Translate

Sunday 12 October 2008

На повредите им се гледа крајот...

Неделава има репрезентативна пауза која Милан Лаб ја користи на најдобар можен начин за да ги врати во форма оние коишто не се во најдобар ритам (Роналдињо) и особено да ги врати во строј оние фудбалери кои се вон терените поради повреди! Овде во прв план се мисли на консолидирањето на дефанзивните редови. По пауза од околу 5 месеци конечно во тимот се враќа Алесандро Неста, фудбалерот кој и тоа како и беше потребен на одбраната на Милан! Тој полека но сигурно ја санира незгодната (хроничната) повреда на грбот и се очекува веќе на пријателскиот натпревар во Тирана да одигра 20-25 минути. Исто така по репрезентативната пауза треба конечно да го очекуваме и дебито во дресот на Милан на Филип Сендерос! Фудбалерот кој пристигна како позајмен од Арсенал сеуште нема официјално деби во новиот дрес! Се враќа и евергринот Фавали. По се се чини и повредата која што Каладзе ја заработи на мечот против Цирих не е толку сериозна па се очекува и неговото враќање до крајот на Октомври односно почетокот на Ноември! Во напаѓачките редови дефинитивно се враќа БориГол кој се очекува и да биде стартер против Сампдорија! БориГол нема да замине за Тирана, ќе остане во Миланело за да биде максимално подготвен за натпреварот против Самп! По се се чини дека повредите полека но сигурно ги оставаме зад нас! После оваа пауза единствените кои ќе бидат на листата на повредени се Пирло и Каладзе но доколку се биде во ред се очекува и нивното враќање најдоцна до првата половина од Ноември! Најважно од сите ќе биде враќањето на Неста! Со Неста во тимот и другите фудбалери од одбраната се чувствуваат многу посигурно и посамоуверено!
Време е да почнеме нова победничка серија!
Forza Milan!

24 comments:

Anonymous said...

Е,шо убаво вака коа ќе си отворам блогов,читнам убави работи,видам дека Ри не спие(хехе мала шала) и што е најважно Неста фајнали ќе игра... :)
Милина бе...
Иначе у меѓувреме дознаваме дека Гатузо се го повредил коленото на тренинг со репрезентацијата,али добри вести се што ќе биде во комбинација за настап уште в среда со Црногорците :)

Како и да е....како што рече Ри тргнуваме кон нова победничка серија...

FORZA MILAN!

ReBorned said...

Абе штом Фавали се враќа во ритам не се грижам за ништо!
Форца Фавали!!!

Anonymous said...

Хахахахаха....звер...хахаха


Форца Фавали!

CurvaSud_Milan said...

ОЛ ВИ НИД ИЗ НЕСТА!! И БОРИЕЛО НОРМАЛНО :)

Navigator said...

eve i jas da se javam na kratko da vidite deka i jas ne spijam :)
i mene mi epten milo koa gledam deka klucnite poleka ni se vrakaat..za nesta mi e posebno drago kako i na vas site veruvam..i fico konecno da go vidime na utakmica oficijalna..a za rino mozam samo mu da mu poracam vo idnina da gi odbegnuva nastapite za repka zaso samo tamu coekot se povreduva :)
vlade za utkamicata so samp obavezno ti se javuvam da gledame zaedno..ovoj pat definitivno ke bidam vo sk
FORZA MILAN SEMPRE CON TE!!!

Anonymous said...

Е така те сакам де навигатору! :D Барем уште еден член од блогот со нас.Уште Мохисан и Ри....


ФоРцА МиЛаН!

Willy Foo Foo said...

Tirana 2-1 Milan

wtf? lol

Zoki said...

:))))))))))

CurvaSud_Milan said...

Arsenal - Hull 1:2?! WTF?!(league match)

...и немој да прочитам реплика "Болоња" затоа што Болоња и Хул се разлика како што би рекол извесен Господин, Бог и шеширџија!!!


И да, Зоки другар, продолжуваш да ме фасцинираш(воодушевуваш) со твоите содржајни коментари. Едноставно нели, секоја чест!

CurvaSud_Milan said...

Иван друже се слушаме за во недела. Ја ќе резервирам ден претходно.

Willy Foo Foo said...

curvasud...koja ti e poentata? Ko prvo sakav samo da mi objasnite sto se desava so vas...gubite od tirana so 70% prv sostav? A ti mi vrakas deka nie sme izgubile od Hull...nesakav da vlezam vo debata, ama koga veke pocna ke ti odgovoram ...i toa samo ednas.

Go sporeduvas Hull so Bologna ili Tirana...wtf?

eve ti mala statistika druze posto si se izgubil ko sto gledam...LOST

Hull: e na 3-to meso posle 7 natprevari vo (citiram "momentalno") najjakata liga vo Evropa...e pred Arsenal i e pred Manchester...ima 14 poeni, samo tri pomalce od prvoto mesto...vie kolku imate...10?

Bologna: e momentalno na 18 mesto (od vkupno 20 ekipi) vo edna liga kojasto (citiram "momentalno")e poslaba od angliskata, a edinstvena pricina sto ne se posledni se 3te boda sto gi osvoija protiv vas (sred san siro)

Neznam dali treba da ti kazuvam koja e FC Tirana...mislam deka nema potreba

Neznam ni zosto debatiram na temava...gubite od Tiranaaaa aloooo...zar ne treba da ste malku zagrizeni...i golot sto go pogodivte bese vo 91'...a ti mi gi spomnuvas Hull...Bog da cuva!

Anonymous said...

Епа ако нејќеш да навлегуваш у дебата ќути си!!!

И коа сме веќе кај тоа....Арсенал-Хал Премиер лига Тирана-Милан Пријателска утакмица!
На кого му е поголема мотивацијата?И Анчелоти пред натпреварот изјави дека утакмицата ќе биде како тренинг за нив.
А Арсенал бај д уеј губат од Хал во Премиер Лига на ДОМАШЕН терен кога победата им е најпотребна за да фатат приклучок со врвот.

Па ти сеа споредувај пријателска утакмица натпревар и премиер лига ;)

CurvaSud_Milan said...

Ах колку го мрзам ова али кога веќе морам...


Болоња е 7 пати шампион на Италија. Два пати освојувала второ место и два пати го освојувала купот на Италија. Кога и како и не е битно, ова само по себе доволно кажува дека секогаш биле во врвот на калчото.

Вие изгубивте од Хул, Хал како и да е, исто така на сред емирати.

Ние изгубивме од Болоња, ама едноставно бевме проколнати,топката несакаше да влезе и крај. Против такви утакмици едноставно неможеш ништо, за разлика од Џенова кои поштено не надиграа.

Не ја гледав утакмицата со Хул и неможам да зборам.

Инаку Хул како што сите знаеме е за првпат во ЕПЛ, а бодовите што ги освои ги освои се против кутрите во моментов Њукасл, ептен кутрите Тотенхем, против 4та екипа од позади Фулам, и против АРСЕНАЛ!

Што се однесува до Тирана, како што кажа ултра а како што кажа и Карло пред натпреварот ова ќе биде добар тренинг. Само да те потсетам дека Неста после 6 месеци неиграње фудбал одигра едно полувреме.

Згора на сето ова, тоа беше хуманитарен меч , згора на ова Роналдињо и компанија беа пречекани како да се симнале вонземјани на планетата, згора на сето ова кога го дадоа првиот гол направија фешта на стадион рамна на онаа кога Шпанија стана европски првак, и во едни вакви околности мислам дека се знаеше уште пред натпреварот кој ќе победи.

Willy Foo Foo said...

Druze Ultra...Tirana vs Milan (koga sme veke kaj motivacijata) mozes da ja sporedis so Burgenland vs Arsenal...a razlikata e toa sto nie gi tepavme 10-2, a vie izgubivte 2-1...spored kvalitetot, Burgenland i Tirana se isti...a da ne pocnam da gi sporedam startnite 11-ki na Arsenal i na Milan vo ovie dve natprevari...by the way, i najmala motivacija da imas ne e prifatlivo ekipa ko Milan so skoro pun sostav da gubi od Tirana, samo Paloschi vi kosta poskapo od cela ekipa na Tirana...a ako citas podobro, sporedba napraviv megu Bologna i Hull...a ne Hull i Tirana ;)

A druze curvasud...namerno koga go napisav prosliot post vo poveke mesta citirav "momentalno" za polesno da me svatis...neznam kako drugo da ti objasnam a pak da ne si go svatis pogresno muabetot...i dosta veke so taa historija...ko profesori po historija mi izgledate...zaglaveni ste vo minato i nejkete da se vratite vo realnata momentalna situacija

Go gledav i Arsenal-Hull i Milan-Bologna i nemoj da mi se izvadis so toa deka vie ne ste imale srekja a za nas se pravis naudren...aj mozebi ova ke ti pomogne polesno da svatis:

Arsenal Hull
Shots (on Goal) 25(4) 9(5)
Fouls 10 10
Corner Kicks 15 4
Offsides 4 8
Possession 63% 37%
Yellow Cards 2 1
Red Cards 0 0
Saves 3 4

25 shuta prema 9? 63% prema 37%?

AC Milan Bologna
Shots (on Goal) 23(8) 13(3)
Fouls 16 12
Corner Kicks 4 1
Offsides 3 1
Possession 55% 45%
Yellow Cards 2 3
Red Cards 0 0
Saves 1 7

kako sto gledas tuka sme bile(ili za niansa nie bevme podobri...no pak ke ti recam sporedigi protivnicite (citiram " nivna momentalna forma")

CurvaSud_Milan said...

Палоши, LOOL...се глеа колку си видел со кој состав сме играле. :)))

Не е битно, игравме со солиден состав, не негирам(ама палоши не играше :), само негледам ништо страшно што сме изгубиле, едноставно е пријателска утакмица и служи за физичка подготовка на играчите(во случајов од хуманитерен карактер), а не за прибирање на добри резултати!

И од Челзи изгубивме 5-0, и од Спортинг Хикон изгубивме 2-0 и што!?

Ги тепавме Интер 1-0, Лацио 4-1, ама тогаш кога требаше, се наоѓаме на само 3 бода од првото место во калчото.

Ако вас навивачите на Арсенал толку многу ви значат подготвителните натпревари тогаш да ве викнеме на Берлускони куп, ќе имате можност да освоите трофеј плус.:)

ReBorned said...

Monkey's рече: i dosta veke so taa historija...ko profesori po historija mi izgledate...zaglaveni ste vo minato i nejkete da se vratite vo realnata momentalna situacija
---------------------
Некој е заглавен во историјата ама дали Милан или Арсенал... колку години Арсенал нема освоено позначајна титула? (Под позначајна титула подразбирам Премиер оти имате само една runners up во ЛШ и ништо повеќе така што излишно е да се зборува околу евентуална титула во ЛШ нели)? Епа сега види кој живее во минатото и историјата ;)
П.С Палоски сезонава игра во Парма како позајмен... не е воопшто во Милан :)

Anonymous said...

CurvaSud_Milan said:

"Ако вас навивачите на Арсенал толку многу ви значат подготвителните натпревари тогаш да ве викнеме на Берлускони куп, ќе имате можност да освоите трофеј плус. "

Enough said :D

Zoki said...
This comment has been removed by the author.
CurvaSud_Milan said...

Дали го видовте голот и асистенцијата на Гуркуф во саботата против Романците?!

I am excited!!! looool

ReBorned said...

Го видов само голот... страшно! Сезонава веќе има постигнато 3 или 4 гола и ниту еден од нив не е постигнат со удар во шеснаесетникот!

Anonymous said...

Гениј!Нема пто др да се каже за него.Искрено јас сакам да го вратиме во тимот и ако не во следната тогаш од годината што следи може комотно да му го завземе местото на Сидорф кој тогаш ќе има 34 години.
А и продажбата не е лоша опција бидејќи го купивме за 4 м евра,а неговата моментална цена е негде околу 15-ина м евра.

Но сепак,уште од самото доаѓање го засакав Гуркуф,и сакам да остане во Милан и да стане легенда :)


FORZA GOURCUFF!!! FORZA MILAN!!!

Willy Foo Foo said...

druze curvasud, neznam kaj spomnav deka paloschi igral protiv Tirana?!??!?!...aj citaj podobro "samo Paloschi vi kosta poskapo od cela ekipa na Tirana"...poentata mi e deka i igrac od tipot na Paloschi e poskap od cela ekipa na Tirana

druze Reborned...ako paloschi e pozajmen vo Parma neznaci deka ne e igrac na Milan...i istotaka citaj pogore i ke svatis kaj mi bese poentata ;)
...inace aj pls proveri vo koj od moite muabeti jas da zboram za minatoto?...vie ili ne gi citate komentite ili ne gi svakate

i za kraj...Tirana 2-1 Milan WTF? LMAO

ReBorned said...

ОК батали тоа да прашам нешто друго!
Зошто неможам да се логирам на Football Manager Live? Што е проблемот?
Anyone...?

Anonymous said...

Пишувам пост за со Самп...