Translate

Wednesday 14 September 2011

Tiziano!!!

8 comments:

ReBorned said...

И тука:

- Zambrotta кој изигра „солидно“ е главен виновник заедно со Abate за првиот, изедначувачкиот гол!
- Вториот гол (кој беше одличен) падна по НЕПОСТОЕЧКИ и фаул кој само ним им се суди, оној „врз“ Busquets!
- Нека биде и 90 - 10 поседот на топката ако ние победиме на крај!
- Најголем дел на коментари на FB од непристрасните фанови (навивачи на сосема други екипи и сл.) беше следниот: Педерите го примија педерски! (коментар со кој повеќе ја напаѓаат Barcelona отколку Milan)!
- Forza Ragazzi!!!

ReBorned said...

И уште една работа!
Јас сум доволно доблесен и искрен да признаам дека тоа синоќа не личеше на ништо (во однос на нашата игра).
Но мора, едноставно МОРА да се признае дека Zlatan за нас е Messi за нив! Замисли ги да играат без Messi! Секоја чест за Pato ама Zlatan ќе ја извлечеше таа топка до крај при нивната грешка на 0:1! И Zlatan дефинитивно ќе ги пронајдеше двајцата свои соиграчи на работ од спротивната страна на шеснаесетникот кои беа сосема сами при 1:2 наместо како Pato да тргне па да застане, да се збуни и пак да тргне против 3-4 во средината и да ја загуби таа топка а двајцљ соиграчи му мавтаа раце осамени! Zlatan e и наш најдобар асистент, не само стрелец!
И уште една работа што сите ја забораваат а е фрапантно важна: домакините во овој меч влегоа со 4 натпревари во нозете, ние влеговме со 1.

Navigator said...

-Zambro изигра сосема, сосема солидно. Буквално ниеден влез не му дозволи на Dani Alves. На играч што е три пати побрз и повешт од него. А и далеку помлад. Првиот гол падна по вина на Abate, кој наместо само да загради топка два метри тој гледаше наназад. И ако бараш вина кај друг освен Abate, провери кај ТЅ. Топката помина на 30см од него.
-Вториот гол се сложувам дека падна од непостеочки фаул. Ама Barca имаше доминација и прилики за уште 5 гола, не беше натпреварот решен со вториот гол.
-Ако биде поседот 90:10 и Milan ја победи Barcelona јас ќе бидам презадоволен од резултатот и многу загрижен од играта. Баш тоа го напишав и во коментарот. И Cesena лани го победи Milan, ако нашите имаа 80% посед, но тогаш никој не рече дека Cesena е исто јака како Milan. Cesena е послаба од Milan, Milan е послаб од Barcelona. Тоа е се што сакам да кажам.
-За непристрастните гледачи зборувавме пред мечот вчера. Факт е дека луѓето почнуваат да ја мразат Barca. Многумина се иритирани од нивната непобедливост, многу јасно.
-Forza Ragazzi!!!

Navigator said...

За Ultra... Со здравје да си ги трошиш парите друже :) Инаку, ваљда не мислиш дека јас не се радував на голот на ТЅ. Навивачи сме и нормално е да бидиме пристрастни на моменти. Само несакам да се залажуваме дека сме посилни или исто силни како противникот синоќа. Баш ова: "па која е таа екипа што успеала да им ја земе топката од нозе на Барса да им врши 90минутен пресинг и да ги победи на крај? скоро невозможно!", кажува се. Додека некој не успее да го направи тоа што го рече, Barcelona ќе биде најдобрата екипа во светот.

P.S. Респект за Tiziano!

ReBorned said...

ААААААААААААААА

Anonymous said...

Мал совет од вас барам момци...добив дрес од Бразил на него ќе ставам бројка и име ваш предлог?Се двоумам меѓу Пато и Т.Силва а кога подобро ќе размислам и Гансо не е лоша опција... :Р

Navigator said...

ТЅ дефинитивно, затоа што тој ќе биде столбот на бразилската одбрана следните 10тина години. Не дека Pato нема да биде дел од селекцијата, ама со тој избор на напаѓачи, ниеден селектор нема да му гарантира место на кој и да е играч.
Инаку ако нема кандидати да пишувам постче, а?

ReBorned said...

Јас веќе ти реков што имам на мојот грб ;)
Не е Бразил ама е #33 ;)