Translate

Monday 31 October 2011

A BIELORUSSIA CON "IL PIBE" NEL CUORE!!!


Без текст, само со надеж за подобри вести за Маестрото и нова европска победа, посветена само за него!

FORZA CASS!!! FORZA MILAN!!!

33 comments:

Navigator said...

http://www.milannews.it/ - подобро се осеќал, има мало подобрување, почнал малку да зборува И САКА МИР! Ќе остане во болница најмалку до утре. Тоа е тоа накратко, верувам веќе имате прочитано и сте запознаени.

ReBorned said...

Синоќа бев на работа и цела вечер читав преку тел. Не можев да ставам нов пост (имав идеја буквално иста како твојата) поради тоа што неможам да закачам слика на постот преку мобилен. Последните информации даваат надеж и смиреност, Галијани вели дека е добро и дека се слушнал пред 5 минути со него. Има и некои сосема спротивни информации кои велат дека синоќа имал повторен напад но се надевам дека тоа се само новинарско пупмање на тираж и ништо повеќе.
Во мноштвото информации од секаков тип за неговата состојба најмногу ме погоди една, единствена реченица:

"And even the mood of the boy has definitely improved"

Тоа е толку... Cassano :) :(

ReBorned said...

И во сета оваа бркотница се заборави убавата вест: На Max му се роди второ синче пред натпреварот со Roma :)Да е живо и здраво :)
Галиани вели: Ја добив информацијата непосредно пред натпреварот со Roma, му се јавив и му реков: не смееш овој натпревар да го изгубиш, мора да ја посветиш победата на твојот син!
А тој само ми велеше: Молчи, молчи, молчи... (да не се рашири информацијата пред мечот кај фудбалерите и тие да бидат максимално сконцентрирани на играта)

Navigator said...

Нека му е живо и здраво! :)
Инаку ептен ми е мило што пристигаат се поголем број на смирувачки вести. На смирувачки мислам пред се на тоа дека не се работи за така озбилни проблеми како што се навестуваше вчера и дека состојбата не е критична. Тоа колку време ќе се опоравува и колку долго нема да игра е споредна работа моментално.
Е сега колку ќе можат играчите да бидат смирени и концентрирани утревечер, не сум сигурен... Единствено мотивот да му се посвети победата на Cassano може да ги направи посилни.

Navigator said...

А ова се повиканите:

PORTIERI - Abbiati, Amelia, Roma.

DIFENSORI - Abate, Bonera, De Sciglio, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes.

CENTROCAMPISTI - Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf.

ATTACCANTI - Ibrahimovic, Robinho, Ganz.

Anonymous said...

Налет и победа, само да му е подобро на Антонио, многу влијае на духот и атмосферата во тимот и голем мотиватор е сите го знаеме тоа.
Победа утре, и нормално сите играчи и навивачи со него ќе бидат.
Siamo con te Antonio! FORZA MILAN !!!

Navigator said...

Дали се сеќавате на ова?
http://www.youtube.com/watch?v=MBG7s3riBG4

Па после на ова?
http://www.youtube.com/watch?v=K1MJgkrNsec&feature=related

Кога прочитав вчера за Cassano, одма ми дојдоа видеава во глава, иако не е иста ситуација и овојпат не е толку многу сериозно. Тоа се случи на ден пред полуфиналето, страшно ги вознемири сите, ама момците успеаа да се издигнат над ситуацијата и да одиграат за него. Дури и да го донесат трофејот во неговата болничка соба. Ситуацијата, емотивно гледано, е многу слична. Секако дека меч против BATE Borisov не се споредува со полуфинале на СП, но моментот на шок и растроеност е апсолутно ист. Ако се сеќавате, тогаш половина репрезентација играше во Juventus и Pessotto го имаа како ептен свој, но и останатите многу добро го познаваа од репрезентацијата.

Незнам колку е тоа дозволено во европските натпреварувања, но сакам да видам утревечер маички со натписи "siamo con te". Тоа ќе значи многу...

ReBorned said...

Не можат да носат маички ама можат кога некој ќе постигне гол (ако постигне) да го крене дресот и под него да има маичка... Инаку Галијани во вториот дел на минатата сезона остро забрани повеќе да се соблекуваат дресови и да се добиваат жолти за без врска и дури најави дека секој што во иднина ќе го направи тоа ќе биде парично санкциониран (не велам дека ова не вреди, само ми текна на таа информација).
Страшно и тоа како! Сите тие симптоми алудираат на мозочен или срцев удар а и во двата случаи е повеќе од опасно по животот на еден човек!
Мах вели дека Касано сега се чувствува подобро и дека му одговорил на сите SMS кои тренерот му ги пратил.
Инаку по мечот со Roma апсолутно ништо не покажувало што може да се случи. Назад сите биле расположени а Касано бил стандардно главниот шоумен во тимот. Се' до моментот кога почнал да ги чувствува тие симптоми а Тиаго Силва прв притрчал да го викне клупскиот лекар, бил веднаш до него.

Anonymous said...

Ќе изржи он јак дечко е!
Изјавата на Галијани е на место, а правилото е ГЛУПОСТ! се уништува фудбалот и поентата на славењето на гол. Казни нека има ама само ако содржината на маичката е од навредлив карактер, незнам на кого ќе му смета ако иниеста тоа го направи зашто не и другите.
Инаку да си признаам утакмицата со Рома тек сеа ке ја гледам само што ми се симна пошо у неможев да ја гледам во саботата бев во кавадарци.

ReBorned said...

ANSA тврди дека имал поблаг мозочен удар и дека е веројатно никогаш повеќе да не го видиме на теренот.
Од друга страна изјавите на агентот на Касано и на Алегри се:

Cassano's agent: "A stroke? The doctors have told me nothing...."

Allegri: "A stroke? The media is giving false information."

ReBorned said...

По се' изгледа мозочен...
И каков удар за Италија, стандардната напаѓачка двојка во голем аут пред ЕП (Џузепе Роси скрши нога пред некое време и ќе биде во аут шест месеци). Antonio можеби ќе биде во ред но сигурно докторите ќе препорачаат да се дистанцира од фудбалот. Тој екстремно убав потег во одбраната на Рома и тоа фантазија од додавање до Ночерино можеби е последното што ќе го видам од него.
FantAntonio :(

CurvaSud_Milan said...

Не ми се верува што читам! ...зарем вака да ја заврши кариерата?! Од каде е изворот дека е мозочен удар?

ReBorned said...

Ајде малку оптимизам. Една вест е сигурна: барал од лекарскиот тим ТВ во неговата соба за да може вечер да ги гледа соиграчите :)
FantAntonio!!!!!!!!!!!!

Navigator said...

Се почести и поверојатни се вестите дека сепак не се работи за мозочен удар. За мене, изјавите на Max или на Galliani се најверодостојни. Можеби не се за верување кога изјавуваат нешто околу трансфери, но со ова нема шала и незнам зошто некој од нив би негирал ваква работа. Факт е дека Antonio е подобар и веќе се вратил на "во форма" со неговите зезања. Тоа многу ме охрабрува...

А ова е за почит: http://fcinter.com.mk/aktuelno/2203-kasano-te-cekame-za-derbito

Navigator said...

И не заборавајте дека натпреварот денес е во 18.00!

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Зависи како гледаш на нештата. Тие велат дека не може да стане збор за удар додека докторите од конкретната клиника не го потврдат тоа. Тоа е вистински PR одговор!
Берлу вчера прв пат се јави со изјава и рече дека веројатно не станува збор за удар туку за еден кардио проблем кој може да се реши со мала ситна операција.
Значи факт е дека тој е подобар но околу неговата понатамошна кариера незнам, преголеми ризик. Мислите дека докторите ќе му го препорачат тоа? Мислите дека неговата фамилија ќе му „дозволи“ да продолжи да игра фудбал? Незнам...

ReBorned said...

И уште една работа. Потврдено, нема да има дресови од Касано при евентуална прослава на гол, потврди Замброта!
Ова ми делува како наредба од Галијани пред се' за да се намали малку и онака огромниот притисок кој се создаде околу Касано и неговата приватност.

ReBorned said...

Ама не би ме изненадило и би било доста слатко ако по евентуален гол стрелецот и сите останати прослават со пикнат палец во устата :)

ReBorned said...

Pato, Antonini, Materazzi и Pazzini ќе го посетат денес во болница :)

Околу вечерашниот натпревар веројатните 11 се:

-------Abbiati

Abate--Nesta--TS--Taiwo

-Aquilani--Ambrosini--Nocerino

-----------Boateng

---Zlatan----------Robinho

Со тоа што единствена непознаница е Boa/Seedorf кој се рехабилитираше но Boateng е во предност за стартно место во тимот.
Forza Milan!!!

ReBorned said...

Составот е тој што го прогнозирав.
Forza Ragazzi!!!

ReBorned said...

http://88.80.11.29/40893/watch-bate-borisov-vs-ac-milan

Navigator said...

Одиме момци, за Cassano!!!

Navigator said...

и да не испаднам скржав :)

http://www.lshunter.tv/

http://www.livefootballol.com/streaming/ucl/01-11-2011-bate-ac-milan.html

CurvaSud_Milan said...

Кој друг ако не Боатенг! Браво!

Navigator said...

IIIIIIIIIIIIIIIBBBBBBBBBBBBBBBBBBBRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

ReBorned said...

А Binho направи... Binho....
Не може да погоди ни празен гол а пак е нашиот најдобар фудбалер во првото полувреме :)
Едноставно не можеш ни да му се лутиш за тие промашувања... Бињо :)))

ReBorned said...

А забележавте дека буквално никој од тимот не се израдува кога постигнавме гол? Само Златан ги дигна рацете 3-4 секунди и тоа беше се' од целиот тим.

ReBorned said...

СРАМОТА!!!

Navigator said...

ЈАС СУМ СЕРИОЗНО ИЗНЕРВИРАН!!

CurvaSud_Milan said...

Со победа против Барса ќе осигураме прво место! без паника :)

CurvaSud_Milan said...

...едино што ми е криво што знам дека Касано лежи во болница, гледа што се случува и се нервира!

Anonymous said...

Ајде де сме имале и поголеми киксеви, ништо страшно очигледно играчите не беа со мислите на теренот.
Ништо не е изгубено.

Navigator said...

не дека не беа со мислите на терен или дека било и полошо, јас сум изнервиран само заради несериозноста и недоволната ангажираност при 1:0 резултат. имавме надмоќ во прво полувреме, до кај 40та минута, каква што немаме на многу натпревари. имавме и еден куп одлични прилики, кои поради разни безвезни причини не беа искористени. знаете и сами што ќе се случеше со само уште еден гол во нивната мрежа... распад! тие и онака имаа мизерна одбрана, полна со дупки и фантомски среден ред, каде што не пружаа никаков отпор и немаше никаква борба. затоа Ambro цело време беше на нивна половина, a Nocerino од MLC се претвори во LW.
и не ме интересира толку првото место, ме интересира играта на екипата и амбицијата на секој натпревар. затоа што ако ја има желбата и хемијата, може да падне секој, дури и Barca, а и сите екипи понатаму, во нокаутот.
нас сега као не боли к** оти заедно со Barca први влеговме во разигрувањето, ама некој случајно да не се сомневаше во тоа? што убаво ќе беше да ја врземе и 6тата победа во низа. па 7ма со Catania...