Translate

Saturday 5 December 2009

Milan-Sampdoria 3-0

23 минути беа доволни за да се каже целосната приказна од овој натпревар.
Дињо-Бориело,Дињо-Сидорф,Амбро-Бориело-Пато
3-0 Крај на приказната се понатаму беше пимплање и одржување на контролата на натпреварот во насока во која ние сакаме.Вака се игра при 3-0,вака се игра против противници кои не се дојдени целосно да се бранат.Раниот гол дефинитивно ни ги отвори патот кон победата понатаму и треба да ни биде за поука за да во следните натпревари не добиваме срцеви удари како што беше многупати досега :)
Мала дамка на натпреварот е што Дињо се здоби со повреда на мускулот и се надевам дека е ништо страшно,и дека ќе се опорави до вторник и клучниот меч со Цирих во Лигата на Шампионите.
Интересно е што и Тиаго Силва и Хунтелар се опоравија навреме,а единствено нешто што ми е криво што Ди Џенаро не доби шанса на овој натпревар.

Дида 7.0 За еден упатен удар кон неговиот гол дури во 82та мунита каква оцена треба да му ставам? :)

Замброта 7.5 На ниво

Неста 7.5 Заедно со Тиаго одлично ги неутрализираа Касано и Пацини

Т.Силва 7.5 Не се очекуваше да почне но почна и одлично си ја заврши работата :) Можам само да замислам каков ќе беше исходот ако каладѕе започнеше место него

Антонини 8.0 Затоа што имаше голем удел во првиот гол добива 0.5

Амброзини 7.5 Капитенски :)

Пирло 7.5 Добро враќање на терените,си ја заврши задачата максимално и немате појма колку беше клучен во моментите кога го умртвувавме натпреварот.

Сидорф 8.5 Уфффффф каков гол :) Негов трет сезонава и 51 во Серија А

Пато 8.5 Седми сезонски гол.Але Але Пато

Бориело 8.5 Си се поклони еднаш и учествуваше во голот на Пато

Роналдињо 9.0 Не постигна гол,но за 30те минути кои го помина на теренот изигра ѕверски :) Само напред Дињо,те очекуваме во Цирих.


Абате 7.0 ; Хунтелар / ; Фламини ;

Многу навивачи сега би почнале да урлаат,да се маваат во гради и да се дичаат,но јас велам да се спушти малце топката,да ја оставиме Самп зад нас и да гледаме кон тоа што следи,ден по ден,натпревар по натпревар.
А сега ви препорачувам да не го гледате таканареченото Дерби на Пацерите туку да си пуштите Роки,да си мцкате коњаце и да си кулирате :)
Знам дека јас ќе го направам тоа ;)




FORZA MILAN!!!

25 comments:

Anonymous said...

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ 4 бода Мерда ајдееееее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
п.с. ова доаѓа послем литро коњак и роки!!!Ајдеееееееееееееееееее

Rossonero said...

4 бода ДА , ако ова некој го кажеше пред еден месец дека Милан ќе дојде на врвот сите ќе го сметаа за будала , но само оние кои поима немаат кој е Милан кога тргнува во акција и кога знае што сака , а тоа го потврди и тренерот на Рома кога пред 2-3 недели рече „да се молиме на Бога Милан да не се разиграат“ , а си знаеше човекот дека ако почнат и не застануваат , и опсссс.....така и бидна , Милан гази се пред себе , Јуве е збришан од втората позиција , ако се продолжи со ова темпо ќе бидат збришани и Мерда , а кога им се оди во петици тогаш тие се под притисок и тогаш кикснуваат , следото коло и гостуваат на Аталанта а ние играме дома со Палермо , да се надеваме на наша победа а Аталанта да го повтори минатогодишниот натпревар кога ги прегази на Мерда со 3-0 .

FORZA MILAN !!!!!! FORZA CAMPIONEEEE!!!!!!!!

kiko_pato said...

уфффф колку сум среќен... :) значи се гордеам со милан...
каква убитачна утакмица... ги исплескавме за сите пари :) тоа им се случува на екипите што напаѓаат а не ко другите паразитски екипи што играат 90мин катанаџо :S
со дињо мислам дека ништо не е сериозно и дека со цирих ќе си крцка пак... а искрено пред натпреваров со сампдориа имав глупо чувство за со цирих... дека може да бидеме очајни и да се мачиме 90мин... ама по виденото на утакмицава голем ОПТИМИСТ сум дека ќе им бутнеме 3-4 гола... :) а марсеј ако може барем нерешено да извади со РМ... тоа би било ко 7ца на лото за мене :)

FORZA MILAN!

Vase_AC Milan said...

Едноставно екипата во моментов е страшна.Значи ни нема рамен тоа е јасно.Очекуваме полн плен со палермо и со виолата и да извадиме и нерешено со јуве добро ке биде зошто мердата мора да киксне.Како не им е срам со таква игра со тоа деструктивците смрдени уффф колку ги мразам....арно ги исплескаа вечерва и 100% ке кикснат до крајот на полусезона.Ама ние треба да си ги добиваме утакмиците кажа и лео ние да си решаваме за судбината...сега победа у цирих за пласман во 16 финале во ЛШ




FORZA MILAN MILAN CAMPIONE !!!

Navigator said...

IL DERBY D'ITALIA = UN GRANDE CAZZO!!!
само тоа можам да го кажам за т.н. дерби..не го гледав, ама добро ми дојде кога разбрав дека завршило 2:1..сега сме на само 4 бода од Merda и гледаме само напред..прво да ги збришиме гнидите циришки, па одиме на Palermo..

FORZA GRANDE MILAN!!!

Anonymous said...

Росонеро,3-1 заврши Аталанта-Мерда минатата сезона,ИбраХомович во 97ма минута даде гол :)
Повторно велам,да се спушти топката сега да не мислиме на Палермо,да не мислиме на интер туку да мислиме само на Цирих и нашата игра
Се на се едно големо БРАВО за Лео.

ReBorned said...

Коњачето се погоди а? Го мезеше со нешто или...?
П.С Forza Dida+Zambro+Nesta+TS+Antonini+Pirlo+Ambro+Seedorf+Ale Ale Ale+Dinho+BoriGol+Abate/Flams,Hunt!!

kiko_pato said...

MILAN - Here are the 23 called up Rossoneri players by coach Leonardo for Zurich-Milan:
Dida, Storari, Roma, Antonini, De Vito (n°56), Jankulovski, Kaladze, Nesta, Pasini (n°57), Thiago Silva, Abate, Ambrosini, Flamini, Novinic (n°55), Pirlo, Seedorf, Borriello, Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho, Verdi (n°58)

могуче ли е јанкуловски да почне со цирих???

ReBorned said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Се е можно :) И Де Вито,Пасини,Новинич и Верди е можно да почнат :Р
Шала на страна,Замбро е суспендиран,така да нишо чудно да почне и Јанко ако е здрав,мада ја би им дал предност на Абате и Антонини по страните.
А целосниот состав го знаеме уште од сега

Дида
Абате,Неста,Т.Силва,Антонини/Јанко
Амброзини,Пирло,Сидорф
Пато,Бориело,Дињо

Navigator said...

а што со повредата на Dinho??

Anonymous said...

Нема нигде нешто околу повредата што најверојатно значи дека е ситна и дека ваљда ќе се опорави до Вторник

Владе,шо напрај со мохикан?ако не дај ќе го бараме преку г4л?

ReBorned said...

Составот е тој што го напиша... Абате и Антонини ќе бидат по страните, Јанко само што се враќа и нема шанси да стартува...

ReBorned said...

За Дињо... Лео рече дека не е ништо сериозно туку почувствувал Дињо мала болка и поради претпазливост (а и резултатот го дозволуваше тоа) беше изваден од игра... нема проблеми!

kiko_pato said...

Беше шо беше изгледа од владе... :) ќе пише по некој месец пак :)

дај боже да ме демантира :)

CurvaSud_Milan said...

кико мирен. :) ...мохикан ке го побарам оваа недела. ...инаку утакмицата ја поминавме како брз воз, 3 комада за 25 минути и после тактизирање со силите, подобро сценарио и да го пишуваш нема така да го напишеш. Јуве заврши голема работа, е сеа следат палермо, џенова, фиорентина и јуве, со тоа што комшиите играат све со пациенти, значи ако стварно овој тим има капацитет за титула(а има) ќе треба сега да го покаже, во двата натпревара пред и двата после паузата. ...само да не служи здравјето и се ќе биде како што треба.

kiko_pato said...

Мирен сум. :) овој ли четврток играме у купот???

Anonymous said...

Ххх Кико,со цирих играме во вторник заборави?
Иначе владе како што и впрочем има речено Лео натпревар по натпревар...да се сконцентрираме на Цирих сега за сега...па потоа на Палермо,Виола...па паузата...

Navigator said...

да да, во вторник со Zurich, па четврток со Novara и во недела со Palermo..напорна недела, нема што :)
на 12.01 е нашата прва утакмица во купот..само Merda со Livorno играат наредната недела на 16.12, сите други се во Јануари..и те молам немој да ме прашуваш зошто оти немам појма..поздрав Кико ;)

CurvaSud_Milan said...

Pato: 'When I arrived at Milan they told me that I was entering a great family and today I can truly say it's all true'

му требаа две и пол години за да го сфати тоа, но како и да е добро е што сфатил. :))

ReBorned said...

Навигатор а зошто само Мерда играат сега со Ливорно? :)))))))))))))

Anonymous said...

Пошо послем празници има не работат судовите и администрациите :)

Navigator said...

ете ти паметен одговор..браво бе Драганчо :))

Anonymous said...

Hello.We (hdgoals.com team) want to ask you for a business deal to pay you in order to recommend to our website.If you are interested please reply to this mail.Our website is www.hdgoals.com.


With respect,


Bogdan Alexa
(hdgoals.com team admin)

Anonymous said...

архивсправочник для лучших родиелей.
Мы даем интересное пособие которое поможет всем
заботливым родителям познать как заботлевее ухаживать за вашим масиком блог http://rubebi.ru
Извините что может не в ту тему добавил. но не нашел раздел общения
[url=http://rubebi.ru/shcoll/1921-val-dorfskaya-shkola-est-nad.html]Вальдорфская школа- есть над чем подумать : Энциклопедия для родителей[/url]