Translate

Monday 18 January 2010

Милан - Сиена, 4 - 0

32 comments:

koljo said...

Во ваква форма тешко кој може да ни се спротистави.. Само bring it on merda!! Хаха добро претчувство иаммм

ФОРЦА МИЛАН!!!

Anonymous said...

Мохикан!Друже па кај си те скапавме барање!Дури и преку g4l сакавме да те бараме.
Добро е што се врати навреме :)
Како што гледаш блогот се прошири,и имаме нови деца заинтересирани за пишување(Кико,Васе...Ниџо-Ваљда?)така да би било добро да си тука деновиве за да ја дадеш потребната авторизација.
Исто така сакавме ако е можно да се направат некои промени во дизајнот на блогот,па убаво е ако си тука за да не подржиш,пред си ти си блог админ нели :)
Поздрав и Forza Milan !

Navigator said...

Welcome back Mohican...

CurvaSud_Milan said...

'Andrea gave me a wonderful ball and I scored the second goal of the game. I did not see the ball arrive, but I felt it'. - Borriello

...кога сме кај чуството на Бориело за давање голови. :)

Vase_AC Milan said...

Така е.Марко животиња

FORZA MILAN

CurvaSud_Milan said...

Mohican never left! :)))

Anonymous said...

Иначе тек сеа ги видов головите,оној на Марко не е нишо посебно :Р се зезам нормално,фантастичен гол :) Марко Ван Бориело :)
Али Дињо беше човекот вахууу неговиот гол :)
Одлични вести се дека Неста ќе биде опоравен,само да се молиме на господ сите да останат здрави и живи и по можност Сидорфињо и Патао да се вратат за дербито,па макар и да изгубиме барем да знам дека сме биле со најсилен состав :)
Инаку зошто Фламс беше заменет на полувремето?Да не се повредил?

ReBorned said...

Падна незгодно на рамото Фламс и затоа беше заменет на полувремето, имаше болки во рамото. Можеби некоја дислокација, незнам...
Инаку Мохикан дојде... и си отиде :(
Пак го нема
Сериозно дечки, трагикомично е кога ќе отвориме блог да читаме дека Анчелоти вели дека за Шевченко во Италија постои само Милан (изјава пред Шева да се врати во Милан од Челзи) и дека Бразил се главни претенденти на „претстојните“ олимписки игри :(
Forza Milan!!

Anonymous said...

Се зависи од Мохикан,негов е блогот на крај краева.Но за негово разубавување и зголемување на читаност и пишување нормално потребни се промени :)

Vase_AC Milan said...

Луѓе малце да се исплакнеме со трансфер шпекулации :)
Што мислите за Џо Кол? Или пак за Едерсон? И двајцата се фантастични играчи и не ќе биде лошо да се собере еден од нив.Ако не планираат да го зимаат Красич би требало да товариме еден од 2 цава.
Инаку за дербиво уште отсега интерОВЦИТЕ кењаат на Facebook дека исто ќе сме си поминеле ама не знаат шо ќе им се случи нели.Моментално нема кој да не запре а најмалку па тоа го може интер гнидите.Евентуалното враќање на Пато и Сидорф може само уште повеќе да ја зголеми самодовербата на екипата...едноставно незнаат што ги очекува
btw: одлични вести за Неста незнам што би правеле без него

FORZA MILAN

Vase_AC Milan said...

И ви препорачувам да ја видите новата цура на Марко Ван Бориело убива со поглед,кине :)
http://www.corrieredellosport.it/Fotogallery/Calcio/18996/0/Borriello+scende+in+Campos+con+la+bella+Analu

Anonymous said...

Муабетот со Кол е ист ко муабетот со шестарот :)
Не зимаме никој зимава се знае тоа,ама сепак според мене би било супер да земеме некој Т.Силва/Пато тип на играч кој ќе има 6 месеца да се прилагоди бидејќи во двата случаева кога се случи тоа добивме 2ца првотимци :)

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
kiko_pato said...

еве ме опет мене... :D значи неам зборови за тоа што го направија милан у последниве неколку натпревари... немав можност да гледам ниеден натпревар ама според тоа шо ми кажуваа и според тоа шо читам тука стварно добра игра имаме... па и по головите и резултати гледам дека сме нешто многу моќно :) не сме земале никој додека не бев тука... а и не се надевав многу... и не се надевам многу дека ќе земат некој зимово ама ќе видиме може да им се згреши нешто... педерчињата ни бегаат сеа 6 бода ама ние сме со утакмица помалце со надеж дека ќе тепаме а мислам дека ќе тепаме ако играме во оваа форма... така ќе бегаат 3 бода и ако ги исплескаме и нив ќе бидеме исто што е многу реално и оптимист сум секогаш за разлика од некои и мислам дека сериа а е наша сезонава... што за мене би било помило од лига на шампиони поради тоа што неаме освоено од поодамна сериа а... колку ми е само мерак да ги победиме интер уффф... на тоа копилето да му ги зададме првиот пораз на домашен терен по незнам колку време таму да нема со шо да се фали повеќе...
и да мило ми за мохикан само да ги прочита и коментариве па да знае шо е како е работава за да го средиме малце блогот по ЕВРОПСКИ да го направиме :):)

FORZA MILAN!

Navigator said...

прочитав и јас за новите трансфер шпекулации, ама воопшто не им верувам на тие од goal.com така да засега сум воздржан..додуша нема збор дека супер ќе ни дојди еден нов играч..и за Sandro прочитав и ептен ме израдува, оти ќе беше многу лошо ако требаше да игра некој друг..не дека Bonera е лош, далеку од тоа, ама долго време беше во out и не е време да се врати право на такво дерби..за тој меч сум нормално оптимист, мада притисокот е секако на наша страна..има време добро да се средат дечките и заедно со Ale и Seedorf да се одмаздиме во најдобар момент..можите да замислите каква ќе биди атмосферата тогаш...
во секој случај да не се залетувам многу, одиме чекор по чекор, по можност со вакви големи чекори :)
a за девојкава немојте да коментирате свашта, нема смисла, знаете дека Marco е редовен на блогот (иако не е толку ЕВРОПСКИ, барем засега) :D

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Ајде нека издржи Буркина Фасо со Гана денес да не изгуби да ги елиминираат Гана од купот на Африка. И така цело време Адиа седи на клупа, воопшто не игра.

Navigator said...

мислиш дека е битно дали ќе се врати порано или покасно од Купот? мислиш дека ќе пропушти некоја утакмица ако Гана помине понатаму?? јас мислам дека е сеедно, сосема сеедно..

ReBorned said...

И јас истото го мислам ама друже... ако веќе дреме на клупа таму барем нека тренира во Миланело...ич да не игра барем знам оти ќе читам како се покажал на тренинзи + сигурно би добил шанса во Копа Италија.
Btw доби 15 минути во финишот...

Navigator said...

знам дека е подобро за биди на тренинг во клубот, ама муабетот ми беше за добивањето на шанса на утакмица..и не биди сигурен дека овојпат во купот ќе добијат шанса младинци..не го потценувајте купот и не заборавајте дека играме против Udinese, а не против некојси треторазреден клуб

ReBorned said...

Против кој патем речено имавме проблеми до самиот финиш :)

Navigator said...

баш така :)

Anonymous said...

[color=#bb3300]Музыкальная группа [url=http://dejavu-group.ru/index.php]Dejavu-group[/url] - это коллектив виртуозных вокалистов и музыкантов на праздник.
[url=http://dejavu-group.ru/svadba.php]Дежа вю[/url]- один из лидеров в области музыкального сопровождения корпоративных вечеринок, свадеб, торжеств, шоу программ, музыкальных вечеров.
В репертуаре Музыкантов Deja Vu около 3000 произведений.
Живая музыка. Ретро, хиты 70-80-90-х, джаз, диско, поп, современная музыка, европейские хиты, фоновая музыка, шансон.
Музыканты Dejavu-group обладает мощной качественной аппаратурой, позволяющей наполнить приятным и плотным уху звуком как маленькое помещение (фуршет), так и огромное пространство (корпоратив до 1 тыс. человек).

Игорь +7 916 623 4047 [/color]

kiko_pato said...

без пато и ѕамброта против интер... пато требало да мирува уште 20 дена...

Navigator said...

машала...

ReBorned said...

Ти остави без Пато против комшиите... Пато е опасен и против МАН УТД дали ќе стигне на време да се среди... околу 3 недели пауза и тоа моментални проценки...

Vase_AC Milan said...

Ќе го средат у MilanLab за со Man Utd ама на дербиво нема да игра :S ама и на душманите многу нема да им играат многу имаат повредени така да отприлика изедначени сме со повредите.ама како и да е ние ја тепаме таа утакмица и после тоа очекувам да го земат The Beast :D

FORZA MILAN

ReBorned said...

1. Браида рече дека ова со The Beast е чиста новинарска шпекулација и нема никакви допирни точки со Милан
2. Да, ќе го средат МиланЛаб за со Ман УТД, истото го зборевме и пред Џенова, Јуве а и пред Интер...
3. Неста, Неста, Неста...

Navigator said...

јас мислам дека има доволно време за да се опорави за двомечот со Man Utd..а на крај краева и да биди толкав малер, па повторно нешто да му најдат, ќе играме без него и ќе го добиеме тој двомеч..уште при ждрепката за нокаут фазата реков дека сум задоволен што ќе играме против нив од едноставна причина што Man Utd е далеку од формата од минатите неколку години, а отсуството на C.Ronaldo (без разлика колку го сакал некој, или не) толку многу се осеќа што оваа година се сосема друга екипа..додуша има време за анализи и проценки на ѓаволите, ама кога веќе споменавте CL, морав да го кажам ова..

ReBorned said...

Потполно се согласувам со тебе Навигатор...

kiko_pato said...

дајте некој пост бре за загревање пред дербиво....

Vase_AC Milan said...

Баце фани ти малце антифриз доека чекаш да бидеш загреан коа ке испадне постот :)

Navigator said...

чекајте бе дечки рано е, има време, тек во недела вечер се игра :)
јас се пријавувам за пишување..да не планираше да пишува некој од вас??