Translate

Friday 26 August 2011

Добредојде во најдобриот тим во светот, AQUAMAN!

15 comments:

Navigator said...

Alberto mio, benvenuto!

ReBorned said...

И официјално Flamini 5 месеци во аут.
Незнам дали ќе се бара замена... нашите велат дека трансфер пазарот е завршен за нас.

Anonymous said...

Мора да се бара замена, парите не би требало да се ни најмал проблем само квалитет е во прашање, да ги имавме страсер и меркел друг муабет ќе праевме ама вака мислам дека мора да се зема нешто квалитетно.

ReBorned said...
This comment has been removed by the author.
ReBorned said...

Verdi back "Magic Box" and the Bull is
28/08/2011 09:20 by Peter Mazzara Article read 674 times

© photo by DANIEL MASCOLO / PHOTOVIEWS
A benefit simply astounding that on display last night in the field of the stadium, "Del Duca" in Ascoli by Simone Verdi with the shirt of Torino. Entered starting lineup for injured Stevanovic, former Rossoneri product of the nursery has literally made a fool of the opponent's defense impregnable resulting for each opponent that it was procured under the rigors of a balanced and marked by Bianchi. The high esteem Gianpiero Ventura against him was the sight when, at a delicate moment of the challenge, removed from the field as quoted Guberti leaving it in the field until the end of the meeting. A "baptism of fire" exquisitely bill to Magic Box, which sends a message to all: there are too!

Браво момче, многу верувам во тебе!

ReBorned said...

И како капак на се' другото момче од нашите редови, ODU стрелец на решавачкиот гол во 87ма минута :)
Младите гризат :)

ReBorned said...

Happy for his debut in garnet, also topped the winning goal, the midfielder grenade Nnamdi Oduamadi: "I am very happy with the goals, it was a wonderful debut. I'm also happy for the good performance of Verdi's my friend, a very talented player. It 'was nice that it was he the first to come to me to embrace his goal: even before a teammate, he is a friend for me. I can only thank the coach for the opportunity he gave me."

ReBorned said...

Вердињо го изнуди пеналот за првиот гол а ОДУ изнуди втор жолт (црвен) и го постигна вториот. Браво дечки!!!

Navigator said...

Ме натера да гледам highlights од Serie B, што да речам... :) Браво за двајцата. Гол за победа, па уште како резерва е голема работа, ама она што му го правеше Verdinho на противничката одбрана е за секоја пофалба. И конечно, време е Torino со онаква екипа да се врати во прва лига.

Anonymous said...

Знаете што ќе прашам така? :)

ReBorned said...

Ќе изразиш сочувство до Wenger...?

Navigator said...

добро што е работата што Prandelli упорно го изоставува Abate од составот на репрезентацијата?? Cassani, Maggio се подобри?? Разочаран сум, а можам да замислам како се осеќа Abate...

P.S. Сочуство и од мене за Wenger.

Anonymous said...

Да прашам каде се пријателите од соседниот блог и нивните ставови и тврдења и да ве прашам дали ја гледавте утакмицата : )

Navigator said...

Ако мислиш на блогот Arsenal Macedonia, тој веќе не функционира затоа што момците се префрлени на форум. Незнам како е точно адресата, ама еднаш отворив пред некое време и видов дека и таму не е така живо како порано. А и прекинав да се замарам со туѓи блогови или форуми. Едино одвреме-навреме отворам кај шинтеровци за да ги подупам ако има некој повод :) Баш денес отворив кај нив, па разбрав за Poli и ми падна криво. За преминот на Forlan веќе и се знаеше, но некако се силат за уште заслувања. Дали е тоа од страв од дебакл сезонава или ќе експлодираат на крајот на трансфер периодот, ќе видиме.

Anonymous said...

Знам дека ги нема уште од поодамна и дека имаат нова адреса не мислев буквално каде се него каде им се сега муабетите од типот дека фабрегас насри клиши и компанија биле симблоли на верност лојалност младина и полетност а сите тие си заминаа у ист преоден рок, да не ги забораваме лојалните адебајор,хлеб,туре,галас....