Translate

Sunday 14 November 2010

UNA VITTORIA GRANDISSIMA!!!


Има ли подобро чувство од ова???
Splinter е на колена, шампионот е на поразен..се наѕира новиот, комшијата, поголемиот, нашиот MILAN! Милано е повторно црвено-црн! Каква утакмица...
нерамноправна секако, меѓутоа грешката не ја бараме во друг..грешката е во незрелоста, во неискуството, а тоа доведе да го добиеме заслуженото на потешкиот начин..очигледно, можиме и така..не беше убаво, ниту опуштено, ама свирчето на Tagliavento ме направи најсреќниот на светот..и тоа на двапати, и во петтата и во деведесет и петтата..имаше сила и желба, ама имаше и памет, уствари многу памет..најмногу, секако на клупата, кај Allegri и Tassotti за без грешка да ја завршат нивната работа..а играчите... ХЕРОИТЕ НА МИЛАНО, во нивната најдобра партија години наназад, некои од нив дури непрепознатливо добри и препородени..ма прави шампиони..
е сега дури неможи никој да не запри..Prince решил во интерес на клубот, да го отстапи својот прекар на целата екипа..сега целиот Milan е TRAIN WITHOUT BRAKES!!

BRAVO CAMPIONI, FORZA MILAN!!!

8 comments:

Vase_AC Milan said...

Ауууууу каква доминација.Не со игра туку со памет и трпение.Тактикаата на Алегри беше ала Хосе Мурињо, нека осетат малце како ни беше нам лани на ист начин кога ни играа.
Од еден до последен БРАВО ЗА ХЕРОИТЕ НАШИ.Браво и за навивачите кои со своите кореографии дадоа дополнителен шмек и дополнителна доза на мотивација.На сликите честопати Алегри гледа накај Curva Sud и има огромна насмевка на лицето која не е баш карактеристична кај него во текот на првенството - секогаш е коо уплашен, ама денеска како да знаеше дека ќе тепаме.
Игра неубава за око и здодевна но целта ги оправдува средствата.
Браво за Ибракадабра кој срцето го остава на теренот изигра феноменална утакмица покрај притисокот кој го чувствуваше.Феноменална игра на Сидорф кој е феноменален човек - комбинација на сила, техника и интелегенција убиствена комбинација.Гатузо со доза на среќа остана да го доигра полувремето па после излезе а на негово место влезе Пирло кој се бореше исто како него и помагаше максимално на одбраната.Секогаш е тука Амбро кој се бори како лав и осетот за покривање на просторот му е карактеристика кој ретко ја има.Одбраната беше камен, ја немам видено таква од времето кога играа Кафу Неста Стам и Малдини.Замбро имаше доста свежина во нозете браво но би го нагласил настапот на Абате! Детето е иднината на Милан на бековската позиција.Прво го "скроти" Gaynaldo а вечерва го стави во џеп Ето најдобриот стрелец во лигата и ЛШ, но за жал неговиот темперамент и неискуство му пресудија вечерва но со вакви игри може далеку да стигне.
Непроценливи беа лицата на мердите се покакаа хахахахахахахахаха им покажавме кој се уствари они и кај припаѓаат и дека успехот од лани беше само еден сон кој можеби пак ќе им се сони по 80 год :D:D
Само вака да продолжиме а не да летнеме у облаци


FORZA MILAN TU SEI TUTTA LA MIA VITA INTER MERDA

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=WJPKM5aJGW8

payback's a bitch !!

Anonymous said...

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/210-photo-milano-derby-14112010.html?ref=nf

Navigator said...

веќе на неколку големи натпревари со ред има импресивна кореографија..нарочито ми се бендиса онаа пред Milan-Real
http://www.youtube.com/watch?v=gSvMqUIm1z8&feature=related

FORZA CAMPIONI!!!

Vase_AC Milan said...

Сине paybackot е најголем bitch

http://www.youtube.com/watch?v=qYSgmxFtw3I


ГО СРОЗИ КОПИЛЕТО хахахахахаха

Anonymous said...

Уште ти иванче како добар познавач на италијанскиот да ни ја преведеш и супер : )

Navigator said...

ако мислеше на мојот линк и на таа кореографија, вели: секогаш ти, од дното на душата!
дечки, се спремаме за Fiorentina?

FORZA CAMPIONI!!!

Vase_AC Milan said...

Фиорентина ја газиме ич око нема да ни трепне.Изгледа ќе има доста измени во составот се најавува Дињо во први 11....Кој и да игра сите се спремни сите се желни за победа.Тоа е многу важно за успех.Пример со Дињо на кој сме навикнати штом седи на клупа да си оди, но се случува спротивното сака да остане и да се бори за место во стартни 11 и да помогне колку може.За тоа има многу голема заслуга Алегри кој создаде баланс во екипата.
Може да си дозволиме малку поотворена игра знаејќи дека Виолата се како болница моментално, но да го остави Фламини на клупа за да игра Дињо или Бињо е грешка.Ибра ќе си игра напред одбраната стандардна...


FORZA MILAN