Translate

Saturday 12 February 2011

AC MILAN vs. FC PARMA - ТОЧКА НА ПРЕСВРТ, ИЛИ НЕ?

Нема многу време до почетокот на мечот или колото кое може да направи пресврт во самиот тек на првенството..ќе бидам краток оти немам нешто мотиви за пишување, како и сите останати..знам дека сите чекаме да почни натпреварот, да видиме како оваа недела делувала на играчите, како ќе ја продолжат сезоната - како во последните два меча или како пред нив..зборувавме што не чини во играта на нашите момци и само би се повторувал, но она што морам да го кажам уште еднаш е тоа дека завршницата мора да се подобри..се креираат многу шанси и тоа задоволува, ама фрустацијата од неискористените, често стопостотни шанси се одразува на играта како мечот одминува..
Мислам дека денес нашите фуриозно ќе почнат од прва минута, знаејќи колку полесно се добива мечот кога рано се постигнува гол..очигледно беше со кој интензитет на игра се играа и по цели полувремиња кога ќе заводевме во првите 20тина минути..Allegri има услови за наметнување на таква офанзивна и агресивна игра со тоа што сите напаѓачи се здрави..сепак, останува проблемот во средината, иако во повиканите има 6 везњаци..враќањето на Pirlo кој ја донесе победата на гостувањето кај Parma на почетокот на Октомври, се одложи на подолго време по новата поврда што ја доби, овојпат на коленото и ќе го нема ни на првиот натпревар со Totalhate во CL..во одбраната се враќаат Nesta и Legro, иако тешко дека би добиле шанса од почеток, пред се заради формата на Super Mario Yepes..би било стварно нефер доколку биде седнат на клупа..
Ова се повиканите: Abbiati, Amelia; Antonini, Didac Vilà, Jankulovski, Legrottaglie, Nesta, Oddo, Papastathopulos, Thiago Silva, Yepes; Emanuelson, Flamini, Gattuso, Merkel, Seedorf, Van Bommel; Cassano, Ibrahimovic, Pato, Robinho.
Како што напишав и во насловот, овој меч за нас може да биде пресвртица во сезоната..гнасите одат на најтешкото гостување што го имаат до крајот (изземајќи го нашето дерби) што е одлична прилика со победа над Parma да се оддалечиме и што е најважно, психички да ги скриме..но ако се случи нешто друго од победа денес на San Siro, ќе биди екстремно тешко за враќање на шампионските патеки..како што всушност рече и самиот Max, се е во наши раце и се зависи од нас..можда изгледа како обична, мала, лесна уткамица, ама сите знаеме дека може да донесе или однесе толку посакувана титула!


ANDIAMO TUTTI INSIEME... FORZA MILAN!!!

12 comments:

ReBorned said...

Можеби не е во контекст со натпреварот што следува но текстот ме наежи и сакам да го споделам со Вас:

Thiago Silva: "I saw death in the face"
12.02.2011 15:20

Thiago Silva, a pillar of the defense of Milan, in the pages of "Sports Week" told a bad experience with tuberculosis: "In 2005 I was sent on loan to Dynamo Moscow, but the city was ugly, it was cold and I'm sick . I was in hospital for six months. I was twenty pounds over my weight. At the hospital, nobody wanted to eat and they were all thin, as thin as my partner Antonini ... But I had always hungry and when my mother saw me, I said: "My son, you're not evil," but I totally lacked the strength. He entered the doctor and he told me: "Thiago, go walk a little, but I is not doing. And then the disease is contagious: they put me in solitary confinement, I could not see anyone all day and played with Play, I went on the internet and did not speak with anyone. Sometimes, however, a doctor came and gave me a shot. Three or four a day, more ten to fifteen pills. I knew I had tuberculosis for six months the doctors have told me that if they go another two weeks, maybe there would be no cure. I almost died. For this reason, when I play, I always remember those moments in Russia. I also thought about quitting, because even when I went to Flamengo for an audition. After two workouts have told me: "You can go away, you are not stronger than the guys we have here." At home, I told my mom that I did not want to play anymore because nobody wanted me. But then I said then I should have gone to work with my brother. I've changed my mind and immediately I told her that I went immediately to look for another team. "

ReBorned said...

А околу натпреварот кој следува... се чини расчистени и последните дилеми.
Касано ќе биде покрај Златан а зад нив Бињо, Але ќе биде на клупата а ќе стартува против Тотенхем во ЛШ.
Во средниот ред Урби ќе добие предност пред Фламс и ќе заигра покрај Гатузо и Ван Бомел.
Назад од десно на лево Одо, Неста, Il Monstro и Антонини.
Аби на голот.

ReBorned said...

Сепак:

MILAN: Abbiati, Oddo, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Van Bommel, Merkel, Seedorf, Ibrahimovic, Cassano.


Але и Бињо на клупа а Сидорф и Меркел влетуваат во стартните 11. Макс по се' изгледа сака да добие повеќе креативност во средниот ред. Можеби требаше да има место и за Урби во стартните 11...

Гостите имаат опасно трио во Џовинко-Амаури-Креспо

Navigator said...

останувам на ставот дека не е фер што Yepes е исфрлен од стартниот состав..не го заслужи ова, беше најдобриот играч на Milan во Јануари!
а во средината требаше да влета Urby, ако веќе зборуваме за креативност..изборот на DMC требаше да биде меѓу MVB и Rino, а не двајцата заедно да стартуваат..исто, не сакам да се оствари, ама се ми се чини дека Seedorf пак ќе биди flop..за Pato си сосема во право, и јас го очекувам истото!
а гостите не се многу опасни! :)

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

И зошто Јанку е на клупата а го нема никаде Урби...?
Нова повреда?!

ReBorned said...

Да не правам малер пред време ама ...
мислам дека денес Касано ќе го скрши малерот и ќе го прослави деби голот во дресот на Милан пред домашните навивачи

ReBorned said...

Willy Wonka и ФАНТАНТОНИООООООООООО!!!

Добро претчувство ;)

Navigator said...

баш она што го зборував во постот... само така момци!

kiko_pato said...

се наежив при првиот гол на робињо, и при неговата прослава на голот! и додека го пишувам коментаров веќе е 4:0 :) а и многу сум задоволен и од тандемот назад Неста и ТС, значи кога се заедно позади многу тешко примаме голови, се радувам при вакви игри на Милан,одличен натпревар баш каков што ни требаше за да не мотивира пред натпреварот со Тотенхем, браво браво браво за момците!


FORZA MILAN!

ReBorned said...

Бињо љубов моја! (:

Vase_AC Milan said...

Наравоучение од случката на Тиаго:НЕ ОДЕТЕ ВО РУСИЈА!!!! :))))))

Smithdjwa said...

Some spots display a low light where I can see dummies in the position of working miners. "This world lost me a long time ago, and now I have finally found myself so I write most importantly so I can here my own voice, here my anger in the words I always wanted to use but was to scared to say. it is best to invest in assets that hold value over time. work for such an organization, forfeit one day of their annual leave in