Translate

Sunday 29 November 2009

Catania-Milan


Kick off: 20:45
Stadio Angelo Missimino

Dida,Roma,Storari,
Antonini,Favalli,Kaladze,Nesta Thiago Silva,Zambrotta,Abate
Ambrosini,Flamini,Seedorf,Strasser
Borriello,Di Gennaro,Huntelaar,Inzaghi,Pato,Ronaldinho

Мање више се е исто,освен тоа дека Пирло е суспендиран и ќе биде интересно да се види како ќе функционираме без него за првпат сезонава.

Од овие 20ина играчи овој би требало да биде стартниот состав:

Dida
Abate,Nesta,T.Silva,Zambrotta
Flamini,Ambrosini,Seedorf
Pato,Borriello,Ronaldinho


Нема лабаво,Јуве киксна,лигавите видовме како се извадија и со победа ќе се искачиме на второто место со само 1 бод пред Јуве.Вистина е дека Катанија се предпоследни и дека имаат само една победа но тоа незначи дека се слаб противник,но сепак оваа ситуација мора да ја искористиме ако сакаме да бидеме во вистински чекор во борбата за скудетото


Инаку незнам колку ја следите ситуацијата со Рино,но би ме занимало вашето мислење околу сето тоа :)





FORZA MILAN!!!

6 comments:

ReBorned said...

Натпреварот ќе биде многу тежок и секој што мисли дека ќе си поминеме лесно се лаже!
Се надевам дека ќе успееме да стигнеме до 2 место вечерва. Џила погоди статива на 0-0 на околу 15 минути пред крајот на мечот.
Околу Џенаро... реално сметам дека ќе биде најдобро за сите доколку си замине во Јануари! Во моменталната формација и Амброзини а и Фламини се пред него. Во формата исто! Вака, доколку си замине тоа е win-win ситуација (ние добиваме пара повеќе за евентуални трансфери од играч кој што е трета опција за неговата позиција во тимот а Рино добива континуитет во игрите со кои останува во игра за СП кај Липи).
Направил многу за нас но тимот се ремонтира, останавме без Ил Капитано, Рики и тренерот кој беше последните 7 години со нас! Покажавме дека можеме да преживееме, помина времето на Анчелоти во кој имаше фудбалери кога играа и кога ништо не играа т.е секогаш имаа загарантирано место во стартните 11. Дури и Сидорф призна дека новиот тренер донел нови ветришта и мотивација во тимот!
П.С Мене ме интересира што мислите за мојот последен коментар на претходниот пост...

Anonymous said...

Токму така Ри,затоа и едно време велев дека на гостување кај Катаниа треба да се задоволиме и со бод,но ова е друга ситуација од која мораме да профитираме.
А околу Рино јас сум мање више воздржан,и една ствар е клучна во целава таа ситуација а тоа е дека доколку се продаде Рино треба да се купи достојна замена,значи ги имаме Амбро и Фламс но ни треба играч како Хернандес,Марига и сл.

А околу блогов,праев муабет и со Кико бадијала е,владе го барав неколку пати и повторно ќе го барам,на фејсбук со кико нешто баравме фанови заинтересирани за ширење на блогов(иако сите едногласно сакаат вебсајт)а за тоа треба мн работа.

ReBorned said...

Не велам за класичен сајт туку само редизајн на овој блог (ама мора да се предаде пасвордот на некој) или да регистрираме нов БЛОГ каде што ќе се започне одново...

kiko_pato said...

За со катанија ме мрзи да кажувам сеа еве почнува ќе видиме шо како ќе биде... а за тоа со владе и со блогов... значи владе ко шо гледам мн тешко да го најдеме... а почнав да си пишувам со некои деца на мсн... и се договоривме ако го најдеме тој админот како се викаше да ни го даде пасвордот и да го средиме малце блогов... ако не веќе тој едниот има направено ( "Направено") започнато да прави блог... ама му реков да запре... да видиме прво шо ќе правиме со овој блог... сепак колку толку го знаат овој блог сеа нов... :S искрено не ми се дава блогов :D:D:D така да ако знае некој кај живее владе... и ако има од вишок време... слободен ако е да летне до кај владе да напраи 2 реда муабет... на друг начин незнам како... :) ај сеа одам да ги глеам милан....

а да и ја сум за продажба на гатузо.... ама и да го земеме хернанес...


FORZA MILAN!

Anonymous said...

ХУУУУУУНТЛААААААААРРР!!!!! АААААААААААААААААААААААА !!!!!!!
ХАХААААААА ОВА СЕ ДЕШАВА КОА МЕ СЛУШААТ Б&Г!!! !!!Ајдеееееее Милаааааанн!!!

Anonymous said...

Hello. And Bye.