Translate

Friday 21 October 2011

Уште еден bogey team!

Расчистивме со Palermo ни следува уште еден тим од иста категорија. Категоријата која во миланационалниот фудбалски свет е позната како bogey team! Против Lecce немаме победа на Via Del Mare веќе 4 години а згора на се' па и имаме по некој пораз! Таму имаме 2 наши дечки кои по се' изгледа ќе стартуваат во првите 11. Веќе добро знаете мислам на Rodney The Mad Dog и silent murderer from the spot! Значи не смееме да си дозволиме таков луксуз и да направиме пенал оти ни Папата нема да може да го одбрани!
Нашиот состав полека но сигурно се рехабилитира и физички и психички. На некои фудбалери веќе им е потребен одмор (Cassano, MVB) но мора да го задржиме победничкиот менталитет и победничката серија, ова може да биде месец од исклучителна важност! Pato е сеуште во аут, со него нема да се брза. Rino и Flamini се одамна во аут а Ambro и Seedorf полека но сигурно се враќаат во ритам. TS е сосема во ред и очекува старт. Mexes и Taiwo ќе останат на клупата покрај Urby и Prince. Сето ова графички спастрено би изгледало вака:



Дуел за уживање? Oddo - Antonini

Момци одиме на победа, да скршиме уште едно taboo! Forza Milan!!!

9 comments:

ReBorned said...

Ако нема било каков коментар на постот до утре вечер до 18:00 јас не пишувам пост следниот месец! Ова не е поради тоа што се фурам на коментари на мојот пост туку поради фактот што ова место умираше а сега е мртво! Еве ви пост 2-3 дена пред натпреварот, Вие сте на потег :)

Anonymous said...

Многу злобно им пристапуваме на натпреварите во последно време. тоа ме густа :)))
ова со silent murderer е за лолање, незнам дали ги емитуваа досега Лече па да можам да видам како се однесуваат нашите момци таму. Ама нема боље прилика за нас тоа да го видиме први со едно неделно сефте :)
Ако нашата средина продолжи да игра како што знае ќе бушиме! пред помалку од 1 година немавме ниеден од овие тројца ама сега...пу пу да не ги урочам :)

ReBorned said...

AC Milan have won just one of their last nine games played in Serie A at Lecce’s ground, sharing the points on seven occasions.

Само остро!!! Let's make them our bitches!

ReBorned said...

http://www.footballcourier.com/news/story/515719/bau-boys-allegri-and-the-players-adopt-lucy.html

Forza Lucy :)

ReBorned said...

Шизици денес имате Primavera дерби. Кој е заинтересиран нека провери овде ќе постирам стрим негде околу 14:00

ReBorned said...

http://twww.tv/video.php?lang=EN#video.php?nav=3&lang=EN

Anonymous said...

Стримот не ми фаќаше :/

ReBorned said...

Пследни детали и дилеми...
Yepes на местото на TS и битка меѓу рековалесцентот Ambro и Aqua кој се жали на повреда. Напред триото почнува со Binho, Boa на клупа.

И една трагична вест... на MOTO GP во Sepang денес во страшен судар животот го загуби Marco Simoncelli, голем фан на Milan. Шампион во 250 cc во 1998 година. Имаше само 24 години...

Navigator said...

Ужасно лош ден! Нема ништо од екипата на Milan денес. И резултатот убива, иако играта не соодветствува на семафорот. Не дека играме солидно, ама па и не изигравме за 0:3 да му се сневиди. И баш заради тоа, верувам дека можат да се дадат три гола за 45 минути. Секако, најпрво со измената KPB--->Ambro, а потоа и Il Faraone--->Cassano.
Јас мислам дека можеме до реми! Зошто да не??

FORZA RAGAZZI!!!