Translate

Thursday, 4 September 2008

Избраните 27


Како што и впрочем кажува и насловот,во овој пост ќе ги претставам 27те играчи кој по напорното(и според Анкл Фестер најактивното) ќе ги бранат клубските бои во претсојната сезона(барем до зимава сигурно :) )

И знам дека скоро сите многу добро ги знаеме кои се тие играчи али незнам зашто амa мене ми е многу мерак да си ги напишам така убаво во еден пост,за да се направи еден overview
1.Dida (34)

12.Abbiati (31)

16.Kalac (35)


3.Maldini (40)

4.Kaladze (30)

13.Nesta (32)

15.Zambrotta (31)

18.Jankulovski (31)

19.Favalli (36)

24.Senderos (23)

25.Bonera (27)

36.Darmian (18)

77.Antonini (26)


5.Emerson (32)

8.Gattuso (30)

10.Seedorf (32)

14.Cardacio (21)

21.Pirlo (29)

20.Viudez (18)

22.Kaka (26)

23.Ambrosini (31)

80.Ronaldinho (28)

84.Flamini (24)


7.Pato (19)

9.Inzaghi (35)

11.Borriello (26)

76.Shevchenko (31)Годините на играчите ги ставив во заграда за да секој има во предвид колку имаат "дедовците" од Милан.Па еве ќе им помогнам јас со следново: Просечната старост во Милан е 28.7! Што за еден италијански(па на крај краева и светски)клуб е сосема во ред!Искуството помешано со младоста,а кога и на ова ќе се додае фактот дека има и играчи во подоминати години кои имаат само епизодна улога тогаш слободно можеме да заклучиме дека моменталниот тим на Милан е сосем доволен за(барем)едно СкудетоАтакуваме на титулата посилни од било кога....


FORZA MILAN!!!
3 comments:

Anonymous said...

Македонија-Шкотска 1-0 полувреме

Наааумчееее!!! :)))

На чехот жена му уууу ...... :@

Anonymous said...

Ај нека ни е со среќа празникот,а во едно и роденденот на Виудез ЛоЛ

:))

Rossoner said...

Ај нека ни е среќен 17ти роденден, и на Виудез 19ти со нереална желба за постигнување на исто толку голови во нареднава сезона колку и што има години. :)))))