Translate

Sunday 19 April 2009

MILAN-TORINO 5:1


Петарда!Како што предвиде и посака Иван!

Пипо!Пипо!Пипо!Кака!Амбро!

20ина минути игра за Дармиан!

Добивме и повеќе од она што посакавме пред натпреварот.
Пристапот кон натпреварот беше клучен,и еве доказ дека и без неколку(8 во случајов)стандардни првотимци можеме да ги газиме противниците од рангот на Торино.
Во секој случај победа која ни доаѓа пред финишот на сезоната и дуелите со Палермо,Катаниа,Удинезе,Рома,Јуве и Фиорентина-ни малку лесни противници.

Индивидуално гледано вака:
-Дида без ич работа на ниво изигра,и имаше една добра интеревенција кога Бианки сакаше да биде Маскара со шут од пола терен :)
-Замбро и Фламс топ!посебно Фламс секоја чест звер...мислам на било која позиција да биде игран ќе изигра на ниво.
-Сенди,Паоло и Дармиан исто исто...агресивни кога требаше и без мн работа.
-Бекс,Пирло,Амбро сите изиграа одлично посебно Бекс,и Амбро поради голот.
-Кака,Дињо,Пато,Инзаги се надоврзаа на одличната игра на целиот тим.Посебно Пипо! :)


Следи Палермо исто така на домашен терен,и каква таква победа ќе ни користи.


П.С. Зошто не дебитирашеее Матиооонииии ?!



FOOOORZAAAAA IL GRAAAAAAAANDEEEEEE MILAAAAAAAN!!!

12 comments:

Navigator said...

јас стварно немам ниеден лош збор за некој од поединците вечерва..одамна не сум гледал толку доминантна игра на Milan..ова не беше обична утакмица, ова беше ГАЗЕЊЕ!!! не само резултатски, туку тактички, психички и во секоја друга смисла..срце ми се наполни, жими се :) сакавме петарда, ни подарија, секоја чест за дечките, за сите до еден па дури и за Carlo (ако не за друго, за измената на Pippo по која шо доби заслужени standing ovations)..нема да истакнувам никој, сите одиграа перфектно..
Ри, воопшто не сум против Ale во состав, ни тивко, ни гласно :) нема збор дека е најдобриот во тимот оваа сезона, само смислата на реченицата беше друга..да се игра со двајца класични напаѓачи, па дури и да биле тоа Sheva и Pippo..инаку мојот став во врска со Sheva го знајте добро :) да игра само кога е неопходно..
и само уште за иницијативата на Ultra..јас сум ЗА секоја собиранка, небитно дали за гледање утакмица или за состанок..само шо неможам да ви обеќам секојдневна активност на блогов, зашо имам кажано веќе дека во станот кај шо седам под кирија немам нет..можам да се ангажирам повеќе, ако има активност од сите вас и ќе ми биди ептен мило ако блогот живни уште повеќе..што е до мене јас сакам да се собериме уште за наредното коло против Palermo..утакмицата е во 3 ама дефинитивно ќе има пренос со оглед на другите парови:
Sabato 25 aprile 33.ma giornata
ore 18
CHIEVO UDINESE
ore 20.30
FIORENTINA ROMA
Domenica 26 aprile ore 15
BOLOGNA GENOA
LAZIO ATALANTA
LECCE CATANIA
MILAN PALERMO
REGGINA JUVENTUS
SAMPDORIA CAGLIARI
TORINO SIENA
ore 20.30
NAPOLI INTER
Ако има заинтересирани, би можеле пак во Езерце :) моите броеви се 071235589 и 071772514 во случај некој да проба да организира нешо..Ultra кажи ми го те молам и ти твојот број за боље да се договориме и конечно да се собериме пак..росонерски поздрав
FORZA CAMPIONI!!!

ReBorned said...

На Телма е пренос Милан - Палермо, тоа веќе го најавија!
Одлична игра на Фламс на десен бек и одлична игра (особено во првото полувреме) на Абате! Го измести неколку пати Замбро и имаше одлични центаршутеви. Покажа дека располага со одлична брзина, дриблинг и опасни нафрлувања! Уште да биде (барем просечен) во дефанзива и би бил одличен десен бек, фудбалер кој не застанува со трчање (со оглед на нашиот стил на игра без крила не може да игра во средниот ред)!

Anonymous said...

Prvo izvinuvanje pak me je*e fontot :)
Deka bese gazenje bese nema sto tuka,site izigraa top a Ivan,druze milo mi e sto me podrzuvas,mora da se prkne od status quo-vo,i sto se odnesuva do mene za u nedela imame dogovor uste od sea,ke pocnam da sobiram luge,a sostanok sakale ili nejkele MORA da ima na kraj na sezona(pa i sea ne ke e loso ali nvm)i na toj sostanok MORA da bide prisuten nasiot Mohican :)

Re,go delime mislenjeto za Abate,navistina i Carlo ima izjaveno deka e steta sto Milan ne igra so krilni fudbaleri bidejki odlicno bi se uklopil,ama mislam deka uste slednata sezona moze da se vrati vo Milan i da si brka mesto za desen bek,posto osven Zambro nema nekoj dovolno kompetenten za taa pozicicija(i antonini e tuka sekako ama deckoto moze i levo da igra)

Anonymous said...

I da...
se poveke se uveruvam vo zborovite na Galliani deka slednata sezona ke mu se dade sansa na podmladokot...
Abate,Mattioni(se nadevam deka ke bide neso od nego),Antonini,Strasser,Paloschi...i Di Gennaro(mada mn tesko deka ke moze da se probie on...)
Inace od onie koi se na pozajmica jas vednas bi gi vratil Abate,Gourcuff i Paloschi.
Kolku i da sakam Sheva da ostane(samo poradi ona sto go ima napraveno vo milan...ama ako nisto drugo moze barem poslednata sezona vo karierata da ja odigra vo Milan so rasireni race bi go primil :)
I ete sansa za Paloschi!
Pato ke ostane edinstveniot postojan napagac(Pipi I Marco si imaat problemi so povredite)I koga na ova ke go dodame Paloschi i plus uste eden GOLEM napagac kakov sto barame nasiot napad ke bide nesopirliv...
Pato ke si ostane no.1 so menuvanje na Marco i + noviot napagac,a Inzaghi ke si ostane toa sto e,star lisec koj ke si ja doceka sansata i toa ke mu bide posledna sezona,a Paloschi pak iako ke treba da ima najmal broj na utakmici treba da se znae deka ima 19 godini i deka negovoto vreme tek doaga :)
So davanje na adekvatna sansa na Yoan vo sredinata togas sredniot red ke ni bide KLANICA!
A najvise treba da se investira vo odbranata...barem 1-2 defanzivci...+Abate eventualno Marcheti poso Abbiati prasanje dali ke se vrati na pocetokot na slednata sezona...i nesopirlivi ke bideme!Ma ke gazime!ma gotovo use sea neka ni gi dadat Ligata na Sampioni i Skudetoto :P
FORZA MILAN!!!

Anonymous said...

Pipi...lol xD

Navigator said...

епа Ultra остај ми број за да имам и твој, па ќе го бараме и Владе и пак да напраиме една собиранка..инаку околу трансферите, јас сум за купување на по еден world class дефанзивец и напаѓач, ама и враќање на Gourcuff и тоа е се..евентуално ако ги имаме пак истите проблеми со повреди во одбраната, доаѓа во предвид уште еден CB..средниот ред ни е сосема добар и со освежување со Yoan би бил перфектен, а во нападот ни треба играч за тандем со Pato, кој ќе ги покрива недостатоците на Ale, висината и цврстината..за Paloschi не сум баш сигурен дали уште на лето треба да го вратиме..
и за крај едно прашање за вас: што мислите околу ангажирање на Adebayor?? Ale-Ade, интересно звучи нема шо :)
FORZA MILAN!!!

управа шиткачи said...

Одлична игра на Милан! Доминација во текот на сите 90 минути, растеретена одбраната, со многу трчање, многу голови и добри акции. Фламс играше буквално СЕ и десен бек, нон стоп беше во нападот и навистина гине овој фудбалер за Милан. За Пипо што и да се каже ќе биде сувише. Ова фали кај нас сезоанва, мелење на противникот. Решавање на нивната судбина во првите 20-30 минути, а подоцна само полнење на мрежата а не повлекување и бранење на резултатот. Вака се добиваат убедливо натпреварите, вака се влева страв кај противниците!

Пофалби за целиот тим до прв до последен.... поздрав и посетете ја страната sportski.com.mk , се уште се прават поправки и се додаваат некои работи, но најсвежите информации од светот на спортот можете да ги најдете токму таму ;) :)
Поздрав и FORZA MILAN, GRANDE MILAN!!!

ReBorned said...

Јас сметам дека Але - Аде би бил одличен тандем но многу сакам да дојде Џеко! Момчето е со слична конституција како Аде, помлад, би бил поевтина варијанта а е во срцето и душата Росонер од мали нозе!!!

ReBorned said...

А околу sportski.com.mk би ти наплатил за реклама доколку газдите не би ми биле многу добри (макар и виртуелни) пријатели и доколку не би учествувал и јас таму во иднина ;)

CurvaSud_Milan said...

BREAKING NEWS!!!

A.C. Milan communicates that the footballer Ferreira Da Rosa Emerson asked and obtained an immediate resolution of his relationship with the club, due to personal reasons. Thanking him for what he showed during his experience with the Rossoneri, Milan give Emerson all the best wishes for the future.


One down, many to go...:)

Anonymous said...

Иван друже ќе ти пишам :)
Аде-Але би биил добар тандем а и за Џеко иам добар осечај :)

Иле,ептен дека си Фемили и дека си ми од маало иначе ти го бришев коментарот :Р хаах шала на страна глеам за ова ми збореше и супер што го почнавте :)

А владеее!!!аахх владеее владе као те сакам вака коа ќе се избациш со некоја вест!
Аууу као си ме израдувал!најдобар трансфер до сеа!Дури и подобар од Тиаго силва за следната сезона ЛОЛ!

Ајдее и не се мн па и ти...Пумата отиде...Малдини и Фавали ќе се пензионираат...Калач ваљда ќе си иде...Шева по се изглеа ќе си се врати у Челзи или каде и да е...
Одиме напред.......

FORZA IL GRANDE MILAN!!!

Anonymous said...

П.С..... Среќен Роденден Кака! :)