Translate

Wednesday 17 December 2008

MILAN-WOLFSBURG PREVIEW


После поразот од Јувентус и кризата (за која Анчелоти вели дека ја нема) време е да ги консолидираме нашите редови.Натпреварот против Волсбург ќе биде борба за првото место во групата и одбегнување на посилен противник при ждребката што ќе се одржи в петок.
Милан се од поодамна без Неста,Бориело а сега и за подолго без Гатузо,Кака,Фламини,Бонера....
Абијати и Малдини не се воопшто повикани за овој натпревар,така што 19те играчи што ќе конкурираат за настап се:

Дида,Калач
Замброта,Антонини,Дармиан,Сендерос,Каладзе,Фавали,Јанкo
Пирло,Амброзини,Педрочи*,Фондрини*,Ругери*,Сидорф
Роналдињо,Пато,Шевченко,Инзаги

*Педрочи,Фондрини и Ругери се од младинскиот погон на Милан


Дида
Антонини,Сендерос,Каладзе,Фавали
Амброзини,Пирло,Сидорф
Роналдињо
Инзаги,Шевченко

Според мене со максимум 1 до 2 измени,овој би бил стартниот состав.

УЕФА купот ни е важен...(во случај го изгубиме скудетото)затоа...

FORZA MILAN!!!

29 comments:

ReBorned said...

За мене секогаш ќе биде важен купот на УЕФА, без разлика дали ќе бидеме во игра за скудетото или не... едноставно премногу е аматерски да се откажуваме предвреме од единствениот трофеј што ни фали во клупските витрини а плус сето тоа да го затскриваме зад маската „во втор план“.
Милан мора секогаш да оди на победа!!!

The Last Mohican said...

апсолутно се слагам... секогаш победа и по можност со поголема разлика :)

MilanNiks said...

Pobeda??? Toa izgleda ne im e poznato na nashite Milanezi vo momentov...

Anonymous said...

Немавме среќа јбг
Ама факт е дека МОРА да се победи против Удинезе иначе официјално ќе бидеме аут од трка за скудето.Така да сега треба да се сконцентрираат сите на тој натпревар за да можат да одат на зимување исполнето со работа и труд.


FORZA MILAN!!!

Giallorosso said...

е добро де, ќе играте со екипа која завршила трета во групите од UCL, ја мислам дека во петок ќе ве извлечат со Киев или Алборг ;)

финале Милан - Зенит :P

Giallorosso said...

а баш сакав ние да ви се придружиме и да ви ги поматиме сметките али изгледа судбината сакала да си освоиме UCL на наша територија :)))

Anonymous said...

Хаха Римчо :)

Иначе ќе навивам за вас у Лига на Шампиони со кој и да се паднете пошо сакам италијанска екипа да освои(а нејкам Интер и Јувентус :)

Anonymous said...

А до душа...ако Интер и Јуве паднат у мини криза...и го запостават италијанското првенство за Лига на шампиони тука би ни била и шансата на нас.....епа ај нека се повтори 03 италијанско финале Интер-Рома(да тепате вие :Р)а Јуве до полуфинале нека стигне :)

ReBorned said...

Нови пациенти: Пирло и Сендерос сигурно отсуствуваат против Удинезе а Сидорф е неизвесен!

Navigator said...

што се случува со клубот бе луѓе?? неможиме да победиме ни екипи како Wolfsburg, Palermo, Portsmouth, Torino... а бараме победа против Juve и тоа на гости..смешен е Carlo кога вика дека нема криза, зашо ситуацијата е критична..свесен сум за сите тие повреди на клучни играчи ама што е многу, многу е..и дајте да не се залажуваме дека утре можи да има поволна ждрепка за Milan..никоја екипа веќе не е мачји кашаљ за нас..ке биди тешко, ептен тешко ако се продолжи со ваква перцепција за натпреварите и дома и во европа..за скудетото веќе и да немаме кредити зашо 9 бода е стварно многу, а и fucking Merda за жал игра доста континуирано..искрено не ни останува ништо друго освен надеж дека во недела со некој крпен состав, со многу желба и уште повеќе среќа, ќе можат да го победат Udinese и малку од малку да се вратат во живот..

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Станува и симптоматично тоа што се случува во надалеку познатата Milan Lab! Памтам пред некое време гледав стар документарец за Миланело и таму се спомна дека по вложените пари на Берлускони за изградба на целиот комплекс Миланело и посебно Milan Lab, сериозните повреди се намалиле за неверојатни 90 % . А што се случува последните 2 сезони... КАТАСТРОФА!!!

CurvaSud_Milan said...

Шевченко за време на седумте сезони додека беше во Милан, имаше една 'посериозна' повреда од 2 недели пауза и толку. СЕДУМ СЕЗОНИ!!

Ова што се случува сега со играчиве е неверојатно, просто да не ти се верува, ај со ред... неста,бонера, сендерос,гатузо,фламини,кака,сидорф,пирло(пред тоа 2 месеци),бориело...

CurvaSud_Milan said...

Задутре доаѓа Бекам! Еве малце светлина во тунелот... :)

Anonymous said...

Ова со Милан лаб стварно е застрашувачко...и ја иам чуено за таа 90% намаленост на хронични повреди ама за ваква криза не памтам...

Anonymous said...

Па светлина за кого како.Оние што се прават "Die hard" навивачи на Милан цврсто се противат против оваа позајмица.НЕ сакаат милан да стане реал од пред некоја сезона.Искрено во најмала рака ги разбирам тие навивачи,арно ама јас сум фан на Милан и што и да се деси(на пр емерсон да биде капитен :Р)пак ќе навивам за него. :)

Јас лично мислам дека е ОК да дојде Бекс,затоа што ќе ни помогне во освојување на скудето по 4 годишна пауза,а воедно и ќе ја освои и 3тата своја титула од 3те најсилни лиги во светот(Англија,Шпанија,Италија...)


FORZA MILAN!!!

CurvaSud_Milan said...

Бекам ќе помогне, али нема да има можност да биде впишан во оние кои ја освоиеле титулата. Слично како Ларсон во Манчестер кога изигра 3 месеци, имаше значаен учинок, но во март си отиде, а манчестер подоцна ја освои титулата но он не доби признание дека ја освоил ЕПЛ.

Дали е во ред или не доаѓањето на Бекс? нема да коментирам повеќе околу тоа, само ќе кажам дека ова е сличен ако не и ист случај како со доаѓањето на Роналдињо.

Anonymous said...

Ххх....свесен сум за тоа Владе...ама ако освоиме скудето сезонава а Бекам има и мал удел во него,ќе именуваат трибина по него! ЛОЛ xD

CurvaSud_Milan said...

Ние нека го освоиме скудетото, па ако треба и една цела сезона од Сан Сиро во Дејвид Бекам ќе го прекрстиме стадионот. :))))

Anonymous said...

WERDER BREMEN!!!

Anonymous said...

Ако ги тепаме Вердер после играме со победникот од Олимпијакос Сент Етјен :)

CurvaSud_Milan said...

Тоа значи дека ќе одиме кај јужниот сосед да си го гледаме тимот. :)

Anonymous said...

Бегај бе шо барам кај нив.Тие меѓу себе ќе се исколат... xD

CurvaSud_Milan said...

Таман додека да отидеме ние , они ќе се истребат меѓусебе. :)))

Anonymous said...

Ххх и тоа шо викаш,ќе идеме таму како у победнички поход :Р

Navigator said...

за повредите..стварно неверојатно што уставри се случува со играчите..од почеток на сезона фалат најмалку двајца првотимци а да не зборам за хронично повредените..
за Beckham..го обожавам и како фудбалер и како успешен човек во секоја смисла..супер комерцијален потег на управата..ама поентата на неговиот престој е далеку од покривање на некое место во екипата..ниту тактички би се вклопил во екипата, ниту ќе внесе некоја нова енергија или нов начин на игра за 3 месеци..ниту би помогнал во евентуален успех, а богами ниту би одмогнал..затоа од играчки аспект, сеедно ми е дали со или без Beckham, а од финансиски аспект, добро одиграно..се на се, многу ќе се исплати трансферот..
за Werder..незнам дали можеше полоша ждрепка да имаме и дали имаше посилен тим од овој..ептен ќе биде тешко, ама ваљда нашиве се подобра екипа па ќе поминат тим којшто во доста слаба (и морам да напоменам најомразената) група не успеа да помини понатаму..во случај да го поминиме Werder, ќе имаме не толку силен противник..и не се надајте дека ќе го гледате Milan во Атина..вандредно стање луге, до тогаш можи цела држава да си ја запалат идиотиве :) 100% ќе играат надвор од Hellass, па ако сакаат нека дојдат кај нас, еве им го Градски, секогаш сме тука да го угостиме MILAN :D

FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Карлито мајсторе:
“Abbiati, Maldini, Jankulovski, Antonini, Kaladze, Favalli, Pato, Ronaldinho and Kakà will surely play.
Значи попрво ќе го игра Јанко во среден ред отколку да му даде шанса на Кардачио на пример...
Пресот продолжува со уште еден бисер:
With regards to the defence no one will arrive. A defender, even though not available yet, has already arrived.”

CurvaSud_Milan said...

хахахах ....битно е стигнат, а тоа што неможе да игра не е битно. хихихи, закон е Карло жими се. :))))

Бекам нема да помогне играчки? хмммм, не се сложувам, сепак да оставиме времето да покаже, т.е. овие 3 месеци. Јас мислам дека ќе помогне, и тоа доста. Единствено не сум сигурен до крај само затоа што незнам во каква физичка состојба пристигнува, ако треба допрва да го оправаме кондиционо тогаш ништо од помошта, но ако доаѓа шо би се рекло со FM жаргон MATCH FIT или уште подобро FULLY FIT, или пак најдобро IN SUPERB CONDITION :)))) ондак ја ставам рака дека мн. ќе ни помогне, посебно сега кога сме дефицитарни и неможеме асални први 11 да составиме.

Navigator said...

не мислев на тоа дека Beckham воопшто нема да помогне, туку на тоа дека нема да има значаен удел во евентуален успех или неуспех на крајот на годината..3 месеци од кои првиот е за прилагодување... скептик сум за играчкиот придонесот, ама за комерцијалниот немам збор

Anonymous said...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10601 movies of premium DVD dignity

We have thousands of the hottest movies you've been waiting to supervise! And they're infrequently available in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are absolutely no limits. Download as much as you want with incredibly treble speeds. No additional software is required!
Really click on a identify with, download a movie and watch it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://s43.radikal.ru/i102/0910/9e/0ff505c137e0.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Sweetest Thing, The
Barbie as the Island Princess
No Mercy
Butterfly Effect 2, The
Jaws
Master of Disguise, The
Message in a Bottle
Bridge of San Luis Rey, The
Disaster Movie
Catch a Fire
Carry on Camping
Shadow Walkers, The
Swordfish
Bridget Jones's Diary
Hollywoodland
Beer Wars
American Werewolf in London, An
Sexy Beast
Cycle, The (aka The Devil's Ground)
Dark Reprieve
French Connection II
Soloist, The
Christine
B.T.K.
Lost Stallions: The Journey Home
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
Pigs
Chill
Beverly Hills Cop III
Jagged Edge


[url=http://skinnerfamily.biz/members/kassianshelkovi.aspx]Day After Tomorrow, The [/url]
[url=http://ucnow.ru/members/patrikijamvros.aspx]Superman II: Director's cut [/url]
[url=http://exchange.si/members/antonmushketov4.aspx]American Splendor [/url]
[url=http://rfidguru.eu/members/nadzhiblozhnikov.aspx]Superman/Batman: Public Enemies [/url]
[url=http://community.v2home.co.uk/members/rashidaashukin65.aspx]Crash [/url]
[url=http://forums.pmy.myclassifiedsite.com/members/valerijaosiik60.aspx]Bullet Boy [/url]
[url=http://bounci.tv/members/anzhelabolshin6.aspx]Dragon Hunters [/url]
[url=http://navaly.org/members/klimperehodov7.aspx]He Was a Quiet Man [/url]
[url=http://coredeveloper.net/members/klarissagolutv.aspx]Candyman [/url]
[url=http://www.netknowledgenow.com/members/stefanefremenk.aspx]Rat Race [/url]