Translate

Thursday 31 July 2008

Trofeo TIM - highlights

7 comments:

Anonymous said...

И официјално најнова вест од Миланело: Милан потпиша договор со двајца млади уругвајски таленти. Станува збор за Tabare Viudez роден 1989 година и Mathias Cardaccio, 20 годишен! И двајцата се фудбалери од средниот ред. Viudez и покрај тоа што има професионална кариера од само 8 месеци (слично како Пато) веќе се смета за еден од најголемите уругвајски надежи! Станува збор за играч од средниот ред со офанзивни карактеристики и одлична техника. Идоли му се токму нашите Дињо и Кака што само по себе зборува за тоа за каков тип на фудбалер станува збор!
Cardaccio од друга страна има забележано и настапи за младата репрезентација и важи за релативно поискусен од својот колега. Беше на мета на Рома, Лацио и Јувентус но Милан беше најбрз! Станува збор за дефанзивен играч за врска со разорен шут (каков гол само има постигнато... погледнете на јутуб).
Според Анчелоти и двајцата фудбалери ќе тренираат со сениорскиот состав до почетокот на сезоната а потоа ќе се одлучи дали ќе бидат останат во сениорскиот состав, ќе бидат префрлени во младинскиот тим или пак ќе бидат позајмени на други екипи!

Anonymous said...

Добар up-date реборн, подобро вака мислам дека немаше смисла ова да иде у пост....

Иначе за младичиве сум стварно изненаден...на добро нормално!Не знам кога последен пат Милан купи толку многу играчи за краток временски период...како и да е добро ќе ни дојдат и двајцата...


позЗ

Willy Foo Foo said...

Abe gledav izvlekuvanje za CHL kfalifikacii...Milan nikako da gi najdam...kazete protiv kogo ke igrate? LOL

Zoki said...

hahahahaha xD

CurvaSud_Milan said...

Некои прашања не заслужуваат одговор.

Anonymous said...

Ххх....ц ц ц....абе деца деца...
-Апсолутно Росоњер!

Unknown said...

Ај нека ни се множат титуливе само сега во Сериа А и Уефа а догодина во ЛШ