Translate

Sunday 6 July 2008

Rabota na leto


Epa dragi moi...veruvale ili ne Milan kupi t.e. vrati 2 igraci od svojata mladinska skola koi vo poslednite nekolku sezoni bea setani vamu-tamu a kade sto minatata sezona konecno blesnaa vo dresot na Empoli zaedno so red drugi mladi talenti megju koi: Giovinco...Marzoratti...Bassi...Raggi...sigurno veke pogoduvate deka zboruvam za Ignazio Abate i Luca Antonini!Milan KONECNO gi razresi igracite koi bea co 50-50 sopstvenost taka sto Abate i Antonini se vo celost igraci na Milan a Nicola Pozzi i Lino Marzoratti na Empoli.Navistina me raduva faktot sto gi vrakame ovie igraci i toa na pozicii koi ni se neophodni vo timot.A uste poveke me raduva toa deka i dvajcata poteknuvaat od mladinskata skola na Milan,se italijanci i se zameni dosegasnata praktika na Milan rezervite i igracite koi od klupata ke cekaat na svojata sansa da bidat stari i iskusni(Cafu,Serginho,Simic)tuku mladi,nadezni.perspektivni igraci.A sega,sto se odnuseva do vistinskio transfer pazar...e tuka "malce" zaglavija" Milan.Imeno: Objektivata br 1-napagac od svetksa klasa e daleku od razresena!I sekojdnevno se javuvaat novi spekulacii za Adebayor...Drogba...Eto...Ronaldinho... a nisto od toa!Iskreno,od moja gledna tocka ni treba napagac so golgerterski sposobnosti koi bi bil: Visok,krupen,silen vo dueli,dobar vo vozduh....fakt e deka Adebayor gi poseduva site ovie sposobnosti....arno ama 45 milioni evra za igrac koi imal samo edna dobra sezona i toa zatoa sto ostana vo eden del od sezonata edinstven asalen napagac govori sam po sebe. Plus od Anglija do Italija ima gooolema razlika...-na kratko: Sum protiv ovoj transfer(sto mislam i deka nema ni da se desi)Pa neka mu ja mislat Galliani i kompanija za drugi napagaci...sto se odnesuva do drugite odbjektivi....pred se golmanskata pozicija-znaci,igraci koi bea povrzuvani so Milan bea: Frey,Gomes,Amellia,Boruc,Loris i uste nekoj golman od brazilskoto prvenstvo(kade sto se se sveduva na cista spekulacija)inace: Frey ostanuva vo Viola-ne e budala!samo sto se izbori za Liga na sampioni i sega da odi vo klubot na koj mu go zema mestoto vo LS.Gomes-Zamina za Totenhem,Amellia(KE SE UBIJAM ZOSO MILAN NEGO ZEMAA!!) negoviot nov klub e Palermo,Loris-Lyon...taka da samo Boruc ostana od tie za koi voopsto e zboruvase(ne gi racunam brazilcive poso samo spekulacii se sea za sea) i sega Milan se vo nezavidna situacija...Mora da kupat prv golman!Inaku oficijalno Milan ima 5 golmana:

Dida

Kalac

Fiori

Abbiati

Storari

Od sive ovie samo Abbiati eventualno bi mozel da go vidam kako prv golman, a drugive(osven Kalac koj bi bil dobra rezerva) neka se gonat!(Osobeno Dida i Fiori!)


Toa e sea za sea....Flamini,Zambrotta,Borriello,Abate,Antonini...se na se ok e ...ama treba i MORA poveke i podobro


Do sledniot post eden topol rosonerski pozdrav



PS:Nekoi navivaci na Milan zapocnale da sobraat potpisi za da go nateraat Berlusconi da si zamine

PPS:Vlade covece kade si se izgubiii??!!
3PS: Mateo Darmian(18)e oficijalno promoviran vo prviot tim na Milan

20 comments:

Darvel said...

Ултра друже еве ти ги новите дресови на Арсенал. :P

Anonymous said...

Zaaakonse dresovitee ;) pozZ

CurvaSud_Milan said...

Тука сум друар тука сум , не се сеќирај.:)))))

..Па на крај краева затоа сете вие помлдата генерација да не замените малце, барем за летово. :)))

...И ај веќе кога сум тука да поделам по некој совет.:)

Од сега па натаму зборови од типот нека се гонат за играчи на Милан несакам да се употребуваат! deal?:)))

Значи слободно можеш да кажеш кој сакаш да си оди итн. , но со акцент на тоа што го направиле до сега за Милан, а Дида има многу направено и Фиори кој корени пушти во Милан иако никогаш не доби никаква шанса. ok? :)

Значи такви зборови може да се употребат во ситуација кога некој играч ќе го предаде клубот, и ќе почне да плука по него заради ова или она! А фала богу до сега такви немало зашто еднаш кога ќе влезеш во Милан тешко кој сака да си отиде! (освен женати ако не те натера!!)

Deal? :)

Поздрав.

Anonymous said...

Hah!dooobro iame deal Vlade-poveke ne se koristam so takvi "vulgarizmi: hehe ;)

A svesen sum za seto toa sto go imaat napraveno za klubot....no fakt e deka doaga vreme koga treba da se prodolzi ponatamu =]

Kako i da e,spored poslednata izjava na Galliani:
Dida,Kalac,Abbiati ke bidat 3-cata golmani za slednata sezona :D


A toa so zenata...lele majko!hehe

PS:Sekoj den se zgolemuvaat spekulaciite za vrakanje na SHEVA!(KAMO SREKA!)

PozZ

Anonymous said...

А да пишувам јас постови за Милан... како Ви се гледа тоа а?
П.С Што е финтата што не пишувате на кирилица?

CurvaSud_Milan said...

Па за почеток убаво ќе биде да се претставиш за да нели знаеме во чии раце би дале авторизација за пишување.:D

ако не сакаш тука да пишуваш можеш и на мојот маил: vlade_stojanovski@yahoo.com

...Иначе пишуваме на кирилица, т.е. јас и мохикан пишуваме, а на "УЛТРА" му даваме грејс период од 3 месеци да се префрли на кирилица, односно до 1ви септеври најкасно ќе мора да пишува на кирилица.:)

..."ултра" кога веќе сме кај кирилицата еве ти линк на кој имаш инструкции како да се префрлиш на кирилица : http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=571


...Иако крајниот рок ти е 1ви септеври пробај веќе од 1оти јули да ја применуваш Кирилицата! :)))

Anonymous said...

Хехе...во ред!Од денес пишувам само на кирилица!Ааа иначе само да напоменам јас не бев известен за грејс периодот и што би се случило ако не прифатам :P

хехехе...ок шала на страна реков-зареков!од денес КИРИЛИЦА

ПС:Очекувам мојата великодушност и послушност да бидат наградени =D
хехех


Ајт сеа позЗ

Anonymous said...

Искрено сметам дека постовите се премногу ретки и некако дезорганизирани, барем поголемиот дел од нив! Фан сум на Милан од кога знам за себе! Судејки според фактот дека претходно сум организирал спортска редакција на една македонска веб страна ... сметам дека одлично би се снашол во постовите наменети за мојот омилен фудбалски тим!
Моментално се плеткам со блогот којшто е линкуван на моето име... и тоа ;)

CurvaSud_Milan said...

Забелешките ти се во ред и на место. Но постојат и неколку причини за тоа.

Моментално на блогот сме 5 луѓе кои го уредуваме, но, Мохикан, кој и го има започнато блогот е вработен и има екстремно малце време за постови. Милан никс досега не има удостоено само со еден пост , но верувам дека има и он обврски и затоа и поретко пишува. Јас пред летото се обидував да бидам што поактивен но со оглед на тоа што заостанував со испитите ми остана само јунска сесија да спасувам година и "забегав" :) малце со учењето и немав време да пишувам. Ултра ни е нов уредувач и сега за сега сме задоволни од неговиот напор да го одржува блогот.:) (доволна награда друже?:)))
Навигатор ни забега малце, ама ај и него му е простено зашто полагаше државна матура.:)))


...Горе доле така стојат работите. Нови луѓе кои сакаат да пишуваат секогаш се добредојдени. Незнам колку си запознаен, јас потегнав иницијатива за формирање на фан клуб на Милан во Македонија и планирам некаде од Септември блогов да доживее тотална реорганизација во поглед на неговиот изглед и во поглед на постовите , односно нивната содржина и редовност. Да се вратам на иницијативата. Успеавме да направиме еден собир за натпреварот со Јуве кога изгубивме 3-2, се собравме околу 10 луѓе и тоа беше нешто како почеток. Требаше да има и нареден собир и тоа да биде основачкото собрание на здружението, но дојде крајот на сезоната и се се пролонгира за почетокот на иднава сезона. Значи некаде во Септеври јас сакам да се собереме и да го формираме фан клубот и да почнеме да си функционираме. Јас ќе ви доставам на сите предлог статут и предлог дневен ред на сите најкасно недела дена пред одржувањето на основачкото собрание.Тоа ми е сон од мал дека Милан мора да има фан клуб во Македонија и морам да го остварам, а верувам дека не е само мој туку и многу други фанови на Милан кај нас. Значи ќе бидеме официјални со тоа што ќе се регистрираме во AIMC.Инаку има преку 25 луѓе пријавено до сега кои сакаат веднаш да станат членови на фан клубот, но тоа е само почетна бројка ,кога ќе се расчуе е биде мнооооогу поголема бројката. Инаку само мал дел од нив имаат формирано акаунти од на блогер и затоа и ги нема на коментариве, плус лето е и тоа си го прави своето.

Значи тоа е околу плановите за фан клубот, верувам дека ќе ни се приклучиш.


Значи деновиве ќе добиеш авторизација да пишуваш на блогов. Можеш да почнеш кога сакаш и да пишуваш колку сакаш.:))))

Јас затоа што утре одам за ОХ, а наредната недела за Турција тек некаде од август ќе се почнам да бидам поактивен.

Затоа што си бил член на спортска редакција , плус работиш со блогови, верувам дека имаш искуство и знаеш како и што да пишуваш така да глупаво би било да ти делам совети.:)

се што ми треба е твојот маил за да ти биде пратена авторизацијата.

Тоа е тоа, сега останува уште Галијани да не удостои со уште некој добар транфер и да бркаме скудето наредна година.:)

Срдечен росонерски поздрав. ;)

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Мислам дека Владе многу јасно ја опиша ситуацијата на нашиов блог.И факт е дека од септември со нови сили тргнуваме во остварување на сонот не само на Владе туку на секој навивач на Милан во Македонија-формиранје на официјален фан клуб.


Иначе Владе нема ништо понаградувачки од твоиве зборови :P
-делуваат на мене како лото! хехе

А секоја подршка на блогов кога станува збор за пишуванјето е добредојдена-пошо се осекам ко сам да си пишувам...и читам :P
хехехе маала шала!


Битно блогов ке биде активен и ви лето ;)


И Bладе убаво да си поминеш во Охрид и Турција и да најдеш....повеке навивачи на Милан надвор од Мк хехехе

Ајде позз и така


ПС:Очекувам постови... хехе

CurvaSud_Milan said...

ултра ти бришеше постови?

CurvaSud_Milan said...

...односно коментари. :)

Anonymous said...

Да да зборевме за тоа и за грешката ;)

Anonymous said...

Ти благодарам за исцрпниот коментар и за корисните појаснувања! Се читаме деновиве... јас сеуште немам регистрирано јузер на блогер... тоа е потребно или само со линк даваш авторизација?
Срдечен Росоњерски поздрав!

The Last Mohican said...

потребно е да имаш акаунт на блогер за да можеш да пишуваш постови, ама тоа се прави лесно, а за авторизација ми треба твоја е-маил адреса, по можост исто на гугл. Не сум сигурен дали россонер може да ти пушти авторизација, зошто јас сум администратор на блогот... ако евентуално не може, тогаш јас ке ти пуштам, само дај ми го твојот маил.

мојот маил е

thelastmohican.j@gmail.com

ReBorned said...

Готово...
чек јор меил
Благодарам на објаснувањето :)

CurvaSud_Milan said...

Да , точно , пишав и погоре дека Мохикан го има започнато блогот што само по себе значи дека он треба да ти даде авторизација. Ја така и планирав, да ми го дадеш маилот а јас да го препратам на Мохикан, зашто друже не бев сигурен колку често го посетуваш блогов заради работата па викам да ги завршам тие работи а ти само да ја пуштиш авторизацијата.

Енивеј, битно се заврши и ја доби авторизацијата. :)))

...Иначе Реборнд текстовите се воглавно твои ставови, иако понатака ќе го претставуваат и ставот на Милан Македонија, односно организацијата која ќе биде формирана.

Значи воглавно немаш ограничувања на постовите и зборовите кои ќе ги употребуваш, но треба да се запази да не се вреѓаат играчи кои ни донесле големи радости, или играчи кои животот го поминале со милан, критики секогаш мора да има, но треба и зборови да се бираат.

Поната јас имам идеја да се донесе еден вид на мини кодекс кој ќе важи при пишувањето постови. Кодекс како кодекс, не е правило ама треба да се почитува. Чисто онака колку да не забегаме со постовите, не дека ќе има којзае што во него внатре напишано, но барем да има една рамка во која ќе се движат постовите.

Тоа е тоа за сега, поздрав до нареден коментар. :)

Anonymous said...

Топло во Охрид а Владе? :Р хехехе

ПС:Те поздрави Россонерката :P

хехехехехе

Anonymous said...

I have over 100 photos on my iPhone that the phone took itself, and I don't want to have to go through each and every one and email it to my computer. Is there an easier way to transfer them? I need to restore my phone because it's acting up, but I don't want to lose all the pictures on it.



________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]