Translate

Monday 14 July 2008

Дињо! Кога, зошто, дали?

Во овие денови во очекување на мигот кога ќе полета авионот и за нецели два саата ќе се наоѓам помеѓу нашите браќа(поранешни окупатори) Турци решив да ја преќинам мојата не така кратка блогерска неактивност. Добро, затоа се поставуваат млади сили кои во изминатиов период добро си ја завршија работата. Ултра еве ти едно признание и мотив за понатака. :).
Ќе пишувам за тема која ми е омилена во изминативе месеци и која ме оптерети максимално.Темата гласи Ronaldo de Assís Moreira. Дечкото околу кого се вртеа и се вртат сеуште многу гласини и шпекулации. Ова е играчот кого сакам да го видам во редовите на клубот кој што го сакаме и навиваме. Ова е играчот што знам дека ќе ни го врати она што го немаме видено 4 години. Ова е играчот што ќе го подигне моралот во клубот и вербата на навивачите во него на едно 10 нивоа погоре(од 10 можни). Ова е играчот што 2пати е прогласен за светски број 1, следна сезона ќе биде по трети пат прогласен во тесна конкуренција со сегашниот број 1, нормално ако го избере правилниот клуб. Денеска според информација goal"по цел ден шпекулирам зашто неам друга работа".com Галијани се сретнал со братот на Дињо , односно неговиот агент и со претставници на клубот за да договорат обештетување. Во оваа статија некако поверував затоа што goal"по цел ден шпекулирам зашто неам друга работа".com за прв пат излезе со податок каде се одржал тој состанок и колку траел. Транферот треба да се очекува во најскорен можен рок затоа што почнува олимпијадата, а знаеме дека Дињо е повикан и има огромна желба да игра и да им покаже на сите го**ојадачи дека сеуште е меѓу неколкуте најдобри играчи на топката каде живееме.
Во изминатиов период додека траат шпекулациите за транферот на Дињо се отвараше едно прашање а гласи вака: Дали е потребен Дињо во Милан? ...Знаете имаше една кампања на една владеачка гарнетура пред точно 4 години за време на одржување на еден референдум и гласеше"НЕКОИ ПРАШАЊА НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ОДГОВОР", епа јас сум убеден дека ова е едно од тие и немам намера да губам од моето време кое го имам на претек да одоговарам на ова прашање, ќе си го трошам времето во исчекување на летот кон братска Турција.
Тоа е тоа, сега останува да чекаме и да видиме Адријано"немам пари"Галијани што ќе договори со Хуан"не ме сакаат 64% од клубот" Лапорта и дали ќе успее да го донесе Дињо за 1 милион евра и да биде исплатен на рати во наредните 99 години, затоа што тешко е кога се нема пари , нели. Мала шала на сметка на ќелавиот , сепак он си ја знае подобро работата од сите нас.

FORZA GRANDE MILAN!!!

8 comments:

Anonymous said...

Хехехе...уште едно благодарам за признанието кое дефинитивно ке претставува мотив повеке ;)

Што се однесува до Маестро...искрено од толку што ми стана смачено од чеканје било кој да беше ке се радував,ама сега кога е Маестро во прашанје задовлството ми е уште поголемо затоа што ако Маестрото игра 1/4 од тоа што го знае ке биде најдобар во светот,а во копродукција со актуелно најдобриот играч на светот тогаш Милан ке биде несопирлив.

ПС:Добра монтажа со сликата на Кака хехе

позЗ

ReBorned said...

Ме претрча околу постов за Дињо!
Дињо СЕКАКО!
Дињо Рики и Але ќе направат еден страшен бермудски триаголник во кој ќе и се изгуби трага на секоја одбрана што ќе влезе во него!
Нека дојде Дињо па потоа во тимот ќе ги имаме најдобрите фудбалери на планетава во последните 3 години!
Forza Milan!

Anonymous said...

Хехехе...ма нема везе реборнед-кога ке биде официјално може тамам првиот твој пост да биде за Дињо со оргинална сликичка со дресот(хехехе) и краток историјат за него...

ајт позЗ

CurvaSud_Milan said...

хахаа, јбг, чуствував потреба по долгата пасивност да напишам пост, и некако најактуелна тема ми беше таа и највеќе ми лежеше , али како што кажа ултра за скоро ќе имаш нов повод за пост и тоа со слика без монтажа! :)))

....http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=777799 ..ајде уште малцеееееее!!!!

CurvaSud_Milan said...

RONALDINHO: A.C.MILAN OFFICIAL ANNOUNCEMENT
7/15/2008

AC Milan and FC Barcelona have reached an agreement for the transfer of Ronaldinho to the Rossoneri's club. Tomorrow the player will be in Milan for the medical and to sign the contract which will tie him to Milan until June 30th 2011.



АЈДЕ НЕКА НИ Е СО СРЕЌА НОВОТО ЗАСИЛУВАЊЕ, ЗАСИЛУВАЊЕ НАД ЗАСИЛУВАЊАТА!!!! :)


Реборнд повели, задоволството е твое да го претставиш новиот ЗВЕР пред македонските фанови! :)

Anonymous said...

16.07.2008 11:00h


Веднаш по преминуванјето на медицинските прегледи става потпис Р10......

Реборнед,еве ти и од мене"дозволa"..хехе утре(уствари денес)кога ке ја отварам странава сакам да видам текст со сликичка од еден симпатичен дечко со впечатливи заби

хехехе





FORZA MILAN!!!FORZA RONALDINHO!!!


ПС:Очекувам 11-ката да ја земе хехехе

Anonymous said...

Лелеле луѓе!!!само видете на страната на Милан што се појавува со златни букви....уффффф


R-O-N-A-L-D-I-N-H-O

Anonymous said...

6 ипол сабајле а јас уште неможам да заспијам од исчекување...ц ц ц
значи за помалку од 5 часа ќе се официјализира еден од најголемите(ако не и најголемиот трансфер)на денешницата...

24м не е лошо со оглед на фактот дека 21м ке иде одма,а другите 3 ќе бидат во вид на бонуси и тн. и дека го купуваме 2 пати најдобриот играч на светот...уфф...како ли звучи тоа....драги мои!се враќа возбудлибиот фудбал на Сан Сиро!!!Вистинското Ка-Па-Ро се создаде!!!Може претерувам ама гајле ми е!!!РОНАЛДИЊО Е ИГРАЧ НА МИЛАН!!!




FORZA MILAN!!!