Translate

Tuesday 8 December 2009

Да се биде или да се биде!



Како што укажува самиот наслов, немаме избор! Мора да продолжиме онаку каде што застанавме против Самп и да ја земеме судбината во наши раце! Иако сме во многу подобра позиција од Марсеј сепак не можеме да ризикуваме со некој случаен гол во 90-та минута без разлика дали тој би бил во Цирих или во Марсеј! Сигурна игра, плетење на мрежата и екзекуција. Тоа е рецептот кој трае речиси 3 месеци! Доколку притиснеме од самиот старт не верувам дека одбраната на Цирих ќе може да одолее на нашиот офанзивен арсенал! А со брз прв гол се’ би било полесно. Значи како илустрација, да биде појасно:

Ние = Победа
= Наш пласман како 2
Марсеј = Победа
------------------
Ние = Пораз
= Наш пласман како 2
Марсеј = Х
------------------
Ние = Победа

Марсеј = Победа со 3 гола разлика = Ние прво, Марсеј второ, Реал на кино
------------------
Ние = Пораз
= Ние на кино
Марсеј = Победа
------------------
Останатите варијанти се очигледни според претходно наведеното...

-----------------------Дида

---------Абате----Неста----ТС------Антонини

------------------Пирло----Амброзини

-----------------------Сидорф

---------Але---------------------------Дињо

----------------------БориГол

Значи одиме со младинскиот погон по бековските позиции, баш од нив очекувам разорна сила по страните!
Forza Milan!!
P.S По многу долго време конечно ќе бидам во можност да гледам меч на Милан од ЛШ (доколку стримовите се во ред), значи ако се случи некоја глупост слободно дојдете да ме ликвидирате за да не си пресудам сам...

38 comments:

koki said...

AJ daj mi nekoj link za da go gledam Milan ve4erva!
Forzaa Milaan!!

Navigator said...

јас пак ќе ви предложам да се логирате на justin.tv и ќе си најдите линк..ако случајно на сред утакмица ви излегува тоа што се жалеше Ри, само Refresh и готово..
за мечот... извини друже ама мислам дека си претерал со насловот од едноставна причина што не мислам дека ситуацијата е толку сериозна и опасна и дека нема да имаме поголеми проблеми..да се разбериме, со тоа не мислам дека не треба да бидиме претпазливи и максимално ангажирани..и не го велам ова поради добрата серија на Milan, па сега сум уверен дека ќе ги згазиме, туку од тоа што дури и да не победиме вечер, Real сигурно нема да изгуби, за да дојдиме во позиција да одиме на кино, како што викаш..инаку да не беа вакви условите и ние да бевме сигурни или барем да знаев дека ќе победиме вечер, највеќе ми се допаѓа третата варијанта кај што испаѓа Real :)
шала на страна, сите знајме дека се си е во наши раце..ако успее Marsellie да им скини бод на галактикос ќе биди супер оти ние ќе си бидиме први, ама и да не е така ние најдобро знаеме како треба во нокаут-фаза..
составот најверојтно е тој, освен ако не е поштеден Dinho, па да имаме двајца напаѓачи напред и зад нив Seedorf..тешко изводлива варијанта, ама држи вода ради немањето никакви дополнителни информации за повредата на маестрото..
јас нема да ја гледам утакмицата оти патувам за Скопје, ама верувам (ај да не речам убеден сум) во одмазнички триумф, па што ќе се случува во Marsellie и не е толку битно..

COPPA CAMPIONI E DAVVERO MERAVIGLIOSA!!! FORZA MILAN!!!

ReBorned said...

Navigator околу проблемите со Justin.tv и Refresh... кај мене тоа излегува на СЕКОЈА МИНУТА (некогаш и на 30 секунди)... не може секогаш рефреш!
Koki пред натпреварот ѕирни ги следниве:

www.justin.tv
www.myp2p.eu
www.rojadirecta.com
www.atdhe.net

Navigator said...
This comment has been removed by the author.
Navigator said...

знам дека има и такви канали, ама ваљда ќе најдиш и некој подобар..јас скоро секогаш наоѓам барем еден канал кај што излегува тоа на 10-тина минути..ама нема везе чим имаш и други страни..во секој случај со среќа, и тебе и на момците вечер :) јас ќе дремам 4 сати во воз :@

FORZA MILAN!!!

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ри,и јас го имам истиот проблем како тебе,и рефреш секој 30 секунди па здосадува исто како да не гледаш утакмица.
Иначе за натпреварот се согласувам со тебе,на секој натпревар треба да се пристапи сериозно со голема доза на претпазливост без разлика на противникот,ви текнува што ни напраја Цирихањите на Сан Сиро??
Како и да е,составот нормално дека е тој,резултатот како и секогаш не го типувам,а искрено јас не би сакал Реал да испадне уште сега затоа што тоа ќе влијае на атрактивноста за ова натпреварување во кое заедно со Реал сме убедливо на врвот :)
Башка мотивација им е на нив што оваа сезона финалето се игра на Сантијаго.

20:45 сите со асални стримови овде!!

FORZA MILAN!!!

Vase_AC Milan said...

Дечки пробајте на myp2p.eu таму има сигурни преноси без исклучување и без рефреширање само треба да си симнеш програми за да може да гледаш а на самата страна ги има програмите така да тоа ти е најсигурен извор......а за утакмицава нема шо да се праи моабет се знае дека ке ги згазиме тоа вошките и формацијата ке биде стандардна освен како бекови шо ќе бидат абате и антонини.имам претчуство за Hunterot дека пак ке не остави без здив вечерва ама останува да видиме :)

FORZA MILAN SIEMPRE CAMPIONI

ReBorned said...

Васе, во тоа е проблемот... гледам од понудата на myp2p.eu вечерва всушност нема ништо добро, има неколку преку Медиа плеер и Other... тоа е се‘. Нема ништо од линковите преку добрите програми (Sopcast, TVAnts, TVU Player)

Vase_AC Milan said...

Е да вечерва баш нема болна работа.треба да стискаме палци не само за добра утакмица туку и да има пренос да ја гледаме на нет :)

ReBorned said...

Друже пробај го ова:

http://www.vshare.tv/live/3610/calcione/1

;)

Anonymous said...

Момци ни еден стрим не ваља :( помош?

CurvaSud_Milan said...

http://p2pvip.net/

probajte tuka, so toa sto ne stiskajte na ziruch milan, tuku na juve bayern, ne me prasuvajte zosto.

dida go nosi na dusa golot!

Anonymous said...

Нејќе ни тоа!! Ај у курац!!

CurvaSud_Milan said...

лошо лошо, многу лошо. Можевме и со два да губиме. Мислам дека се е во пристапот кон натпреварот на играчите, во тоа ќе треба Леонардо во соблекувалните да ја бара причината. Неможе еден Цирих да не надигра, едноставно неможе!! со нови сили во второ полувреме и се надевам со Хантерот!

kiko_pato said...

<3 Raul Albiol :D:D:D hjuuuuuuuuu barem vo niv da se molime :D

kiko_pato said...

Роналдињоо Роналдињоо
Роналдињоо
Роналдињоо
Роналдињоо
Роналдињоо

kiko_pato said...

па то бе лучо бе :D :D :D

kiko_pato said...

хјуууууууу.... :) обра е :)

Anonymous said...

Поминавме али едвај.Резултатот воопшто не треба да не задоволи затоа што лесно можеше да не снајде она што му се случи на Јуве.
Нешто дефинитивно не е во ред со нас во Лигата на Шампионите.
Имаме само две победа,пораз од Цирих дома и 3 нерешени!Што се случи со она дека ЛШ е во ДНК-та на Милан??
Незнам али не ќе е на арно...
сега следува за мене најинтересниот дел-Ждребот!кој ќе се одржи во петок ако не се лажам.Како и да е,Владе и Ри ако ја гледавте утакмицата напишете пост,јас саат време се мучев барајќи и на крај се откажав.

FORZA MILAN !!!

Anonymous said...

победи*

Anonymous said...

Kako i da e odime ponataka...FORZA AC MILAN

ReBorned said...

Гледате зошто бев претпазлив...?
Прво полувреме бевме смешни!

Anonymous said...

Истото го реков и јас,во СЕКОЈ натпревар треба да пристапиме сериозно.
Иначе нешто за повредата на Т.Силва?
Пост??

kiko_pato said...

слабо... :D

Vase_AC Milan said...

Многу слаба игра.од шо се изнервирав исклучив и стриминг и ги гледав реал :@ можеби најслабата утакмица сезонава (замислете) и пеналот не беше баш најубедлив ама како и да е одиме понатаму.а инзаги дали е со врски у екипава? ја знам дека човекот направи многу за клубот и е икона и миленик на навивачите ама не е могуче на ваква утакмица Hunterot да не го пушти.мислам стварно чим лео не го пушти вој другиов сигурно е со врски..како и да е у петок ја чекаме судбината

FORZA MILAN

Zoki said...

Go sakam Milan u 1/8 ! ! ! : D

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Samo 1/8 mina??Ja go sakam ko cela pita!

Anonymous said...

A Baern go sakas vo osmina Zok? :P

CurvaSud_Milan said...

Dete ne se letaj, u sustina tie vasite pacienti kogo i da dobijat, titula ne osvojuvaat, ta bilo toa vo LS, ta bilo vo prvenstvo. Ili ne e taka? Ako ne e, demantirajme koga e vasata posledna titula kazuvaj sega ili molci zasekogas. :)))

Zoki said...

Curva, uste ne svati deka si tupadzija :):)

Ultra, za Baern... koj visoko leta, nisko paga :D
neshto slicno kao minatata sezona.

ReBorned said...

TS 2 месеци во аут...

kiko_pato said...

ич не убоо.... :S

CurvaSud_Milan said...

Dete sedi mirno i ne go zloupotrebuvaj toa sto blogov e otvoren za sekogo, za razlika od nekoi!

Inace Re, duri utre ke ima novi pregledi i snimki za TS i ke se znae kolku ke otsustvuva, kako sto citav najmnogu do mesec dena. Od kade ti e ovaa nova informacija?

Anonymous said...

Во најдобар можен случај ќе се врати за со Јуве,а во најлош ќе го пропушти и Интер...

Anonymous said...

Сисињо?Пред да оди во реал се мооолев да дојде во Милан.А сега слушам рома ќе го давале за ефтини пари пошо нели не го играат.А и млад е(со оглед на фактот на колку години го земавме кафу)

kiko_pato said...

FORZA BARI :D