Translate

Thursday 26 February 2009

И шо сеа?




И нишо!Пак разочарување,пак надиграни,пак надмудрени....па добро бе надвор од трката за титула во Серија А сме,надвор од купот на италија,и сега надвор од купот на уефа?и ако пак сега прочитам некоја изјава од типот: "Немавме среќа,здравје боже следната година" ќе повратам!Кој тим со играчи од типот на Пато,Кака,Роналдињо,Пирло,Гатузо,Малдини... главен приоритет му е 3то место во домашното првенство!Па налет и нека е тоа 3то место!Ми пукна филмот!Ова веќе неможам да го поднесам!и нема да плукам по играчи и да мудрувам за засилувања,промени и сл.Апсолутно ми здодеа од такви муабети.ТИЕ се раководните луѓе и ТИЕ треба да мислат што понатака.


Воедно најавувам дека ќе бидам отсутен со постови на блогов во периодот кој претстои од свои причини.




Поздрав Росонери!


Ваш Ултра

15 comments:

Zoki said...

Raka na srce, zasluzen poraz.
i vo prviot del maksimalno gi iskoristivte 2 sansi, a werder utna edno 5/6 dobri sansi.
A vtoro mesto da napdne anceloti, brani rezultat ccc.
sramota.

CurvaSud_Milan said...

Зоки фала што не просветли.

The Last Mohican said...

Ако веќе не му ги спакувале куферите на Анчелоти, еве јас се јавувам доброволно да го направам тоа.

И се слагам со Зоки... ако треба да се бара виновник за утакмицата, тоа е единствено тренерот (не му е прв пат да утне тактика). На домашен терен, со 2 гола предност и плус гол у гости во ракав и да не се пласираш понатаму е едноставно и најблаго кажано разочарувачки и срамота. Вердер во таква ситуација не треба да помириса гол, а не да му дозволиш 29 пати да пуца. Уште по вториот гол Милан се повлече, па Вердер го имаа цел терен на располагање да праат што сакат. А единствено глуперда како Анчелоти може да го дозволи тоа и да мисли дека ќе издржи цело полувреме под опсада.
Можеби му донесе титули на Милан, ама исто така успеа од светски тим да го направи во екипа за потсмев. Крајно време е да си оди, зошто веќе ниедно оправдување нема.

Anonymous said...

Ќе морам да се согласам со Мохикан.
Ако сакаме промени и титули ќе ни треба промена на тренерот и реконструкција на тимот.
Бадијала беа 10те засилувања минатата сезона кога:
Кардачио и Виудез не изиграа ни минута,Бориело изигра само 7 натпревари во Серија А,Шева...ахх шева...нема поента веќе во негов престој во Милан!Па уште зема астрономска плата!за што?фала за убавите години Шева иако бев на негова страна само поради тоа што ми беше миленик сега веќе неможе така!Нека иде у Динамо Киев барем нека се обиде достојно да си ја заврши кариерата.
А да зоки,Вердер не победи а требаше да победи едно 4-2 за да има дое памет на B&G кога веќе не им дојде мината сезона.
Целосна реконструкција во составот и промена на тренерот-еве Мислам дека Рајкард би се покажал добро а во Донадони,Леонардо и Ван Бастен не верувам мн мн.

Anonymous said...

А да,прво засилување за следната сезона Сендерос!

ReBorned said...

Мој пик се Леонардо и Ван Бастен... никако Рајкард и Донадони!!

Giallorosso said...

фала богу дека ви треба комплетна чистка без исклучоци!подобро да се фрлат летово 150 милиони и да се состави најсилната екипа на планетава отколку со глупи трансфери и малку вложување да се мачите секоја сезона!

верував дека Анчелоти ќе се среди и ќе ве среди али ова ги помина сите граници.... Ван Бастен зимајте го никој друг и помошник Паоло!ако барса беше најактуелна на пазарот минатото лето и тоа и се исплатеше очекувам Милан да биде најактивен.

Giallorosso said...

splash the cash on Агуеро,Бензема,Агер,С.Рамос... и плус уште некој што ќе дојде у пакет со Ван Бастен ;)

CurvaSud_Milan said...

се гледа дека су љубител на фудбал менаџер. :)

Zoki said...

Haha vlegol u film deckoto :D

CurvaSud_Milan said...

И да ова забораив, помеѓу Ван Бастен, Донадони и Рајкард дефинитивно го бирам Анчелоти.

Не ни треба промена само колку да направиме промена, ако веќе го менуваме тренерот барем да избереме некој светска класа тренер, за жал не ми паѓа на памет таков.

Anonymous said...

Е баш затоа зборев за Мурињо уште на почетокот на минатото лето кога ме караше ти :)
А иначе од сите овие Рајкард има најголем успех,а би се согласил и со Ван Бастен бидејќи сепак има поголемо искуство од Леонардо кој нема никакво тренерско искуство и Донадони.А Владе како кога го имаш Рајкард и неговите успеси и преродба со Барса да го избереш Карло(секоја му чест на се што ни даде)кога повеќето натпревари на клупата на Милан а посебно во последно време не нервираше со неговите дефанзивни тактички замисли.
Тоа е апсурдно!Дури и да не успее Рајкард или било кој барем ќе го има оправданието дека му е прва сезона и сл. а Карло кое оправдување ќе го има?повредите?среќата?
Јас(а и верувам повеќето навивачи на Милан)останувам на својот став-Смена на Анчелоти но со некој кој е достоен да го замени.
А за Римчо и неговите фм амбиции имаме дискутирано одамна :)

Anonymous said...

Abbiati, Dida, Perucchini, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Maldini, Mattioni, Senderos, Zambrotta,
Pirlo,Cardacio,Emerson,Flamini,
Beckham,Seedorf
Pato,Shevchenko Inzaghi

*Сидорф не е сигурно дали ќе може да настапи

Abbiati
Zambro,Sendi,Bonera/Maldini,Luca.A
Beckham,Pirlo,Flamini,Јанко
Pato,Shevchenko/Inzaghi

-Голот стандарден
-дилема во одбраната дали Паоло ќе може да изигра 90 мин или Бонера ќе почне
-Средина -немаме др избор
-А зависи од сидорф дали ќе игра јанко таму напред,односно како лево крило,а бекам како десно во тој случај Антонини влетува како лев/десен бек.
-Пато + Шева или Пипо во двоумица е Карло.

ReBorned said...

Луѓе не се палете толку многу на Рајкард... Паметам добро, Рајкард знаеше многу често да прави некои ала Анчелоти потези! Знам многу добро како мојот цимер од факултет се нервираше (страшен фан на Барса) а јас му се смеев што Рајкард упорно го форсираше во одбраната ОЛЕГЕР?!?!?!?!?!?
Исто така беа смешни потезите со играњето во средниот ред на ЕДМИЛСОН (?!) се додека овој не се повреди! (Добро познато кај нас со Емерсон нели?)
А неговите проблеми со Роналдињо што беа и причина Дињо да си оди од Барса да не ги дискутираме!!
Јас сум за Ван Бастен и особено Леонардо (кој ми е пик и пред Ван Бастен) кој нема искуство но страшно многу верувам во него а и мислам дека полошо од ова со Карлито сигурно не може да биде!!!
П.С Сигурно правиме добар резултат поради тоа што по подолго време конечно сум во можност да гледам натпревар на МОИТЕ.... Им недостигаше мојата подршка!!!

The Last Mohican said...

Прво и најважно е смена на Анчелоти. Неговото време во Милан заврши. Едноставно нема повеќе капацитет, ниту да ги мотивира играчите, ниту да постави соодветна тактика. Да не заборавам, шансата што им ја дава на младите играчи да се докажат во тимот е еднаква на нула. Од Споменатите, Рајкард, Донадони, Ван Бастен или Леонардо, не би избрал ниту еден. Би одел на варијанта на искусен искусен и докажан тренер со поголемо искуство во водење тим во Италија. Спалети или Прандели ми се едни од опциите.