Translate

Tuesday 20 January 2009

ФУДБАЛОТ НАД СЕ!


Светскиот фудбал преживеа и се одбрани од еден опасен напад врз него. Херојот во таа битка се вика Ricardo Izecson dos Santos Leite или едноставно КАКА. Многу работи веќе нема да бидат исти, се докажа дека неможе на било кој што ќе му падне на памет, а има 'малку' подлабок џеб дека може и да го поместува и светскиот фудбал лево или десно. Неможе од клуб кој 40 години нема титула да направиш клуб од светски рамки преку ноќ само затоа што имаш малку повеќе шушки. Неможе да го рушиш она што го граделе генерации наназад во мн. светски прочуени и успешни клубови за многу помали суми на пари и ти одеднаш да се појавиш и да речеш пу пу неважи историјата сега ние сме најдобрите и сите најдобри ќе дојдат кај нас. Едноставно неможе!!!

Кака беше под големо искушение, факт е дека сумата беше астрономска, факт е дека ќе заработуваше двојно повеќе од тоа што заработува во Милан, но исто така факт и дека му преовлада разумот и срцето кои едноставно не му даваа да го направи тој чекор иако таму горе над неговата глава едно мало ѓаволче како на цртаните му викаше да си ги собере парталите и да му ја дувне заедно со парите.

Кака со овој потег докажа мн. работи, прво дека е голем човек, дека е страшно паметен дечко, дека и покрај големата финансиска можност што ја имаше он одлучи да остане во клубот во кој има премногу пријатели, одлучи да остане во клубот што го сака и одлучи да продолжи да игра пред фановите на кои тој лично премногу им значи! Ваков чекор во денешни услови во какви што е светскиот фудбал, односно каде што првенствено се парите а тек потоа фудбалот и љубовта кон клубот и фановите, може да донесе само разумно и скромно момче каков што е Кака. Верувам дека даде одличен пример за многу генерации да не потпаѓаат под влијанието на парите и дека првенствено да биде нивната желба за надигрување , а секундарно да биде финансиското прашање.

СЕКОЈА ЧЕСТ!

FORZA RICKY! FORZA MILAN! MILANO SIAMO NOI!

39 comments:

Anonymous said...

Кака има пеметна женааа!!!а богами и убава :Р

FORZA Caroline Celico!!! xD

Anonymous said...

паметна* де !

Anonymous said...

eve videte go ova klipce ke zaplacete ova e premnogu za mene i za site nas kakovo srce ima covekot
http://www.youtube.com/watch?v=KgF6b5Z9VCI

Go gledam vece 10 pati i ne mi se veruva :)Duri solzi mi tecat
Bravo Kaka
Pozdrav do site Milanezi
Ja gazime Bolonja slednata utakmica
I se izvinuvam za fontot nesto komjuterot me zeza

Anonymous said...

Ангел меѓу фудбалерите :) доволно кажано :)
Иначе луди дај бе напрај сајн ап на блогов!


ФОРЦА КАКА!

ReBorned said...

Луди фала ти многу за клипчето... еве и еден друг клип на кој се наоѓа уште една наша икона, не долу на теренот туку на трибините со микрофон во рака:
http://www.youtube.com/watch?v=j-NBg-HKodY
Не мислам на Силвио јасно е нели...

ReBorned said...

Бразилецот ја даде првата изјава по објавата дека тој ќе продолжи да настапува за италијанскиот фудбалски гигант.

Milan Channel ја имаше честа да ја добие првата изјава на Кака во која порача:

„Воопшто не се сомневам во мојата одлука“.

„Никогаш не сакав пари или било што. Јас играм одлично и зошто би си заминал? За пари? Не, тоа нема да го видите од мене“.

„Отсекогаш му верував на моето семејство, а ќе му верувам и во иднина. Но за оваа одлука навистина не ги послушав, како Бог да ми кажа што треба да сторам“.

„Одлучив со срцето, иако тоа не беше најповолната варијанта гледано од финансиска страна“.

„Сакам да ветам пред сите, јас никогаш, повторувам, никогаш нема да побарам да ми ја зголемат платата. Јас го сакам фудбалот и го сакам Милан“.

„Сите се добри со мене и ова е мојот подарок за соиграчите и навивачите“.

„Вечерва ќе излезам со моите пријатели да ја прославам оваа одлука. Се најдов себеси и сега моите цели се појасни од било кога.“

„Јас имам силна верба во Бог и верувам дека најлогичниот пат не секогаш е оној по кој треба да одиме“.

„Уште еднаш сакам да им заблагодарам на сите навивачи кои ми испратија писма за поддршка, а и на оние кои се пред мојот дом“.

„Знам дека тие пари му беа потребни на клубот, но ќе мора да ми простат“, на крајот се пошегува најдобриот играч на Милан.

Milanist od srce said...

Ги читам сите постирани текстови на секоја можна страница на интернет кои се во врска со КАКА и верувајте на секој посебен текст неможам да издржам а да не ми потече по некоја солза радосница за овој потег на КАКА ,и слободно можам да се споредам со коментаторот што е на клипчето погоре ,затоа што и јас сум толку страствен навивач на МИЛАН ,ова е незборавен момент за Милан и воопшто за историјата на фудбалот ,а уште по незаборавен лично за мене како и за сите навивачи на Милан ,исто така овој потег на КАКА ќе им биде и како мотивација на целиот клуб да почнат да газат се пред себе ,почнувајќи од Болоња па се до титулата ,со ова видоа и Берлускони и компанија дека имаат верни играчи и фанови и дека треба да помислуваат и на нив а не само на парите , и да престанат веќе да местат натпревари ,туку да играат за верните навивачи и да докажат дека се клуб од светска класа и да прегазат се пред нив .
Поздрав до сите Миланисти и би ми било задоволство да би се собрале некогаш на едно место и заеднички да гледаме некој натпревар на Милан . Инаку јас сум од близина на Маврово и еве мој мсн (Alfa-dm-1@hotmail.com)

Anonymous said...

Аа го глеав вчера клипчето Ри :)
Моментот е кога Тициано вика:"Не сум лут!Среќен сум!"
xaxaxaxa легенда! :)

А неговата изјава после: "Ви благодарам од се срце,зборувам во мое име и во име на сите навивачи,би благодариме Претседателе!"

А мн ме занима песната што му ја пееа на Кака да ја најдам со англиски превод :) ако може некој да помогне нема да му замерам :)

Уште еднаш...FORZA KAKA!FORZA MILAN!

Navigator said...

немате поим колку ми беше криво шо неможев и јас со вас сношти да го прославам останувањето на нашиот Kaka..секоја чест легендо и допрва ќе видиш колку добра одлука си донел..и само уште еден доказ за некои од вас што плукавте по Berlusconi, дека мајсторот си е мајстор и дека неможи тој да работи против клубот и да продава се за пари..стварно мислам дека луѓето како него се прави rossoneri, со срце ама и со ум :) излегуваме од оваа ситуација мнооогу посилни и сите заедно гледаме кон Bologna..

BRAVO RICKY, BRAVO PRESIDENTE!!!FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Навистина е жално тоа што одредени навивачи на други клубови (секоја чест на исклучоците) не ја даваат заслужената почит кон овој потег на Рики, кој удри шамар не само на Сити туку и на овој луд тренд во кој се повеќе личности купуваат нов клуб колку за да им се пофалат на пријателите, како да си купил нова кола и сл. А што ќе се случи со тие тимови кога луѓе како Абрамович, шеикот од Сити и слични на нив решат да кренат раце?
Браво Рики!!!

Anonymous said...

Eve edna dobra vest:
Nesta se vraća u AC Milan, igra već u nedjelju?

Branič Milana Alessandro Nesta vratit će se u četvrtak u Milano, nakon što je u Miamiju nekoliko mjeseci liječio ozljedu leđa...

Postojala je bojazan da će Nesta morati i na operaciju kojom bi odagnao tegobe, međutim, Nesta uvjerava klub i navijače da se osjeća dobro.

- Pakiram kovčege i vraćam se. Sve je u redu, osjećam se dobro - kazao je.

Spominje se da bi Nesta mogao zaigrati već 25. siječnja na gostovanju kod Bologne u sklopu 20 kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Anonymous said...

Коначно го направив фонтот се извинувам за пред тоа сакав да ве викнам да дојдете на
http://www.milanmania.com/forums/
Има наш форум таму ние Миланези си пишуваме мислам тука пак ке се наоѓаме нема да е ништо минус ако дојдете ПОЗДРАВ

ludiot said...

POZDRAVVVVVVVVVVVVVVV

Navigator said...

ај ако има некој расположен да коментираме нешо за пријателската против Hannover..некако во сенка поминува мечот ради целата оваа фама со Кака..додуша и на сајтот на Milan не му посветиле ниту време ниту простор ама утакмица си е утакмица и мене ме интересира..поготово што настапуваме со еден интересен состав, а богами и интересна формација заради двајцата напаѓачи и Dinho зад нив..исто важно е тоа што ова е прв настап за Thiago Silva во дресот на идниот освојувач на скудетото :) еве го и составот, а мечот почнува во овие моменти, така да ако има некој што би коментирал нешо ради тепање време тука сум :)
MILAN: Dida; Bonera, Senderos, Thiago Silva, Antonini; Beckham, Emerson, Flamini; Ronaldinho; Shevchenko, Inzaghi.
FORZA MILAN!!!

Milanist od srce said...

Хановер во моментов води против нашиот Милан со 1-0
Ако некој има информација не кој канал или некој линк да се гледа овој натпревар молам да го напише тука веднаш.
Поздрав до сите Миланисти .

FORZA MILAN !!!!!

Anonymous said...

Ќе тепаме навигатор,Шева ќе дае гол :Р иначе линк за да ја глеам утакмицата некој? :)

Navigator said...

јас ја гледам на http://www.justin.tv/xjb1 ама многу често ми кочи..ако најдите нешто боље слободно кажете :)

Navigator said...

а иначе Sheva имаше 2 добри шанси, од кои едната беше статива од полуволеј, ептен добар шут..одбраната пак некако е расштимана ама кога ќе видам кој игра таму не ме ни чуди..луѓето првпат се гледаат шо се вика..и Dinho е многу лош засеа, а Dida ме изненади ептен и не само мене туку сите шо ја гледаат на овај линк..имаше ми се чини 3 клучни одбрани..да не беше тој досеа ќе беше 4:0, најозбилно..ај во второ правиме пресврт ;)
FORZA MILAN!!!

kiko_pato said...

и јас ја гледам милан ... шевченко само што промаши шанса... неможе и неможе да даде гол...

kiko_pato said...

го подреков :) :) ... браво 1:1 :)

Navigator said...

2:1 браво мајсториии!!!
прво Sheva, па Pippo..ме потсеќаат на старите добри денови кога заедно газеа се пред себе..одиме кон трет гол..

Anonymous said...

Hello ppl...LINK!!! :)

Anonymous said...

nvm got it :)

Anonymous said...

2-2 a од шо е тапа стримот не го ни видов голот ЛОЛ

Anonymous said...

ИНЗАГИИИИИИИ!!!! :)

Navigator said...

Pippooooooooooooooo 2:3 уфф, каква утакмица :)

Anonymous said...

2-3 и не ме прајшујте кој како изигра пошо ова е најлошиот стрим на кој сум гледал! :)

CurvaSud_Milan said...

...и како изиграа?



:))))

Navigator said...

СУПЕР! :)
мислам на супер Pippo нормално :) не шала на страна, мене ми се бендисаа Dida, Luca, Sheva и секако the man of the match - Pippo..мада и другите не одиграа лошо освен Dinho, за кој немаше еден пофален збор на chat-от кај шо пратев, а и со право..губеше топки, лошо додаваше имаше слаба контрола над топка, лоша ориентација кон соиграчите..едноставно лош ден за него..затоа па во второ влезе легендата Кака и беше доста активен..ама сепак најголемо изненадување за мене беше Dida..без оглед шо прими 2 комада, бранеше како кога беше најдобар пред 4-5 години..многу чисти зицери успеа да одбрани..Abbiatti веќе има солидна конкуренција и тоа е супер..се на се мене стварно ми се бендиса како изиграа момците со оглед дека се работеше за ептен пријателска утакмица и дека во недела не чека важно гостување..залагањето беше тоа што ме израдува денес и со ваква игра и прв состав, мислам дека имаме шанси против Bologna..за да ја изгазиме, нормално :)
FORZA CAMPIONI!!!

Anonymous said...

А Тиаго и релативно непознатиот Хуртадо како изиграа? :) бај д уеј...Фелипе не доби шанса така?

Anonymous said...

http://www.goal.com/en/news/1708/ac-milan/2009/01/22/1072655/milan-have-the-highest-serie-a-attendances-juventus-amongst-the-

Ех шо ми е мерак коа го читам ова :)

ReBorned said...

Hurtado позитивна партија само што и тој е вон ЕУ така што би претставувал евентуално засилување само за следната сезона...

Navigator said...

чисто информативно..има заинтересираност за гледање на утакмицата в недела заедно???

ludiot said...

Eve ja najdobrata vest
Nesta se vratio iz Amerike i spreman je trenirati

U četvrtak ujutro obrambeni se nogometaš Milana Alessandro Nesta (33) spustio u milansku zračnu luku Linate, nakon što je 2.5 mjeseca proveo na terapiji u Miamiju...

Nekad vrsni branič, koji je prošle sezone igrao vrlo malo, a ove ništa zbog ozbiljnih problema s kralježnicom, bio je izrazito dobre volje unatoč dugome prekooceanskom letu.

- Osjećam se vrlo dobro i sretan sam što sam se napokon vratio. Osjećam se spremnim započeti s treniranjem – izjavio je rođeni Rimljanin, inaže žestoko kritiziran od dijela talijanskih medija što se odlučio liječiti u Sjedinjenim Državama.

- To kritizerstvo mora stati. Nisam igrao nogomet osam mjeseci i moram učiniti sve da bih napokon bio sposoban za to.

- Nadam se skorom povratku na travnjake. Ne mogu reći precizno kad bi se to moglo dogoditi, no znam da moram naporno trenirati. Vrlo sam zadovoljan svojim dosadašnjim radom. Sada ćemo vidjeti kako će se situacija nastaviti razvijati.

- Radio sam u posljednje vrijeme doista naporno i leđa su napokon počela odgovarati na pravi način. Sad jedva čekam rastrčati se nogometnim travnjakom u Milanellu - rekao je stoper Milana.

CurvaSud_Milan said...

Додека Неста не го видам да сврзе две утакмици по ред на ништо веќе неверувам. :)

А за утакмицата има расположение, само ја имам и расположение утре во 9 да тргнам за Задар, :) , до утре све ќе биде појасно, па ако не отидам тогаш сигурно доаѓам.

ReBorned said...

Оди слободно друже... среќно нека ни е!!!

Anonymous said...

Кај мене секогаш има интересираност за собиранки :)

А што се однесува до Неста,искрено не верувам дека ќе почне во недела(дај боже да грешам)ама затоа веќе во следното коло очекувам да стартува.

Forza Milan!

ReBorned said...

Не го брзајте толку Алесандро... Во Недела нема да биде ни на клупа а следното коло МОЖЕБИ (големо МОЖЕБИ) ќе биде на клупа!

Navigator said...

ни јас не верувам дека Nesta би се појавил на клупа во ова коло..ниту па во следното..Carlo нема да се осуди да ризикува кога знае колку е деликатна ситуацијата..ќе се снајдеме без него уште 2-3 кола, па после очукавам да го видам стариот добар Alessandro Nesta..