериозен конкурент за титулата..фала за Pellissier!

Navigator said...

интересно ќе биди на следниот натпревар на 5ти Јануари, како Allegri ќе ја состави екипата..Ibra е суспендиран, Pirlo еден месец во аут, Cassano ќе можи да се натпреварува дури од 1ви Февруари...
уште потешко ќе биди против Cagliari!

FORZA MILAN!!!

Vase_AC Milan said...

Зар само со една полусезона да останеме? Зар до толку можеме? Поразов многу ме загрижи.Повредите почнуваат да си го земаат долгот и без да осетиме скоро сите и повеќе од сите се повредени.Ибра е суспендиран со Каљари, Пирло повреден, Сидорф страшно не е во форма страшно е изгубен, Принц и тој е повреден (замислете)....Ако се врати Патката добро ќе биде инаку со Дињо и Бињо напред многу тешко ќе поминеме со Каљари.
Венгер се решил да го позајмува Бентнер! Нели е добро решение како заменик Ибра???


FORZA MILAN

Navigator said...

не Васе, не е добро! очаен е...
а и незнам зошто уште зборуваш за напаѓач кога ќе го имаме Cassano за некој ден..скоро и да е официјално, еве оди заедно со екипата на припреми во Dubai..
само што јас велев дека проблем ќе биди наредната утакмица, а не наредната полусезона..незнам зошто толку песимистичко размислување..треба да се издржи Јануари, додека не се опорават Pato, TS, Flams и Pirlo и приклучувањето на Cassano..а со оглед на противниците наредниот месец, не би требало да има некои посериозни проблеми..а после тоа... ќе го гледаме најдобриот и најдоминантниот тим во Италија нередните 5-6 години!

FORZA MILAN!!!

Navigator said...

и уште две работи...
RIP Grande Enzo!
Leo, немој да не разочараш!

CurvaSud_Milan said...
This comment has been removed by the author.
CurvaSud_Milan said...

Nema Leo da ne razocara, na Leo ednostavno mu se poklopija kockite da ni vrati milo za drago, t.e. ne na nas navivacite tuku na rakovodstvoto.

Jas seuste neznam, a veruvam i najgolemiot del na navivacite sirum svetot neznaat zosto dojde do prekin na sorabotkata pomegju Milan i Leo? Ednostavno okolnostite bea totalno nerazjasneti. Spored mene imase ogromni nesoglasuvanja pomegju B&G i Leo zaradi glasnite baranja na Leo za transferi, no zaradi visokoto nivo na kultura i megjusebno pocituvanje seto toa go resija na mn kulturen i civiliziran nacin, vo prevod prekin na sorabotkata so obostrana soglasnost, zosto?! nikoj neznae

I po toj za mene totalno ne fer tretman vrz Leonardo koj posle Shevchenko mene mi e vtora omilena licnost vo istorija na klubot, posebno po epizodata kako trener, sega doagja vo moznost 'da se presmeta' i na nekoj nacin da im vrati na B&G za tretmanot koj go dobi, so premin vo najlutiot rival. Mozebi nema da ja ima rabotata sto mu e po kejf, no licnata satisfakcija deka im pluknal na nekoj nacin vo lice na B&G i toa kako ubavo ke mu dojde.

E sea seto ova jas go iznapisav vo moment koga seuste nisto ne se znae, no za mene i da se realizira ovaa rabota, Leo ke mi ostane omilena faca zatoa sto ne ja gledam vo nego krivicata sto toj seuste ne go predvodi Milan, i potpolno razbiranje imam ako ja prifati ponudata, nemozam da tvrdam deka posle takov razvoj na nastanite kakov sto imase on i jas ne bi go napravil istoto, inaetot e zaebana rabota. :)

Ovoj tim na Milan predvoden od Leo spored moe dlaboko ubeduvanje ke imase uste poizrazena i poubedliva razlika na tabelata. Nemam nisto protiv Alegri, no kako Inter pred nekolku godini, bukvalno i sega nie nemame dostoen konkurent za prvoto mesto i zatoa realnata mokj na ekipata ke treba da ja dokazuvame preku LS. Iako mene me bo*i dali imame dostoen konkurent ili ne, ednostavno go sakam scudetoto! :D

ReBorned said...

Лео на сите ни е во душа... сите знаете колку лани го бранев (а сето тоа може да се види и низ постовите назад). Сепак, да бидеме искрени... Лео лани беше тренер кој повеќе носеше одлуки со срце отколку со разум. Тренер кој се однесуваше како жесток навивач на тимот. Тоа пали кај навивачите на клубот, брзо се влегува под кожа на оние кои се блиски до тимот но не секогаш носи резултат. Лео лани имаше неколку извонредни ала Football manager потези (едноставно уживав кога во 75-та одеше на се’ или ништо вадејки фудбалер од одбраната и ставајки го Хунтелар напред па во 80-та и Инзаги ако треба) но од друга страна имаше и некои blunder-и. Како и да е... и мене лично Лео ми е една од најдрагите личности во Милан со години наназад. Сепак, сега сме со Алегри, јас сум (пре)задоволен од неговата досегашна работа, (пре) задоволен од подршката која му ја пружат B&G (читај трансфер политиката) и можам да кажам само Forza Max, Forza Milan!!
А Лео ако оди кај душманите he can suck a pickle!