Translate

Monday 4 August 2008

Петарда или не


Тешко ми е да дефинирам што е у ствари пријателска утакмица или колку е пријателски некому да му натепаш 5 парчиња, онака, како од шала. После Челзи, веќе ни пријателските утакмици на кои играат моите клубови не се тоа што беа. Активни на трансфер пазарот, ентузијасти за претстојната сезона, со оптимистички став за Скудетото, но покосени од една петарда. И наеднаш молк. Никој незнае што беше тоа што имавме можност да го видиме во Москва, но тоа секако повторно ги активираше сомнежите за тоа дали и колку Милан паметно пазареше сезонава, и дали беше исправна довербата кон голманите во клубот и дел од старите и просечни играчи и најважното, дали е Анчелоти се уште правиот човек за Милан.

Дали да го земам како оравдување фактот што не играа Пато, Кака, Роналдињо (кој сеуште нема минута во дресот на Милан), Бориело, како причина за ваков драматичен пораз? Секако дека нема. Нема никакво оправдување. Челзи играше пријателски и со екипи од англиската прва дивизија, па не победуваше така убедливо, а примија и гол. Само нашиве пулени не престануваат да изненадуваат со порази и лоши игри. Еееее, а како само се ударавме у груди, леле, кого донесовме, се попара има да направиме, ама... Веќе почнав да забегувам... Да не се разбереме погрешно, не го лоцирам проблемот во новодојдените играчи, кои фала богу не ни имаа можност да настапат ( освен Фламини и Абиати на по еден меч и Антонини на едно пола саат ). Проблемот е во (не)квалитетот на староседелците, во пристапот кон играта на поединци, во неможноста Милан да профункционира како тим, во ужасот што е задолжен да ни го чува голот, во тренерот и на крај - во тврдоглавоста на оние што треба да ги согледаат овие работи и да реагираат на време. Да вадиш позитиви по пораз од 5-0 за мене е најоткачена работа на светот. Добро, можеби не е пооткачено од тоа да добиеш црвен картон на пријателски меч (Броки вс Севиља). Некако на погрешни мечеви ја покажува својата борбеност. А тек Калач..... Леле луѓе кого се држиме во тим. А бе пријателска или непријателска, после таква партија он сам треба да се спакува и да го фати првиот авион за Австралија и да заборави дека воопшто бранел некаде. А во Милан е главен кандидат за прв голман. Не знам за другите навивачи, ама јас веќе одамна го имам изгубено трпението со одредени играчи, не е прв пат да пишувам вака. Се прашувам дали сум единствен. Мене ми е наподносливо ова, јас навивам за Милан и го знам Милан како тим кој победува или ако не победува, барем не дозволува да биде понижен. Ова е веќе болно за мене. Ајде некако и проголтав што ни избега Лигата на Шампионите, ама ако ова треба да е увертира за претстојната сезона, веќе е премногу за мој вкус.

Ако треба да го повторам мојот рецепт за (по)успешен Милан, тоа би било минус Анчелоти, минус светото голманско тројство (иако Абиати доби прелазна оцена), минус, Фавали, Броки, Шимиќ, а плус двајца-тројца добри и млади одбрамбени фудбалери, Есиен секако би го сакал, Ето или Дрогба и уште еден енергичен и експлозивен играч од среден ред... и нормално, комплетно ново голманско трио, а откако Мурињо отиде во Интер, немам идеја за нов тренер. Се си мислам дека со него ќе бевме мноооогу појаки.



Форца Милан!!!

46 comments:

Anonymous said...

Позитивното во евентуалното доаѓање на Мурињо во Милан ќе беше токму тоа... чистење на тимот од непотребните фудбалери! Има (пре)многу фудбалери во тимот кои можеби имаат квалитет но за во просечни екипи! Иако се гордеам со тоа што Милан е единствен клуб во светот во кој навистина може да се употреби терминот СЕМЕЈСТВО морам да признаам дека на моменти и се претерува со таа сентименталност и чување на фудбалерите до нивно пензионирање!
Проблемот не е во (дел од) фудбалерите... проблемот е во управата! Дон Силвио и Галиани мора да сфатат дека имаат неколку неупотребливи фудбалери и тоа на позиција на лев бек, централен стопер и дефанзивни фудбалери за врска! Не сакам да спомнувам имиња но мислам дека добро се знае кон што алудирам! Доколку тимот нема проблеми од здраствена природа (а има) сметам дека Абиати би бил сосема солиден на голманската позиција а проблемот на Милан е во одбраната. Средниот ред и нападот можат да го поднесат товарот во сезоната што претстои.
Во овие црни денови има една работа која што ми го гали срцето... полека но сигурно се добива чувство дека челниците го менат пристапот... купени се двајца уругвајци со 19 односно 21 година + голманот на младата репрезентација на Бразил - Фелипе (кој ќе остане позајмен во Сантос и сезонава а следното лето ќе дојде во Миланело). Барем уште еден таков потег во одбраната и мислам дека ќе бидеме во ред за следната сезона!
Одбраната (пре)многу зависи од Неста а тој има проблеми! Мора да се најде соодветна замена! Лево и десно Јанко и Замбро... никаков Одо!
И нешто околу тренерот... Карлито донесе многу титули и му благодарам за тоа... но неможе да се игра во ист тим 8 сезони со иста формација, веќе и Реџина ја знае играта на Милан! Мора нешто да се менува, мора да се игра со крила. Моментално во Милан нема ниту едно единствено вистинско крило!
А уште сега се знае: 4-3-2-1
Форца Милан!

CurvaSud_Milan said...

Абијати бранеше одлично со севиља и со интер, а имаше и беспрекорна сезона во Атлетико така да голманската позиција е покриена и за тоа не треба да се сеќираме и нервираме. Петарда е голем , шок и колку и да изводи анлелоти и да бара позитивности и он самиот знае дека има проблеми. Но со враќањето на кака, пато, рони, бориело,неста, фламини во форма, пирло во форма, лево јанко, десо замбро, со ново укомпонирана формација верувајте дека овој милан од вчера со тој нема да имаат допирна точка.

...И уште ова, подобро Били Костакурта прв тренер отколку она арогантноно копиле Мурињо!!!

Anonymous said...

Aaaбе друже...шо е мн мн е...да...али ипак кога некој деновиве ке ми ја спомне утакмицата-не ми останува ништо др освен да се пошегувам и да се обидам да се оправдам..сепак...кога Амброзини ти е најистурен играч во тимот не треба мн да очекуваш...кога на тоа ќе му го додадеш бламот на Калач...а за Абиати неам зборови..да не го урочувам мн мн али супер се покажа сеа за сеа-јес да Карлето рече дека следната утакмциа ке брани дида и дури од после ќе одлучува кој ќе биде прв голман...но сепак...мислам дека се согласувам со Владе за ова...за Абиати не треба да бериме мн гајле+Фелипе изгледа како добра аквизиција.А за Дигао да не почнувам...искрено ме разочара малиот...ко да нема никаква роднинска врска со постариот брат...поготово Капел(Севиља)коа го прати по цигари заедно со Бонера...

али тоа е тоа...искрено до сеа се беше ок-како што и вели Мохисан...али сепак ова е прва криза...Кака,Пато,Рони,Неста,Бориело недостасуваа....тоа е тоа...а шанса за ново име на тренерската позиција ке има само ако Карлето не напраи ништо сезонава(Боже сачувај!)


Иначе Владе,брат не се зезај каков Били..знам шо мислиш за Жозе али ипак не се споредуваат они :D

Енивеј...се надевам дека оваа петарда ќе послужи да не спушти на земја малце и да не летаме мн мн...сепак ја сум позитивен и мислам дека оваа сезона скудетото е наше!


ПозЗ

Willy Foo Foo said...

Petarda??? Jas bi rekol Bomba Karsikara LOL!

I uste nesto...znam deka site vo sebe si imate simpatii kon Arsenal no nikoj od vas nejke da priznae...samo videte ja slikata sto ste ja stavila....Anelka (ex Arsenal Zver) & Flamini (ex Arsenal Zver)

Ali steta...da bevte navivaci na Arsenal ke mozevte da stavite i sliki na igracista kako sto se Fabrega, Ade, RVP, Sagna, Clishy...itn :)

Inace, I come in peace...daj boze da ne prodolzite vaka posto ednostavno nemozam da go gledam Mourinho kako osvojuva Italijansko Prvenstvo...uste toa samo mu treba za da uste poveke go mrazam koga sekoj zbor ke go pocne so JAS...JAS...JAS...ajde milan...mozete mozete :)

Anonymous said...

Monkey... ама ако бевме навивачи на Арсенал немаше да можеме да се пофалиме со НИТУ ЕДНА ТИТУЛА ВО ЛИГА НА ШАМПИОНИ а вака можеме да се пофалиме дека сме тимот со НАЈМНОГУ МЕЃУНАРОДНИ ТИТУЛИ ВО СВЕТОТ (18). Значи... сосема ни е добро вака... не треба да се секираш!
Инаку ако зборуваме за играчишта, кај нас има 2 кои веќе се избрани за најдобри во светот + еден од најдобрите фудбалери и џентлмени на теренот на сите времиња... кои беа тие кај вас?
Не сакам да навивам за тим кој форсира млади играчи (нешто што јас го поздравувам) но заборава што тие придонесле за тимот и кога ќе дојдат на 27 години ги фрлаат како стари крпи (Пирес, Љунберг, Анри, Кемпбел, Лорен...)! А после им се криви фудбалерите кои сакаат да си одат... ако не си одат сега ќе ги фрлат за некоја година!
Forza Milan!

Willy Foo Foo said...

abe cekaj malce...vie ste tie sto ne igrate na liga sampioni...taka?...ili pa ja nemozam da ve najdam hohohohohoh

Anonymous said...

Реборн,брат ти симнувам капа!!! ;)

Anonymous said...

Реборн,брат ти симнувам капа!!! ;)

Anonymous said...

Monkey... во твојот коментар немаше ама баш ниту еден збор против мојот претходен коментар... тоа го разбирам како твое согласување со претходно напишаното од моја страна.
Значи овде прекинувам со дискусијата... тоа на што алудирав... тоа и го добив!

CurvaSud_Milan said...

You come in peace??!!!!! GET OUT OF HERE, SOONER THAN LATER!!!!!!!!!

Willy Foo Foo said...

LOL! Nekoj se zakanva...pazi da ne mi pratis kursum vo pliko na domasna adresa hahahahah...

Zoki said...

hahahahaha,Ultra-red&black te cekam vo Shankly's

Willy Foo Foo said...

Reborned...ko prvo neznam ni kolku godini imas no siguren sum deka do pred 3-4 godini si gledal NBA i ne ni si se zamaral za football...aj te molam kazimi od koga pocna da gledas football i kolku pati stanavte sampioni vo italija od togas...denesno vreme koga se pozdravuvas so nekogo, prviot zbor sto ke ti go rece e "Zdravo, Kako si?" a ne "Zdravo, Kako bese pred 2-3 godoni? Dobar?" ... takada faktot e deka poslednite dve sezoni ste za nigde...Nemozes da reces deka ste jaka ekipa koga se pokazuvate samo na kup natprevari...kupot moze da se dobie i so sreka a titula NE!

Zosto?...pa za da stanes sampion vo CHL treba da igras 6 natprevari vo grupa + 2 1/8 finale +2 1/4 +2 1/2 finale + 1 finale = total 13 odigrani natprevari...od tie 13 natprevari treba 3 da pobedis vo grupa + od 1/8 finale do 1/2 finale so nereseni natprevari mozes da stignes + 1 pobeda vo finale...Znaci sampion vo CHL mozes da stanes so 4 pobedi...taka? WOW znaci jaki ste bile...tuka srekata igra golem faktor takada nemoj ni da mi spomnes kupovi posto ednostavno ne gi cenam...

Aj sega kazimi zosto vo Italijanska liga ne ste tolku jaki?...eve i ova ke ti go objasnam...zatoasto vo liga neresen rezultat ti e ko izguben rezultat..a milan e majstor za nereseni rezultati...Milan da igra vo isto tempo preku 30 natprevari? hmmmm...cisto sumljam...barem vo poslednite 3 sezoni...kako mozes da sakas ekipa koja ne igra footbal tuku se brani...aj pls kazimi zosto gledas football uopste? Daj bolje zalepi posteri od kupovite sto gi imate i gledajgi cel den...tuka e razlikata pomegu arsenal i Milan...

a vo vrska so toa sto postignal Arsenal...znam deka i ne te interesira tolku ama aj ke ti nabrojam nekolku stvari:

*13 pati samiponi na Anglija
*8 pati sme bile vtori (sto znaci cela sezona sme bile vo highest level)
*10 pati sme go osvoile kupot na Anglija
*2 pati Liga Kupot
*12 pati Charity Shields
*1 European Cup Winners Cup
*1 Inter-Cities Fairs Cup
itn....ali poentata ne e vo kupovi i slicno...jas si go sakam arsenal zatoasto igra football...kapisi?

I eve na kraj stignavme kaj igracista(ta)...znaes kako se bira najdobar footballer? So glasanje brat .... hahahaha ...koga ste mozele da mestite celo prvenstvo cistu sumljam deka ovde ne ste napravile takvo nesto...no aj da receme deka ste imale takvi igraci...no razlikata pomegu arsenal i milan e deka nie imame Ekipa (Tim) a ne poedinec...pak ke se nadovrzam na muabetot deka jas sakam da gledam football a ne zvezdi

Neznam dali uste vredi da se zamaram so tebe no od sega znam sto ke mi odgovoris na postot...nie imame kupovi vo evropa vie nemate, nie imame ronaldinho vie nemate...ali faktot pokazuva deka ve tepame sred San Siro bez zvezdiii....alooooo...kaj vi bese najdobriot footbaler na svetot togas? kaj vi bea kupovite togas? the trooth hrts brat znam....ali toa e toa jebiga!

Pozdrav do site vas i stvarno veruvam deka od sega nataka nema da gubite so po 5-0 tuku 2-0 e dovolno

Zoki said...

reborned, naucise da primas kritika! Koa ke zborime za tituli ke zborime, sega drugo mu beshe muabetot na Manki!

Zoki said...

hahahahahahahahhahaha, Manki me iznasmea.. :) A?!?! Kade bea kupovite koa ve ebevme sred San Siro?!?! :D

Anonymous said...

Имам доволно години верувај!!
Следам фудбал (и воопшто спорт) многу одамна!
Значи нас не нема последните неколку години (ако не се смета ЛШ туку само лигата).
Кога Вие ја освоивте последен пат титулата во Англија?
Значи ти не ја цениш ЛШ... аха добро! Ако не ја цениш толку ЛШ зошто цело време потенцираш „Ние сме во ЛШ а Вие не“ ?
Дури и врапчињата знаат која е тежината на ЛШ а која на домашните првенства! И Светските и Европските првенства се играат во формат сличен на ЛШ, значи и тие не вредат?!
И околу факторот среќа.... среќа еднаш, среќа двапати... колку пати може да има еден тим среќа?
Финале со Барса 4-0 Среќа
Полуфинале со Реал 5-0 Среќа
Финале со Стеауа 4-1 Среќа
И не спомна ништо околу ценењето на фудбалерите, сакаш да кажеш дека Пирес и Љунберг не заслужија да продолжат да го носат дресот на Арсенал?
Сега ако кажеш дека Арсенал форсира млад тим тоа е во ред и го поздравувам ама не може во таа ситуација да му се лутите на Фламини, Хлеб или Аде или било кој друг кога ќе реши дека сака да си замине... знае дека после неколку години ќе биде „предаден“ од истиот тој тим што сега го величи! Тоа не е фер и мора да признаеш!
Околу Кака... сакаш да кажеш дека лани тој не заслужи да биде најдобар фудбалер на светот?! Те молам кажи ми кој според тебе требаше да биде одберен за најдобар во светот?!
Околу начинот на кој игра една екипа знаеш дека неа ја диктира тренерот! Играта на тимот е огледало на тактиката на тренерот... погоре ти споменав резултати од полуфинале и финале на ЛШ. Тоа се страшни резултати што биле одраз на играта во тоа време! Значи тоа што Милан се брани (како што велиш ти) е само тактика на Карлито! Ако дојде на негово место Фатих Терим Милан ќе игра многу поофанзивно! Значи стилот на играта на еден тим е тесно поврзан со стилот на тренерот, значи тоа што го рече не ти држи место! Апсолутно на никоја екипа не можеш да и залепиш етикета дека игра дефанзивно... сети се како играше Баерн до пред некоја година а како игра сега!
Навистина ме насмеа со тоа „следиш фудбал од пред 3-4 години“
Вака со коментарите можеме да одиме до недоглед и навистина не ми е јасно зошто ако толку ти пречи Милан идиш постојано на блогов?
Поздрав

Anonymous said...

Zokiarsenal примам критики и јас самиот сум критичен кон Милан ако си читал претходно... само погледни ја мојата и Вашата реторика!
И уште нешто... Арсенал игра во Англија или во Франција? Ако толку многу следите фудбал (како што се декларирате) треба да знаете дека тимовите како Арсенал и Интер треба буквално да згаснат во 2010 година кога ќе се воведе правилото 6+5!
Особено Арсенал... навистина ме интересира од каде ќе ги најдете тие 6 освен ако не направите едно лудо трансфер лето со многу претумбации само за да можете да го исполните условот...

Zoki said...

Epa zborime za momentalna situacija! A, ne " Nie togas, a vie kaj bevte "

Willy Foo Foo said...

Sampioni bevme 2004 togas koga bevte i vie posleden pat, ama da razjasnime nekolku raboti...Angliska liga i Italijanska liga ima golema razlika..neli? Da bese Wenger presedatel na vladata na Anglija pojma nemas sto se nemase da osvojime!

Ako procitas podobro jas rekov deka ste CUP ekipa a jas ne gi cenam CUP natprevaruvanjata...pricinata e toa i sto ti go napisav podole...so 4 pobedi da stanes najdobar vo Evropa? I baska od toa stalno ste imale lesni grupi za pominuvanje...takada ne bi rekol ni 4 pobedi...edna, i toa finale

A zosto spomnav deka ve nema vo Liga Shmapioni ne e deka go cenam ili ne go cenam ova natprevaruvanje...faktot deka mnogu se zanesuvate so CHL (edinstvenoto nesto sto vi ostana da se pofalite) i toa vi go nema veke...a da me prasase mene nekoj ednostavno bi go smenil formatot...nemozes da reces deka si najdobar koga ne si igral protiv site...kako mozes da reces deka si bil podobar od arsenal a ne si igral protiv arsenal?...nema logika...neli?

Rezultatite sto mi gi napisa...pojma nemam od koja godina se...ama edno finale vo cela sezona moze da se dobie na sreka...pak ke ti kazam deka mi zboruvas na pominato vreme...

Koga sme kaj cenenjeto na footbalerite...aj kizmi sto podrazbiras so cenenje? Frlanje pari? Ne fala...sekoj pocetok si ima i svoj i kraj...ovie igraci si bea igraci ali im dojde krajot...kazimi koj od ovie footbaleri se pokaza od koga otidoa od arsenal? Barem za ova Wenger e majstor...oseka koga treba da gi pusti igracite...Ako Wenger misli deka nekoj od igracite e tolku vlijatelen i mu treba vo timot ednostavno ne go pusta...no denesno vreme sekoj e zamneliv...koj saka da si ide neka si ide...jas licno Flams mnogu go cenam ko igrac no poveke od siguren sum deka ke gree klupa...remeber Reyes?

Koga sme kaj Kaka...nikoj ne vika deka ne zasluzi...toa e celiot Milan...Kaka...svakas...koga vi padna formata na celiot tim? koga mu padna formata na Kaka...neli? Pak ke potenciram...nie sme ekipa druze Rebo!

i za kraj da ti kazam deka Mialn vo opsto ne mi preci...finaleto protiv Liverpol sum navival za Milan i toa sred kej (ako znaes kaj e)...no mi se losi od vas navivacite...tolku ste samobendisani...licno mislev deka ke navednete glava malce posle porazot sto go pretrpivte ali pak ste isti...a neznam koj po cii forumi se pletka poveke...

i taka druze...znam deka pak ke mi vratis deka imate kupovi no naviknat sum so vas...sepak imam materijal za pak da ti odgovaram na se...

Pozz!

Willy Foo Foo said...

Anonymus...se gleda deka pojma od football nemas...nitu ne gledas...barem ne arsenal...znaes sto ke se desi so Arsenal do 2010? Znaes kako ke izlgeda nasiot tim? Znaes so kolku anglicani igrame vo pre-season? Ocigledno neznaes...aj sega ke ti gi nabrojam...ova ti e idninata na Anglija by the way...site se reprezentativci!

1.J.Hoyte
2.G.Hoyte
3.J.Wilshere
4.M.Randal
5.H.Lansbury
6.Jay Simpson
7.T.Walcott

Znaci ovie se igraci koji se promoviraa vo prviot tim na Arsenal..toa ti se 7 sega zasega...do 2010 ima uste godina ipol...do togas ke imame cela startna 11-ka so anglicani ;)

Edno znaj...Wenger ne e glup

CurvaSud_Milan said...

Другар ти во суштина ништо и не одговори!!! ...И неможеш да ме убедиш дека куп натпреварите а особено ЛШ е безвредно натпреварување, ако сакаш и на глава превртисе во тоа нема да ме убедиш. Ако глеаме така, лига натпреварувањата исто така можат да се добијат, а во исто време да не добиеш ни еден единствен натпревар против горните екипи, или како што милувате вие да кажете, екипите од големата четворка, зашто сите знаеме па и врапчињата дека лига натпреварувањата се добиваат во дуелите со условно кажано помалите екипи. И што треба сега да не ги цениме?!

...Знам што ќе ми кажеш, дека сепак треба да се има 20 и кусур или 30 победи. Да, ама една победа против КЛУБ БРИЖ вреди повеќе отколку двојна над ФУЛАМ. Така да, пак ќе ти кажам, превртисе наопаку ако сакаш и пак нема да ме убедиш дека ЛШ е безвредно натпреварување.

А тоа што Милан во последниов период прикажува полош фудбал е спл ет на повеќе околности и причини, за кои ако почнам да анализирам ќе ми треба добар еден цел ден. НО, јас не навивам за клубот кога игра добар фудбал, а кога ќе почне да игра лошо да преќинам да навивам и да почнам да навивам за Фиорентина зашто играле добар фудбал!! Тоа во најмала рака е смешно, а ако не е смешно тогаш е трагично!!! Има еден израз за таквите навивачи, а гласи КВАЗИНАВИВАЧИ!!(преиспитајсе дали се наоѓаш во оваа група).

Јас клубот го засакав уште како дете(8 год.) и од тогаш друг клуб не ме интересира, покрај Милан ја засакав и Италија а следствено на тоа нормално и Италијанската фудбалска репрезентација, која патем е актуелен Светски првак во фудбал!.. уствари не, тоа е куп натпреварување, не се брои, уствари се брои, ама нема важност!!! лОЛ

Anonymous said...

Monkey рече...
Rezultatite sto mi gi napisa...pojma nemam od koja godina se...
И сега кој прати фудбал од пред 3-4 години?
Се согласувам со Росоњер... добар навивач е оној кој го поддржува тимот во лоши моменти! Кога се е совршено е најлесно!
П.С Да зборуваше за моментални резултати некој од Ман Утд ај ќе го разберев...

Willy Foo Foo said...

Aj posto sum na rabota i nemam zivci da se zamaram so dolgi komentari...sepak si navivac na milan i znam kakov si takada ako prodolzime vaka do utre tastaturata ke mi se rasipa...znaci:

paragraf 1.
Kazimi sto e so tebe i vrapcinjata...mnogu mi gi spomnuvas pa sumljiv si mi LOL!

paragraf 2.
...vrapceto go nema...hmmm zagrizen sum...by the way go znaat ova so klub briz vrapcinjata hahahaha

paragraf 3.
...Arsenal sekogas igra dobar footabll...zatoa ni nemoram da navivam za druga ekipa :) ... a vrapcinjata za kogo navivat? i onie za Milan, najverojatno

paragraf 4.
...od 8 godini si navival za milan? Wow...od 8 godini znaes sto e football hmmmm...ajde Milan, pa i Italija? i, by the way ti zavrsi materijalot za Milan pa pocna za italija da mi zboris? hmmm vrapcinjata go znaat ova?
hahahahahahahaha

aj nemam vreme stavrno moram da srabotam nesto...nemam vreme ni so vrapcinja da sedam takada veruvajmi deka neznam sto mislat onie za footabllot...valjda i onioe od 8 godini gledat football...ili ne ziveat tolku dolgo...dobro ti znaes bolje na ova tema takada prasajgi i kazimi...

Monkey is back to work...pozz

Willy Foo Foo said...

Reb..pak ke ti recam...ne se losi momenti koga timot igra samo odbrana...toa e stil na igra...za zal stil na igrata na Milan...toj problem vo Arsenal go nemame...kako da navivam za drug tim koga igrame naj atraktiven football

Inace ti so vrapcinjata kako stois?

hohohohoh

Anonymous said...

Не сакам да продолжувам со дискусијата со тебе поради тоа што гледам дека имаме различно ниво на коментари и сосема различна реторика!
Пријатен работен ден!

Willy Foo Foo said...

Thnx!
Zver si by the way :)

Anonymous said...

Манки!!!Ние сме биле самобендисани??!!Па добро бе мајко му стара,прво види како е насловот и темата на постот на кој коментираш,и ако тоа не е само критично незнам што е!А за самобендисаност немој да почнуваш друже!Секој ваш коментар е: "Најаќи сме!ке газиме сезонава" и сл.

А што се однесува до стилот на игра,нема што тука мн да се збори,и самиот ќе кажам еве ти-Арсенал игра поатрактивен фудбал од Милан во моментов.И сега што?А само незнам како тоа ги спомнуваш националните првенства(Серија А и Премиер Лига)кога се тотално различни и неспоредливи!Што значи дека стилот на игра на некој тим не го диктира само тренерот...тука големо влијание има и националното првенство во кое се игра!

За куповите...Брат викаш дека Милан се куп екипа а ти види направи споредба со освоените купови на Милан и оние на Арсенал.Мислам...Черити шилд??WTF??!!
Плус,се гледа колкави се успесите па мораш да ги набројуваш и вторите места ЛоЛ

И пак се величите со една единствена победа против Милан!Значи според твојава теорија ако Фулам или незнам кој таму тим што се бори за опстанок го победи Арсенал автоматски е подобар од него и сите звезди му се бадијала!

FORZA MILAN!!!

Zoki said...

"Inace ti so vrapcinjata kako stois?

hohohohoh" hahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahahhaahahahha :))) Ej, me utepa od smea denes! ccc

Anonymous said...

Зоки се истакна ЛоЛ

Zoki said...

Aj vazi. :D

Willy Foo Foo said...

Eh ultra...pak me teras da debatiram a veruvajmi deka site sto mi vrakate postovi istoto go kazuvate, a me mrzi pak isti odgovori da vi davam...ne se falam na kupovi i postignuvanja ...procitaj dobro pa ke razberes...nema da gi meram so vasite potignuvanja normalno posto Wenger nikogas ne bil premier na Anglija takada jebiga (kolku samo vi bese mestena taa so Inter lani, ama dzabe...koga neznaete da igrate ne znaete...nikoj ne vi e kriv)...OVA I VRAPCINJATA GO ZNAAT...ko sto bi rekol drugarti hahahahahaha....

ultra r'n'b said:
"А што се однесува до стилот на игра,нема што тука мн да се збори,и самиот ќе кажам еве ти-Арсенал игра поатрактивен фудбал од Милан во моментов.И сега што?"

Aj cao sega...naznam dali vredi da dodadam nesto....usvari da, imam i nesto za kraj...MNOGU sme jaki (za tie sto ja gledaa gradinkata na Wenger vcera vo A1)

Zoki said...

hehe, dada gradinkata..

Zoki said...

Ultra-Vrapce, kaj najde ti da zboris be? ccc.. Prifati kritika, se zbori za momentalnata situacija, a ne kako "Vie ste imale poveke, a nie ne"

Anonymous said...

Monkey' said:

"nema da gi meram so vasite potignuvanja normalno posto Wenger nikogas ne bil premier na Anglija"

Потсети ме кога Анчелоти беше премиер на Италија!

Иначе ко шо глеам пак по старо идеш...не одговараш на коментари...го читаш само тоа што сакаш да го читаш....така да сега ќе се надоврзам на тоа што ти го рече Реборн дека имаме различно ниво на коментари.

Бај да веј "imam i nesto za kraj MNOGU sme jaki"-мислам дека оваа твоја реченица многу кажува околу самобендисаноста и самокритичноста која ја наведов пошо ти таа самобендисаност ја спомна во еден во твоите претходни коментари


ПС:Прво пази си ја својата бавча па после гледај во туѓата

Zoki said...
This comment has been removed by the author.
Zoki said...

Kolku samo mizeren tim ste! BUGAR vi go opna a? hahahahaha :D:D

CurvaSud_Milan said...

Колку си ти само мизерен од некоја страна да се гледаш!!! али јбг, природата на некој дава повеќе на некој помалце!

Anonymous said...

Зоки ти ко шо глеам го ОБОЖАВАШ тој "мизерен" клуб пошо 24/7 си на блогов =]

Поправи ме ако грешам али зирни со тоа лизгачот од десна страна нагоре-надоле колку неартикулисани коментари имаш остаено :)))

Giallorosso said...

ЛОЛ Росоњерско-Топџиска битка :D.Искрено може и да беше наместен Галијани и Абрамович беа еден до друг на трибините во Москва и покрај тоа што Милан губеше тогаш 3-0 Галијани се потсмевнуваше,како да не му беше важен конечниот исход, очигледно дека го договараа трансферот на Иванович.Секако е важна историјата на еден тим(тогаш зошто на секој играч му е сон да заигра баш во Реал?), а моменталната ситуација многу брзо се менува доколку фудбалерите се психички расположени да го остават минатото зад себе и да се посветат на идните успеси.
Лесно е да направиш дрим-тим но тешко е да го негуваш и да продолжиш со еднакви достигнувања.

Пр.Марсеј 93,Ајакс 95,Манчестер 99,Реал 02,Порто 04,Ливер 05,Милан 07, а годинава истото ке се случи и со Манчестер.

Anonymous said...

Ххх... xD еден дрим тим шо беа Ливерпул со Синама-Понгол,Хаман и тн.....

Navigator said...

Сакајќи конечно да се му вратам на блогов по 2-3 месечна пауза почнав да ги читам хронолошки постовите, нормално за да разберам што се се коментирало на блогот кој минатата сезона го одржувавме со по некој пост и пар оскудни коментари од страна..кога видов дека владе има собрано добра тим од неколку страсни црно-црвени навивачи (нормално не мислам на вардаровите), заедно со founder-от Mochican, знам дека имаме стварно добра екипа за да го шириме блогот..и ич несакам уште во првиот коментар во новата сезона да почнувам да се расправам со некој (ќе имаме цела сезона за тоа) ама неможам а да не го искоментирам во најмала рака "детското" а да не кажам и (ама ај ке кажам) малоумното понашање на другаров Зоки кој воопшто не ми смета што навива за Арсенал туку едноставно дечкото неможе да се снајде во дискусија каде што се излегува со аргументи туку ја користи секоја навивачко-провокаторска фраза за ги истакни своите "шегобијни способности"..познати ми се неговите коментари од типот на 'ууууааааа изгубивте од нас на сред милано, зашто не играте во СL, ние сме јааааакиииии вие сте...' ама ова со го читам на последните неколку поста е кулминација..искрено, премногу ги почитувам фановите од другите блогови (пр.Арсенал) кога ке излезат со факти и зборат нешто што држи па така можат да ме заќутат.јасно и аргументирано ке дојдат овде и ке дискутираме за нешо што има смисла..само некои ниско-разредни профили на луге нема да ја заприметат смешноста на zokiarsenal како појава на блогов..после секој коментар на monkey тој излегува со интелектуално оскуден коментар во кој најчесто се исмејува некој од rossoneri-те, што е едноставно трагично
имам осеќај дека нема на наидам на разбирање од дотичната особа и пак ке бидиме сведоци на некој испад, ама ќе го замолам кога ќе успее да забележи дека на блогот се дискутира аргументирано да се воздржи од било каква "шега"..најдобронамерно беше жими мајка
ANDIAMO TUTTI INSIEME PER NOSTRO MILAN!!!

Anonymous said...

navigator одличен коментар...
а околу дотичниот... што очекуваш од личност која прво има ваков коментар...
Blogger zokiarsenal said...

Ajde Vela vlagaj! Vadi go toj DRVOjor! da ti ebam igracot, da ti ebam! za free ke go dadev ne za 30 miliona, EBATE!

8, август 2008 22:05:00 CEST

А истата вечер после само еден час има коментар...
Blogger zokiarsenal said...

Adebayor
Adebayoooooooooooor
Give him the ball
And he will score!!!!
hahahahhaha

8, август 2008 23:15:00 CEST

Anonymous said...

Wellcome back Navigator =]

Navigator said...

GRAZIE A TUTTI :)

G4L said...

kako pretstavnik na AMSC ke probam da napravam konstruktiven muabet za razlika od ova sto (nabrzina) go procitav gore.

cestitki na last mohican na pristapot okolu momentalnata sostojba vo Milan, koja poveke ili pomalku pocnuva da mirisa na ustoeno, i povtorno ne poradi igrackiot kadar tuku poradi pristapot kon nekoi raboti.

slicna paralela moze da se napravi so Arsenal - vo AFC seuste e istiot menadzer od pred skoro 12 godini, koj seuste go praktikuva istiot pristap kon transferi, istata filozofija na napagjacki i ubav za oko fudbal, so taa razlika sto resi da 'zrtvuva' nekolku sezoni i da go rasformira timot koj bese neporazen 2004, za da sostavi kompletno nov koj se bazira na mladi igraci koi ja delat istata fudbalska filozofija.

Milan od druga strana seuste pati od onie hronicni bolesti koi mohican gi nabroja vo tekstot i spored ona sto dosega go vidov, mnogu malku se raboti na nivno otstranuvanje.

za kraj, ne podrzuvam(e) nikakvi navredi na nacionalna, religiozna, polova i rasna osnova i dokolku ima navredeni, se izvinuvam.

Anonymous said...

Ноу проблем ганер :)

Сигурен сум дека никој од блогов нема ништо лично против AMSC,туку само по некоја замерка за одредени членови-но веќе ни е познато на сите дека секој си го искажува својот личен став,и едно мислење,на еден член не може да го отслика мислењето на целата организација.

позЗ :)