Translate

Sunday 7 March 2010

A MANCHESTER, CERCANDO PER LA GLORIA!!!



Сликата што ја ставив на овој пост ме потсеќа, а верувам и сите вас, на еден убав период, полн со успеси, накратко речено - шампионски..иако мечот од кога датира сликата не заврши во наша полза, сепак буди одлични спомени..можеби заради една од најдобрите партии на Kaka во Milan, можеби заради одличната атмосфера, а дефинитвно најповеќе заради тоа што се случуваше 2 недели подоцна на San Siro и нашиот прогрес во финалето, па и подалеку :)
еден феноменален двомеч за нас rossoneri-те, кои сега пак, се надеваме дека историјата можи да се повтори и црвените ѓаволи пак да бидат на колена после 180 минути..меѓутоа се чини дека овојпат тоа ќе биди најтешко..не дека сега немаме доволно квалитет во екипата или противникот е битно појачан, туку проблемот е што патуваме во Manchester со еден доста несреќен пораз и негативен резултат кој треба да се надополни..исклучително тешка задача за момците, бидејќи наспроти себе имаат екипа, но пред се тренер кој знае како да се игра на ваков резултат..
некои од нас мислат дека да се даде два гола на Old Traford и не е некое чудо, други дека првиот меч реши се..ниту пак можи да се кажи дали играме добро или лошо во дерби мечевите..во секој случај, сигурно е дека овој натпревар неможи да се споредува со било кој друг..момците треба да изиграат максимално пожртвувано, со срце, ама и со ум..напаѓачки од старт, да изиграме онака како што не сме изиграле досега..можеби нешто слично како во саботата но со многу поголема ефикасност..да докажиме дека сме спремни на се, дека сме поголеми од секој проблем, дека знаеме да се извадиме од секаква ситуација..ние знаеме, но да им покажиме на сите дека сме најдобри, едни и единствени, ние сме MILAN!!

FORZA MILAN!!!

21 comments:

ReBorned said...

Јас лично сметам дека поголем проблем е да не примиме гол отколку да постигнеме 2. Доколку добро затвориме назад и успееме да не примиме гол таа надеж ќе не води напред и ќе ни ја зголемува самодовербата во текот на мечот.
Forza Milan!!!

kiko_pato said...

се сложувам во целост со Ре.... ако успееме да не примими гол... пола и повеќе од работата е завршена!

koljo said...

Ауу Навигаторе свака част се ежам од постов твој. Браос! Едвај чекаааааам

FORZA IL MILAN

Vase_AC Milan said...

како што прочитав тешко да се опорави Пато,но и Руни таака да немаме никаков изговор.момците знаат кога треба да запнат и го имаат направено тоа.Многупати се имаат вратено од мртвите и обично на вакви утакмици ја докажуваат нивната големина.Реално имаме изгледни шанси за позитивен резултат - повторно сме потценети па дури за манчестер коефициент има 1.60....небаре со Стоке играат.Ако мислат дека работата е завршена гадно се заебале


FORZA MILAN GRANDE SQUADRA

Vase_AC Milan said...

GOALKEEPERS: Abbiati, Dida, Roma; DEFENDERS: Abate, Antonini, Bonera Favalli, Jankulovski, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; MIDFIELDERS: Ambrosini, Beckham, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf;
ATTACKERS: Borriello, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho

Pato & Seedorf c'e ама и Rooney изгледа c'e.
Моите 11:

Abbiati
Bonera,Nesta,TS,Antonini
Ambro,Pirlo,Flamini
Pato,Borriello,Dinho

Би ги пуштил: Huntelaar за Flamini
Beckham за Pirlo и Seedorf за Ambro
Гол никако не смее да се прими затоа не би го ставил во први 11 Seedorf и освен тоа и без него имаме игра.Ама ќемора да влезе.

FORZA MILAN

Boni said...

поздрав дечки. прв пат пишувам и сакам да ве поздравам сите.
јас само мислам дека искуството на чичко Seedorf не смее да се пропушти на овој меч :)))

CurvaSud_Milan said...

Pozdrav i do tebe.

...i da seedorf da bese spremen sigurno ke pocnese od prva minuta, no ke pricekame do sreda da vidime do kade se Pato, Seedorf pa i Flams.

Anonymous said...

Се слагам бони :)
Него кико,Владе момци ајде малце иницијатива,ја викам да идеме утре кај филе,ако ништо друго можеме да го прошириме блогот и да упознаеме други истомисленици :)

Rossonero said...

Дечки , околу натпреварот не сакам ни да помислам на отпаѓање од ЛШ , Милан си е Милан , и на вакви натпревари се надминува и себеси , пример за тоа беше и натпреварот со Реал Мадрид од 1-0 успеаја да постигнат 4 гола за 30 минути , иако едниот без причина беше поништен , така да очекувам Милан да ја покаже силата и да им докаже на светот кој е господар во ЛШ .

А што се однесува до гостувањето кај Филе , радо би ви се придружил но далечината не ми дозволува , а сите вие кои ќе бидете таму ве замолувам да покажете кои се фановите на најдобриот клуб и да направите атмосфера како да сте на Сан Сиро , немојте да се устручувате и жестоко навивајте , а кога Милан ќе реди голови нека се тресе студиото , а од нас ќе имате поддршка пред малите екрани ако канал 5 го дава преносот во живо .

Forza Milan , Forza Campione , Forza Ragazzi !!!!

Vase_AC Milan said...

Ааааах Папериноооо :S:S

Vase_AC Milan said...

Неста,Пато,Антонини има ли уште некој?Има ли уште некој да се повреди?Нека се повреди и Леонардо па да си одиме уште сега дома.Цело време не следи несреќа или поточно Манчестер ги следи мноооооооооооогу среќа.Ова мене лично ми дава мотив а треба и на момците да им даде па да видат кои се Patroni d'Europa.Нема веќе што да се изгуби...
Можеби дресовите ќе ни донесат среќа (црни) но не гледам среќа која може да и се спротистави на среќата на Манчестер.

FORZA MILAN FORZA CAMPIONI
"TU SEI TUTTA LA MIA VITA"

ReBorned said...

Forza Milan!!!

koljo said...

Тоа е тоа. Со среќа на нашите момци

NOI DEL MILAN

koljo said...

МОРОНИ СЕ ОВИЕ ОД КАНАЛ5. Комбиниран пренос бог да чува

koljo said...

МОРОНИ СЕ ОВИЕ ОД КАНАЛ5. Комбиниран пренос бог да чува

Vase_AC Milan said...

На лош начин се предадоа.Се гледа дека повредите на клучни играчи делуваа лошо психички.
Канал 5 не да се морони...ама па Телма се ѓубриња - кога игравме со Удинезе у петок не ја даваа а мерда ќе ги даваат....ко да ги мразат Милан едноставно не е фер.

FORZA MILAN

koljo said...

ај зезаш... леле види Пандев што ни прави:(:( Ај барем да играа убав фудбал ццц вакви нервози секој ден више

ReBorned said...

"I'm afraid it's serious." Thus, the technician Rossoneri Leonardo, expressed in the post-match at Old Trafford sull'infortunio of Alessandro Nesta, who was forced to sit out the challenge with Manchester United for a problem with the meniscus. Examinations which player will undergo on Friday, will clarify the situation. A bad tile, however, for the Rossoneri, who during the ninety minutes with the Red Devils, who lost another defender Daniele Bonera, a nuisance to the calf.

Немаме фудбалери, сега ќе треба да играме со ТС и Фавали централно...

Anonymous said...

Подумали с мужем о презентах на день варении сыну, ему три года, разные-роботы-конструкторы у него уже есть много, ему нравится мышка Тич. Я нашла типа такой игрушки, только медведя -разговаривающий медведь Куби, кто нить покупал такого? Стоит покупать? Или порекомендуйте что-либо аналогичное. Не дайте сыну остаться без праздника от родителей.

kiko_pato said...

Сега ни е шансата мерда изгубија, ако победевме со рома сега ќе имавме шанса за прво место да бидеме но и сега имам огромна шанса да се доближиме на -1 ... кренете малку главите да заборавиме на Манчестер ... иако не е за заборавање и очигледно е дека ни требаат нови играчи... и поинаква политика малку во тимот... но сепак оваа сезона и со овие играчи уште имаме шанси за скудетото.... за тоа миланези горе главите... одиме кон врвот!

FORZA MILAN!

Vase_AC Milan said...

FORZA MASCARINHO