Translate

Wednesday 25 February 2009

MILAN-WERDER PREVIEW


Се враќаме на европскиот фудбал!Иако тоа е само Уефа купот,но сепак тоа е токму трофејот кој ни недостига во клубските витрини.
Без мн должење и кратење....по првичните 1-1 на гости имаме одлична шанса и со лагана игра и резултат да одиме во следната рунда каде што ќе не чека Сент Етјен.
Одбраната е целосна освен Неста се разбира.
Освен италијанската тројка Неста,Гатузо и Бориело и Кака и Дињо нема да бидат во можност да настапат поради повреда
Дида
Антонини,Бонера,Сендерос,Фавали
Бекам/Фламини,Пирло,Амброзини
Сидорф
Инзаги,Шевченко
Мислам дека Замброта ќе биде одмаран во одбраната и ќе почне Антонини иако ако добие жолт картон ќе биде суспендиран.Останатиот дел од одбраната мислам дека го погодив.
Во средината има само дилема околу Бекс и Фламс но мислам дека Фламс ќе почне иако центаршутевите на Бекам можат да бидат многу корисни за Пипо и Шева.
Инзаги и Шева-Најлогично нешто во моментов.
Иако ни одговара и 0-0 се сомневам дека на тој начин ќе сакаме да продолжиме во следното коло.

Па време е Шева да даде гол!







FOOORZAA IL GRAAANDEE MILAAAAAN!!!

7 comments:

Navigator said...

a so vikate as edna sobiranka vecerta?

CurvaSud_Milan said...

Нема да биде лошо, само јас пијам антибиотици, имам температура и ме боли грлото, така да верувај дека не сакате да бидете во моја близина. :)))))

Navigator said...

nema veze be vlade vaZno da se soberime..ultra odgovara?

Anonymous said...

Офффф сакам ама нз дали ќе можам da стигнам :S
Башка ако планираме да идеме у Шенклис нз колку ќе биде Ричи расположен да го види мојот лик откако го заебавме за со мерда :S
Ај ќе ви кажам дали ќе можам...

Anonymous said...

Сепак нема да можам момци :(
Mi dispiacci
ама ако успеете да се соберете супер :)

Aleee aleee aleee Milan aleee forza lotta,vincerair, NO TI LASCEREMO MAI !!!

Giallorosso said...

no comment !!!

и после ќе ми кажете дека овие копуци заслужуваат да играат за вас!?

од прв до последен на клоци да летаат на лето.... ми се згрози од овој Милан!

The Last Mohican said...

веќе не бива да ќутам... ова нема смисла, има овде луѓе со слабо срце, а поради светскава криза и со тенки нерви, така да овакви лоши изненадувања не се на место...

да не замарам... јас сум долгогодишен активист за отстранување на Анчелоти од клупата на Милан и мислам дека денес го потроши и последниот кредит. Добро памтам кои беа ветувањата пред почетокот на сезоната... освојување Куп УЕФА и ако не Скудетото, барем борба за титула до последно коло. Не дека и порано не заслужи да биде избркан на клоци, ама доби шанса и според мене не ја искористи. Негово понатамочно држење на клупа ќе биде ништо друго освен трагично фудбалско незнаење и сентиментално - носталгична толеранција на човек кој веќе очигледно изгубил осет за се она што претставува фудбал. Дефанзивни тактики на домашен терен и губење на добиен меч по водство од 2-0 (во случајов нерешено е исто на пораз) се сигурен знак и најтазе пример за погоре напишаното. само за пример на клупата за резерви на Милан имаше само еден напаѓач (Шева, ако воопшто вреди да го спомнувам) еден дефанзивно ориентиран везњак (Фламини) и остатокот одбрамбени фудбалери. Па добро ДАЛИ Е ЗДРАВ???
Само за пример Вердер на сред Сан Сиро имаше 29 удари кон голот на Милан. Вердер кој губи од Котбус кој не може да се состави во домашно првенство??? Срамота!
Да се вратам наназад... Од Уефа сме веќе елиминирани, а по состојбата во Серија А, далеку сме од борба за Скудетото до последно коло... Едвај чекам да дојде утре за да видам што имаат да кажат нашиве... До тогаш... На здравје!