Translate

Sunday 2 March 2008

TOPLO - LADNO





I neznam uste kako moze da se opisi formata na milan vo poslednite nekolku kola vklucuvajki go i na natprevarot so arsenal.i pak sme razocarani od rezultatot a za igrata veke i naviknavme da gledame slab, nemoken, neorganiziran, nemotiviran, neatraktiven milan.znam deka nekoj ke reci deka za tri dena go igrame najvazniot natprevar vo sezonata dosega i deka carlo mislel kako da odmori sto poveke prvotimci prikrivajki go toa so fiktivni povredi i odolgovlekuvanje na oporavuvanjeto od niv.samo toa moze da bide izgovor za losite rezultati pred papa silvio a pak i nego i na site rossoneri mu se vazni i serie A i bodovite tamu.carlito e tolku mnogu uveren vo cetvrt-finaleto sto so toa ima namera da gi stisa site koi sega gi bolat neosvoenite bodovi so lazio, parma, catania...



A denes imavme za zal pak ista slika na totalno razstiman tim koj maka maci da napravi sansa a uste pomalku gol.ako na ancelotti mu e satisfakcija da pocni natprevar so iskusen igrac koj nema zelba za nastap a po 30min da go povelci od igra, togas stvarno ne go razbiram.namesto toa podobro bi bilo go stavi na lista na povredeni koi btw do vtornik sigurno ke bidat fit pa taka bi se otvorilo mesto za igrac kako paloschi ili gourcuff koj bezdrugo saka da se dokazi i dava maksimum.uste (vo najmala raka) posmesni bea izmenite na poluvreme so koj sakase da ni stvori pretstava deka se raboti za kojznae kakvi povredi na emerson i jankulovski, za vednas po natprevarot galliani da izjavi deka -sme nemale sreka zaso se povredile uste trojca igraci koi do vtornik ke bidat oporaveni skroz-.pa kako mozese togas brocchi vo sredata da odigra bezmalku cel natprevar so povreda koja ja dobi nekade okolu 30tata minuta.normalno deka mozese samo zatoa sto ne e prvotimec i ne racunaat na nego za vo vtornik.



Pa luge nemozime tuku-tuka da se kockame so bodovite vo serie A i se da posvetime na CL.ne e mecot so arsenal finale pa ako go osvoime (ili ne) potoa da se fokusirame vo domasnoto prvenstvo.sto ako se sluci eliminacija vo nekoja podocna faza na CL a se dotogas da se igra loso vo domasno prvenstvo so izgovor deka glavna opredelba na timot e evropskata titula.i nikoj ne smee da si igra so renometo na AC Milan i da gubi ili da spasuva bod protiv (pod)prosecni ekipi.sme gi gazele ekipite koi sega ni pretstavuvaat ogromen problem samo zaso imame igraci vo ekipata sto dozivuvaat "seriozni" povredi koi se lecat za dva dena.



Sega samo ni ostanuva da se molime da se ostvarat ideite na carlo i milan da se najde vo cetvrt-finale pa cela situacija da se zamacka.pa da odime od novo.opasna e igrava sto ja odbral trenerot zasto ili ke bide bog ili persona non-grata vo milano.da se nadevame deka kako i stalno taka i ovoj pat milan ke se provleci a silvio pak ke nema pricina da go izbrka na kloci mojot "omilen trener".



Iako ne e vo kontekst so postot moram da ja spomnam najubavata vest sto ja slusnav od milano posle maj lani.kaka go prodolzil dogovorot do 2013 god. so zelba celata negova kariera da ja pomini vo milan.veruvam deka so ova kaka ne samo sto gi izraduva rossonerite od cel svet tuku i gi rasplaka prvo rakovodstoto na real a potoa i site nivni fanovi.ete i kaj nas ne bilo se taka crno.ima i nesto crveno :))
FORZA MILAN!!!

18 comments:

The Last Mohican said...

Nemam sto da dodadam. Go delam celosno tvoeto mislenje. Uzas. Da ne bese Zeljko ke popievme use barem 2-3 komada.

CurvaSud_Milan said...

I jas do nekade se slozuvam so tebe, ama sto se odnesuva do povredite mislam deka ne si vo pravo. Ako Emerson ne bese povreden sigurno nemase da go izvadi i da go stavi vo igra Ambrosini , koj patem ima 10 natprevari po red so po 90.min, vo tempo sreda-nedela! Znaci ke gledase da go odmori nego! Sto se odnesuva do drugite, da tocno e deka iako se taktizira, vo vtornik site odednas ke bidat fit, megjutoa, prasanje e vo kakva kondiciona forma ke bidat.

Kaka kolku i da vikaat deka ke bide spremen, jas tvrdam deka pak nema da bide onoj vistinskiot Kaka , tuku ke bide kako onoj od London,na kogo nesakam voopsto da se prisetam! DAJ BOZE DA GRESAM!!

Lani koga se vrati Vidic za Man Utd za vtoriot duel na San siro, site vo Man Utd bea srekni, no dali nekoj se sekava kakva utakmica izigra Vidic?! Katastrofa! Tolku bese spor sto izgledase kako nekoj negov brat ili nesto da igra! Istoto ke bide i so nasive, nemoze posle povreda da se vratis i da bides onoj istiot, no, nas ni treba eden poteg, eden moment na inspiracija, eden trk, i ZVEROT da ja resi utakmicata kako lani protiv Celtic! Da se nadevame deka ke go ima!

Navigator said...

vidi sea vladimir.rabotata so mene me isfrustrira e pristapot na carlo na utakmicite vo serie A.napravi tolku cudni izmeni so neznaes koj koga se povredil i dali voopsto se povredil.koj drug klub so igra vo CL (a gi ima uste 15) tolku mnogu taktizira i odmara igraci duri i po cena na izmisluvanje na fiktivni, a "seriozni" povredi koi se saniraat vo nevorajtno brz rok.so toa bukvalno se kockaat so epten vazni bodovi.pa videte kolku blisku e i tretoto mesto sega.
za igracite normalno e deka nema da bidat vo taa forma kako pred povredata mada site osven kaka se totalno fit i treniraat kako sto kaza i samiot galliani.
dobro sea starno ne e vreme za vakvi raboti.sepak toa so ke se sluci utre vecer e najvazno.site se nadevame na blesok na zverot i na site drugi normalno :)
FORZA LEONI!!!

PSYdiridjPSY said...

Ова е Ретроспектива на ваши изјави:

PSYdiridjPSY said...

Navigator said...

ama gledam stvarno vi se interesni ovie prikaznite.pa so ke praite drugo osven prikazni da raskazuvate posle vakva utakmica.
4:0 brate, sekoja cest na utd-ovci ve zgazija.a tek kako ke vi bidi posle sreda, koja prikazna ke ja raskazuvate.daj pocnete da mislite nekoja druga crveno-crna zaso ke ve boli poveke od toa so vi se sluci so shrek & co.toa za titula vo EPL ne vi se mesam ako ste dovolno dobri ke ja osvoite.i nemam lice da zboram za titula vo domasno prvenstvo kako fan na milan.a gledam veke pocnavte da ja prisvojuvate CL.samo poleka daj boze da vi se site igraci fit pa da ne kukate kako sea.
WARNING "penzionerite" idat na emirati
FORZA MILAN

18, февруари 2008 00:46:00 CET

PSYdiridjPSY said...

Vladimir said...

Znaete sto mi najmerak? Koga gledam vaka popaleni fanovi so golemi ocekuvanja, a na kraj ke ostan so prazni race!!! E toa mi e mnogu ubavo koga go gledam! A eve go moeto scenario za vasiot tim: Ke zavrsite vtori vo EPL zad Man Ure, i ako imate sreka ke ne pominete nas vo champions league, i veke vo sledno kolo,koj i da dojde, ke ve sutnat kako mali deca!! Iako iskreno ne veruvam ni deka imate kapacitet i so nas da se drzite, ama aj da ne ispadne deka i ja ocekuvam mn.!

18, февруари 2008 10:28:00 CET

PSYdiridjPSY said...

Vladimir said...

Pa dobro ako se zeme vo predvid deka igravme bez Jankulovski, Nesta, Seedorf, Kaka i Pato(toa ti e isto kako vie da igrate bez, Clichy, Gallas, Fabregas, Hleb i Adebayor, pa bas bi me interesiralo sto rezultat bi izvadile!), togas i 1:1 moze da se prifati, a ako go vidite highlight- ot togas ke vidite da ne bese idniot broj eden na Italijanskata rep. na golot togas rez. ke bese mnogu porazlicen!

A za 20ti, ne se sekirajte Pato ke se vrati, isto i Kaka, Gila e tuka, a bogami i FILIPPO PIPPO!!


p.s. Mnogu mi e zal za Ronaldo, ne konkretno za sega, tuku mislam za tekot na celata kariera takov Fenomen a so tolku losa sreka!! Steta!!

14, февруари 2008 10:18:00 CET

PSYdiridjPSY said...

Vladimir said...

leleeee! Slaba tocka! FILIPPO PIPPO GRANDE INZAGHI!!! Pa luge, kakov i da e, kolka i da ima sreka, kolku i site da vikaat deka e roden pod srekna zvezda(a ne deka ne e, ama ne gleam nisto loso vo toa), covekot ima brojki zad sebe sto zasluzuvaat GOLEMA POCIT!! Eve nesto od niv ke vi prezentiram jas,

1.Najdobar strelec vo evropskite kupovi so 63 gola!

2.Okolu 370 nastapi za site timovi do sega vo Serie A , 170 gola.

3.57 nastapi za SVETSKITE SHAMPIONI 25 gola!

I uste nesto, kako reklamata za master card, "proslavuvanjeto na golovite, besceneto" :))

Tolku od mene, i mislam deka nema fan na Milan sto ne go obazava ovoj igrac!

p.s. megutoa mislam deka veke ne treba da ocekuvame mn. od nego, zatoa sto neli godinite si go pravat svoeto , zatoa vo prethodniot komentar go spomnav so doza na rezerva! (ama so PIPPO nikogas nisto ne se znae :)

14, февруари 2008 11:55:00 CET

PSYdiridjPSY said...

Поздрав дечки, немам нукакви зли намери само сакам да ви посакам повеќе среќа и судии наредна година, оваа година сте објективно послаба екипа.

Arsenal said...

Ajdeee milan odi beri Grozje.. loozers!

Arsenal said...

Uaaaaaaaaaaa Yeaaaaaaaaaaaa Uaaaaaaaaaa Yeaaaaaaaaaaaaa - 2 0 for ARSENAL! hiihhi

Petar said...

Toplo ladno toplo ladno EPA LADNOOOOOOO
AJde trudetese da se plasirate vo liga na sampioni poso vakvi custva po pobeda nad milan sakam da gi imam uste.

Diana said...

Лелееее Бране да пукнеш ме претрка :))) Нема лутење, победи подобриот тим. Јас уствари дојдов само да го поздравам Владимир :D

Willy Foo Foo said...

ej pa da zborime realno ne ste tolku losi, ali sepak ste looseri HAHAHAHAHAHAHAHAHHA

Super si igravte na odbrana...ali sto sme pojaki, pojaki sme

CurvaSud_Milan said...

Kako prvo cestito pobeda i so sreka ponatamu.

Kako vtoro, ne se palete mnogu, zasto sve sto uspeavte da napravite e da stignete do 1\4 finale, nesto sto nie go pravevme 5 godini po red. Taka da izraduvajte se deneska sto uspeavte da gi pominete aktuelnite evropski i svetski shampioni, i od utre spustete se na zemja, a nie, odnosno rakovodstvoto na nasiot klub se nadevam ke pocne uste od utre da planira kako i na koj nacin da ja "opravat" ekipata za slednata sezona.

Pozdrav.

Arsenal said...

vladimir ti si eden covek so si nema pojma od fudbal ! davas izjavi prd naprevar deka ARSENAL nemal sansi so MILAN! a sega zboris obratno ! nz so izigravas ..

Arsenal said...

ti si od tie so zborat 'koga kako '

Anonymous said...

Abe luge milan si e milan...svakate?7 tituli vo ls,10 finalinja...a da ne zboram na finaleto so marsej i celiot tim na marsej koga bese dopinguvan i skoro site priznaa ama uefa nejke da im ja dade na milan titulata poso greota e za francuzive...toa e edinstvenata titula na eden francuski tim vo ls.Ali ne e toa sea bitno naj bitno e,da galliani i silvio se cuknat ednas po glava,da go odvrzat keseto,da go zemat murinjo i da pravat revolucija...garant deka ako dojde murinjo i ako mu dadat odvrzani race milan ke bide dominanten na sekoe pole...ne me svakate pogresno,ancelotti e zver i naprai se za milan i se osvoi,ama treba da se isproba so reprezentacijata,i onaka on samiot toa go saka...kako i da e...za kraj samo pak da kazam deka milan si e milan i deka vrti-suci starci ili kopiljaci...pak ke zemaat tituli i rsum ke pravat...pozz do SITE navivaci na milan u mkd a znam deka mn gi ima...
Pozz :D