Translate

Sunday 13 December 2009

Milan-Palermo

Појма неам кој е филмов,случајно ја најдов сликата

Уште еден многу важен натпревар при кој треба да пристапиме многу претпазливо и со максимална посветеност.Иако Палермо моментално не го покажува својот целосен потенцијал тоа не значи дека незнаат да бидат незгоден противник.А имаат и играчи со кои можат да бидат незгодни и да ни створат многу проблеми на нас.
Јуве киксна што би значело дека со евентуална победа ќе се одлепиме на цели 4 бода од нив.
Остануваат уште овој и натпреварот следната недела со Виола на гости за завршување на 2010тата година,па така да најубаво би било со победа на последниот натпревар дома годинава да си го олесниме патот понатака а и воедно да ја продолжиме победничката серија.

Кај нас недостасува Тиаго Силва што е голем проблем затоа што со Неста формираа одличен тандем,и затоа во наредните 2 натпревара ќе бидеме во милост и немилост на Калалалаладзе.
За Абијати,Бонера,Онијеву,Гатузо и осталом знаете уште од поодамна нема потреба да се говори...

Dida, Storari,
Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Zambrotta, Abate
Ambrosini, Flamini, Pirlo, Seedorf
Borriello, Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho.


Ова се играчите кои ќе бидат на распологање за натпреварот утре.


Дида
Абате,Неста,Каладѕе,Замброта/Антонини
Амброзини,Пирло,Сидорф
Пато,Бориело,Роналдињо

А ова ќе биде утрешниов состав со само една трилема кој од триото Абате/Антонини
/Замбро ќе започне,но мислам дека Замбро сигурно ќе почне па ќе зависи дали ќе игра лево или десно(ја сум за лево)за да се знае кој од Абате и Антонини ќе започне.
Сидорф и Фламини несмеат да добијат жолт картон за да не паузираат за со Виола,а ако погледнам подобро нека добијат на натпреварот со Виола за да паузираат со Џенова а не со Јуве,интер..........


Не смееме да се опуштиме сега,целта е 3 бода и победа.




FORZA MILAN !!!

4 comments:

ReBorned said...

Ауууу првата слика и текстот под неа ти се Priceless!!!
Миколи и Кавани се одличен тандем, назад го имаат Кјаер... се на се одлична екипа! Сепак, мора да одиме на 3 бода, како многу натпревари наназад!
Инаку мала исправка: не е КалалалалаДзе туку КамиКаладзе ;)
Ај белким во Јануари ќе го земеме Монгонгу, инаку сега новите информации за ТС велат дека не е толку сериозно и дека дури може и за со Виола да се врати но дека нема да се ризикува пред 2010 год.
Мислам дека ќе постигнеме сигурно барем 1 гол само незнам како одбраната ќе се снајде назад...
П.С На втората слика, Il Capitano... нема да се роди таков човек/фудбалер... никогаш повеќе! ;(

Vase_AC Milan said...

Пристапот кон утакмицата ке биде многу важен.многу ме страв од одбранава наша.нападот ке си го направи своето ама одбраната....читав дека можно е да игра Favalli како стопер (дефинитивно нема да ја гледам утакмицата) кој ќе го брка миколи....тиаго ќе беше идеален чувар за него ама што да праиме тоа е ке мора нападот повеќе да се помачи како со каљари.ама секако очекуваме 3 бода и кикс на мерда

FORZA MILAN !!!

ReBorned said...

Milan - Dida; Zambrotta, Nesta, Favalli, Antonini; Pirlo, Ambrosini; Abate, Seedorf, Ronaldinho; Borriello.

Аууууу интересно! Патката не е прва постава, AMR ќе биде Абате! Па искрено, нема душа во последните неколку натпревари... храбар потег во секој случај!

kiko_pato said...

Пропуштивме многу убава шанса... ама се сјебавме... добро е и шо интер не победи.... и незнам шо е работава што не го пушта хунтелар ... ама тоа е тоа... идемо даље....