Translate

Tuesday 25 December 2012

Merry Christmas!

Како изгледа:


И како изгледа, на кинески :)

19 comments:

ReBorned said...

Обратете посебно внимание на говорот на Ambro :)


Во останатите вести, Binho веќе лета за Бразил а таму го чека G. Најверојатно Flamengo ќе биде тимот а не Santos (нудат околу 10 милиони евра а 7.5 од нив ќе добијат од спонзорот Адидас.)

Navigator said...

Го дадовме Binho, а? Маме му ебам... штета!

ReBorned said...

Официјално сè уште не. Нема шанси ништо да се потврди најрано до 2 Јануари затоа што на почетокот од новата година во Flamengo ќе дојде ново раководство. G веќе преговара со новото раководство но тие официјално ќе седнат во своите фотелји на 2 Јануари. Јас лично, сметам дека е само прашање на време.

Anonymous said...

Остајсе више штета, ај да протестираме пред Виа Турати :)
Шала на страна знаеме од каков квалитет е Бињо и какви моменти на магија може да приреди каде што се прави вишок човек во нападот.
Ама си оди во вистинско време, 10м+неговата плата од 4м ќе останат само Мексес и Пато(?) со таа НАЈВИСОКА плата во нашиот тим.
А и на крај краева никој не го брка, напротив сите сакаат да остане ама он сака да си иде, тоа е тоа.
Ова е уште една потврда дека Милан ќе купува зимава.

ReBorned said...

Ако мислиш само на нападот, не баш, ако си замине САМО Robinho од шпицот (а Pato остане) нема да купуваме ништо во офанзива, сакаат да му остават повеќе простор на Niang кој би добивал повеќе шанса во вториот дел од сезоната. Доколку си замине и Pato, тогаш ќе се зема нов офанзивец.

ReBorned said...

Corinthians и официјално понуди 15 милиони евра за Pato. G e задоволен, тоа е сумата што ја бараше. Продажбата е речиси дефинирана. Ќе се сретнат пак после нова година но шансите Pato да замине во Corinthians на таа цена се многу поголеми отколку шансите да остане во Milanello.

Anonymous said...

Од оваа перспектива 25м за двајцава бразилци + нивните плати е солидно и и задоволително.
Но ајде да не летаме многу, да ги продадат најпрвин, да си заминат Траоре,Дидац,Месбах... па после да се доведат 2-3 добри засилувања.

ReBorned said...

Има муабети дека Момо Сисоко (Екс Ливерпул и Јувентус а сега ПСЖ) е речиси фудбалер на Милан. На времето многу го ценев овој фудбалер, ако не беа повредите мислам дека ќе беше еден од најдобрите во светот, на неговата позиција. Сè уште не е стар (27) ама веќе ми е скиснато да носиме само фудбалери кои веќе фудбалски пропаднале и да се обидуваме да ги реставрираме. До сега сме поминале многу лошо на тој план (со ретки исклучоци).

Kiko said...

mnogu odamna ne mi bilo vaka zal kako sto mi e sea za pato, definitivno nema nikogas da se vrati spored mene, a zamislete samo pato cela sezona zdrav ccc... STETA

ReBorned said...

Наводно Milan вметнал клаузула од 22 милиони доколку сака да го врати во иднина. Лично, сметам дека ќе заврши нешто слично како Adriano (веројатно не до таа мерка).

Име кое се споменува за замена на Robinho е Ilicic од Palermo. Лудница!

Kiko said...

Ne kako Adriano(na svinjata ne mu e do fudbal) megutoa Sebastian Diesler ne mu bega,deckoto gorese od zelba za fudbal isto kako Pato no povredite si go napravija svoeto i na 27 god. ja zavrsi karierata. P.s Daj boze da ne sum vo pravo

Filip said...

Ова со Малдини е разочарување за мене.

ReBorned said...

Разочаран си од Малдини, од она што го зборува или?

Navigator said...

Среќна нова момци, нека ви биде успешна на приватен, професионален и клубски план! :)

ReBorned said...

А така, а така :)

Денес вести дека на лето во Milan доаѓа Giacomo Bonaventura од Аталанта. 23 години, може да игра комплетно секаде на средината од теренот и во стилот на игра многу потсетува на Marchisio. Francesco, личност која важи за Калчо енциклопедија секогаш велеше дека доколку Bonaventura беше фудбалер од Јужна Америка досега веќе ќе играше во топ клуб. Со еден збор, многу пофалби за него од сите страни. Искрено јас лично не знам баш многу за него затоа споделувам мислења од оние што го гледале, за да се добие подобра слика за него.

Друга шпекулација, повторно од Fabrizio Biasin (тој го рече и муабетот погоре) вели дека Милан и Аталанта веќе имале договорена размена на Amelia и Consigli на крајот од сезоната но сега Milan се премислува поради тоа што не се задоволни од неговите настапи во последниот период.

Moggi вели дека е сигурен дека Drogba е нов член на Milan.

Anonymous said...

Јас еден убав коментар имав пишано али пошто од телефонон беше и набрзинка изгледа не стигнал таму кај што треба :)
Среќна нова момци и нека биде поуспешна од претходната.

Anonymous said...

-Детали го делат Пато од Милан, можно е уште денес/утре да биде и официјално.
15м + % од нареден трансфер + одкупна клаузула од 22м.
-Утре Галијани ќе се сретне со претставници од Сантош и се очекува да го финализира преминот на Робињо, имено понудата е 7м а Милан бара минимум 10, се очекува некаков вид на компензација/рати да се направи со цел да се заврши сето ова.
-Месбах ќе игра на AFC а неговиот агент изјави дека наредната недела ќе се сретне со раководните луѓе на Милан со цел да ја разрешат неговата ситуација (Самп и уште некој клуб од Серија А се споменува дека е заинтересиран за него)
-Габриел најверојатно ќе оди на позајмица но исклучиво во клуб од Серија А, но сега за сега нема понуди.
-Матиа Валоти на позајмица во Реџина.
-Берлу во последното интервју вели дека Дестро е многу интересен играч за него пред се зошто е помлад од Освалдо.
Исто така рече дека Пато му ветил дека за 2-3 години ќе се врати во Милан.
Исто така го исклучи трансферот на Дрогба како опција, пред се поради неговата возраст а и оној на Балотели тврдејќи дека неговата персона е главна пречка (НЕГОВАТА ЦЕНА)

Ultras Milano

DraganTr said...

Пријателскиот меч Про Патриа : Милан е прекинат поради расистички испади на навивачите на домашниот тим кон Боатенг.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=kpebDIJULeI&feature=youtu.be