Translate

Tuesday 31 August 2010

Добредојде во големото среќно семејство

18 comments:

ReBorned said...

И уште еден трансфер потег кој е исто толку важен како и претходниот. Кахабер Каладзе заминува, трајно! Во нашото најдобро другарче овој преоден рок, Џенова.
Каладзе ти благодарам за се' што направи во минатото за Милан. Среќно!

Vase_AC Milan said...

Доста му беше фала му за се исто и на Хунтелар!
Ајде сеа кажувајте кој и како ќе игра и која постава :PPP
Дечки ова е нова ера ера на Милан


FORZA MILAN VINCEREMO TUTTO

ReBorned said...

Јас мислам дека пак ќе се игра со 4-3-3 и барем на почеток Бињо би бил прва замена за Але и Дињо (па макар и за Ибра со тоа што Але тогаш би играл на CF). Доколку се прашувам јас, во натпреварите во кои сме изразити фаворити т.е против екипи кои го паркираат автобусот пред голот би играл со 4-2-3-1 во кои двајца во средината би биле Боатенг + Фламини (евентуално Пирло на местото на еден од овие двајца) пред нив би биле Дињо-Бињо-Але и Ибра напред. Во натпреварите во кои и противникот е спремен да напаѓа би играл со стандардна 4-3-3 како против Лече со тоа што Бињо би бил на клупа

Navigator said...

Мислам дека се е јасно околу првите единаесет на Milan во нормални услови, на нормален натпревар..под нормални услови подразбирам кога нема повреди на првотимците или кога нема ритам сабота-среда-сабота..
4-3-3 е формацијата што на Milan му носи успех, дефинитвно..после успешните години на Ancelotti со неговиот дијамант, во клубот ништо не дава толку добар резултат како баш оваа 4-3-3..меѓутоа да се разбериме, не секоја 4-3-3 формација му лежи на екипата..заслуга е пред се на Leonardo, што успеа на минатогодишниот крпен состав успеа да ја примени правата формација - четворица дефанзивци од кои двајца брзи и продорни бекови (по теркот на Италија ’06 на Lippi), во средина еден плејмеркер, деструктивец и типичен везњак со напаѓачки афинитети, а во нападот еден крилен креативец, екстра брз втор напаѓач и класичен центарфор..е сега, на Massimo му останува да ја примени истата формација, ама со повеќе играчи за ротација..како и да е, годинава тимот е поконкурентен и со право ќе очекуваме некаков трофеј..
ќе се сложам углавно со Ри, оти очигледно е дека Binho отпочеток ќе биди резервист..нема чие место да го заземи..ама кога ќе го видите распоредот и кога ќе се потсетите на групата во CL, многу е јасно дека неговото купување можи да се покажи како пресудно..
а нема да се сложам за една работа..убеден сум дека еден единствен тренер во Италија нема да се осуди да излези со формацијата 4-2-3-1 каде во исто време заедно ќе играат Dinho, Binho, Ale и Ibra, без оглед на противникот..
И од мене, фала за Kaladze и Hunter и со среќа понатаму, за со Marco можи и повторно да се сретниме!

FORZA MILAN!!!

Anonymous said...

Не ја глеав утакмицата со лече, не сум воопшто во тек конечно вечерва после 12 седнав на нет и што да видам, шампањ на сан сиро : )
Ако ако така треба се дига атмосфера, па и нишо да не се земе оваа сезона барем ќе си се курчиме каков напад имаме :)
FORZA MILAN !!!

ReBorned said...

www.acmilan.com во последните 6 дена е посетен 13 милиони пати!
Сезонските билети и оние за ЛШ растат преку ноќ со извонредно темпо...
Сите светски електронски и печатени медиуми зборуваат само за нас...
Forza Milan!!!

ReBorned said...

http://www.youtube.com/watch?v=ZQGAEtYpqs4

Navigator said...

јас во вторникот имав проблем со отворањето на страната..на трет или четврт пат ми ја отвараше :)
инаку после трансферите на Ibra и Binho сме биле втори фаворити за скудетото.. i mean, wtf...
искрено, мислам дека заради притисокот над Splinter, слабата екипа на Roma и лошата атмосфера во Juve, Milan е во најдобра позиција за освојување на трофејот..ама има време, одиме чекор по чекор..а јас неможам да дочекам да дојди наредниот :)

FORZA MILAN!!!

Navigator said...

во контекст на приложениот линк на Ри, јас би парирал со ова... :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZgqsaDnsEq8

сепак за мене ова е еден од петте најдобри голови некогаш!

Navigator said...

LISTA A.C. MILAN PER LA CHAMPIONS LEAGUE:

LISTA A:
PORTIERI - Abbiati, Amelia, Roma.
DIFENSORI - Nesta, Papa, Oddo, Janko, Zambro, Bonera, Thiago Silva, Yepes, Antonini.
CENTROCAMPISTI - Gattuso, Seedorf, Flamini, Abate, Pirlo, Ambro, Boateng.
ATTACCANTI: Inzaghi, Ibra, Robinho, Ronaldinho.

LISTA B:
PATO - STRASSER - VERDI

Поради правилата на UEFA, во тимот од 31 пријавени играчи да има 4 играчи потекнати од клубот , 4 играчи nation-grounded и 6 играчи од младинската школа, Ale е ставен на B листата..во секој случај тоа не прави никаква разлика..
btw, boun compleanno Ale!!


FORZA MILAN!!!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=db4eVM7A-wo&feature=related

Никој и ништо неможе да му парира на ова

Anonymous said...

Сакам ваши ставови околу играчите кои го напуштија тимот,кој уште треба да си иде од моменталниот состав каде имаме дупки и слично.

Navigator said...

не мислам дека овај е подобар од претходните два..тие се чист израз на супериорна техничка спремност, а голот на Sheva е само убав за око и е чиста случајност..ако не се сложуваш прегелдај го делот од 0:43 кај што очигледно бара на кого да нафрли..
инаку за тимот веќе го кажав мојот став исто како што го знаете ставот за Borriello..криво ми е за Hunter оти стварно не доби вистинска шанса..да би одлучувал јас него ќе го пратев на позајмица, а ќе го продадев Marco..за Kaladze, нормално, пресреќен сум..
ќе бев уште посреќен ако во Roma заминеше и Janko, а најсреќен ако Oddo беше прогонет, поклонет или што и да е, само некаде подалеку (пр. Кореја, и тоа Северна) :D
а не уште двајцата да бидат во ростерот за CL..неможам да разберам... и пак го нема Onyewu :S
дупка сега останува само на бековските позиции оти Zambro е нестандарден, Abate не е природен бек и уствари само Luca кој е се подобар е на нивото на првотимец..и сега треба да импровизираме со Bonera или Papa...
другите делови според мене се доста силни, најсилни во Италија..

P.S. Се запрашал ли некој деновиве како се осеќаат Odu или Verdi после сето ова?? која демотивација...

FORZA PRIMAVERA, FORZA MILAN!!!

Anonymous said...

Како и да се осеќаат, и да не дојдеа Златан и Робињо да останеа Клас и Марко повторно Верди Оду и остали тешко ќе добиваа шанса која ја заслужуваат.
За голот на шева нема многу зборување,чиста класа без дриблинзи трткање мрткање како впрочем сите негови голови,за мене Шевченко е нумеро уно.
Горе доле се слагаме,според мене ова со Робињо е малце избрзано, не дека не ни треба но многу послаби сме во одбраната на бековските позиции па и центарската во отсуство на Силва и Неста ќе се тресеме позади.
И јас се зачудив зашто Онијеву го нема,треба да добие шанса човекот.

Според мене ако се остане во најдобар ред,односно се зачува моментанлиот тим(со Амелиа,Боатенг и Златан)и притоа заминувања на Одо и Пипо како и јанко и онијеву по избор.Со тој состав и 2-3 засилувања во одбраната како и нешто додаено од подмладокот мислам дека ќе имаме топ тим.

ReBorned said...

Централно назад сме одлични, што зборувате? Сократис е ѕвер и ако продолжи да се развива во ова темпо сметам дека воопшто нема да се купува замена кога Неста ќе се пензионира (можеби само некој за на клупата), незнам дали го гледавте момчето во претсезоната ама е вистински ѕвер!
И уште еден „кикс“...
Не ги жалете толку Вердињо и Оду поради тоа што за фудбалери кое се U18 и се од младата школа на тимот, не мора да бидат вметнати во тимот за ЛШ за да можат да играат, можат да добијат шанса било кога ;) Ова чисто информативно
Forza Milan!!

Navigator said...

кој рече дека централно назад сме одлични?? јас реков дека дупка ни останува на бековските позиции и дека ќе треба да импровизираме со ротација на некој од стоперите како Bonera или Papa..за другите делови реков дека сме јаки..
а за вториот „кикс„ изгледа не ме разбравте... кога го напишав она за Odu и Verdi мислев на изборување на место во тимот..до вчера имаа надежи дека при таквата конкуренција на напаѓачи би можеле да одиграат по некој првенствен натпревар, дури и беа на неколку пати првотимци на припремите, а денес наеднаш им ги носите Ibra, Binho или KPB, цел свет зборува за нив, веќе никој не се сеќава на брзиот Verdinho, јакиот Strasser или креативниот Merkel...
тоа ми беше зборот, како наеднаш им се губи (или ај да не биди толку песимистички - им се намалува) мачно заслужената минутажа..немаше никаква врска моето „жалење„ за нив со листата за CL..а тоа колку е веројатно во ваква група да изиграат натпревар е друг муабет...
во секој случај, демотивацијата на младичите после она во вторникот е неминовна..го зборувам ова затоа што го имам осетено на своја кожа..

и пак... FORZA PRIMAVERA, FORZA MILAN!!!

Anonymous said...

Да не се силиме Ри,предсезона е едно а 4-5 натпревари среда-недела е друго недај боже да се повреди некој од неста/т.силва па да мораме да експериментираме.
Како и да е сите се слагаме за истото,највеќе инвестиции ни се потребни во одбраната,средината и нападот ни се 9.5

Vase_AC Milan said...

http://www.youtube.com/watch?v=6T4D43j9RUY

еве исто едно ремек дело од Ибра кога играше за свињите еден гол сличен на Шева без тинтрење само со гола сила и техника


FORZA IBRA FORZA MILAN