Translate

Wednesday 26 September 2012

Клетвата е скршена!


10 comments:

ReBorned said...

El Shaarawy: "This victory gives us confidence, I thank the coach for the confidence the team is with him"

Interviewed on the screens of "Skysport" still wearing the shirt, the best in the field Stephan El Shaarawy said the San Siro, which culminated in an important and painful victory for Milan thanks to its double, also the result of the confidence that Allegri seems to place in him: " I had a lot of confidence by the coach this year, is making me play a lot, I'm very happy, especially for today's victory that gives us so much confidence and we want to continue like this . "
A victory for Allegri then: " The coach is with us and we with him, has the confidence of the company and of all the players and we want to do well together . "
A player so young that you load the team on his shoulders: " I'm young, it is true, but I always try to do my best and put at the disposal of the team. Tonight I succeeded and I go on like working to get better and better . "
Milan finally a concrete and focused: " I think tonight there was the right spirit, we are trying to focus immediately entered the goal that has arrived. Then we suffered a bit ', but it is against Cagliari which is a good team, but all united, all compact and we brought home the win so we're happy . "

ReBorned said...

G беше убеден дека има време и за тројка :)

https://pbs.twimg.com/media/A3vviULCIAAok-3.jpg

Unknown said...

Оваа победа беше многу многу битна за да се продолжи понатака и супер е што ја добивме благодарение на одличниов дечко на сликата и останатите од тимот.

Стефан дефинитивно ќе биде голем играч ако продолжи со ова темпо,да работи напорно,да си ќути и да си гази.
Дечкото тотално заслужува да биде во тим како Милан затоа што дава 100% за разлика од други.
Алал да му е.

Поради тоа што бев на работа не успеав да го гледам првото полувреме но ми пренесе ReBorned дека Стефан им го растурил мозокот што ми се допаѓа.

Ќе го искоментирам само уште Амброзини и толку,за другите не можам да дадам добар коментар.
Иако е стар ако игра по малце секое коло и не се оптеретува многу сигурно ќе придонесе повеќе баш како вечерва.
Не е тој за редовно да игра 90минути и треба со некако исто како што праи Фергусон со Гигс/Сколс.

Оваа победа може да биде мотив за многу повеќе но сепак да не се залетуваме.
Боатенг и Запата се враќаат за на терен,Алегри за на клупа и тоа е тоа.



ReBorned said...

G по мечот изјави дека Stephan го потсетува на Eto'o во стилот на игра особено алудирајки на играта во дефанзива.

Unknown said...

Колку пати зборевме и го напоменавме тоа,се сеќаваш?

Одличен е малиот,сериозно голем дел од тимот треба да фаќаат прибелешки од него за посветеност,пожртвуваност и играње со срце за клубот.

ReBorned said...

Не сакам уште сега да се залетувам со споредби ниту да го дигам El Shaarawy до небо но еве ви ја разликата кога талентот постои но во една ситуација фудбалерот делува незаинтересирано и чека успехот да му падне од небо затоа што има талент (Pato) и од друга страна фудбалер кој гризе и сам го валоризира својот талент (El Shaarawy).

Navigator said...

Попресна ќе ти биде споредбата SES-Prince. Почетокот на сезонава на малиот потсеќа на онаа од пред две години на Boa, со тоа што тој беше поискусен како фудбалер. Ама за разлика од него, Stephan не изгледа како момче што може славата одма да му удри во глава. Никогаш не се знае ќе речам, ама барем засега, ми се чини дека не постои навивач што ќе каже дека кај и да е, и SES ќе почне да глуми ѕвезда. Само напред мали!

ReBorned said...

Според Gazzetta man of the match е El Shaarawy со оценка 8 а зад него е De Sciglio со оценка 7. Сите други се под 7!

Navigator said...

Извадок од најновата стручна дискусија за иднината на Allgri. Иако коментарот не се однесува конкретно на темата на дебатата, вреди да се погледне. И секако, да се размисли околу искажаното :)

http://imageshack.us/photo/my-images/823/montolivo.png/

ReBorned said...

Дискусија на нивоу :)