Translate

Sunday 24 February 2008

GRANDE PIPPO.AVANTI MILAN

E denes konecno navistina imame pricina da se izraduvame na rezultatot od natprevarot.Pa i ne e samo rezultatot.Imame poveke pricini za slavenje pocnuvajki od formacijata sto Carlo ja sostavi za mecot.Iako spored nekoi informacii papa Silvio zamesal prsti i izvrsil pritisok vrz trenerot za konecno poofanzivna formacija, epten me izraduva sto po podolgo vreme vidov dvajca napagaci.Opasno deluvase cela navalna linija, a bas toa im nedostasuvase na nasive.Od edna strana steta so morase Kaka da bide zamenet na poluvreme, zasto bas sakav da vidam kolku rezultat ke donesese ofanzivnata igra (so ogled na toa deka imase uslovi spored negativniot rezultat).No od druga strana ova bese i toa kako golem test za yoann koj za volja na vistinata i ne odigra nesto posebno dobro.
Golot na bresciano uste ednas ni pokaza kolku Nesta fali vo odbranata i na ne tolku vazni natprevari.imam cuvstvo deka koga se Maldini i Nesta vo igra cela odbrana igra ne samo posigurno i pocvrsto tuku i poodgovorno.Da ne bese raniot gol na palermo ke videvme nesomneno pointeresen fudbal a ne totalen bunker.Ke videvme opasni kontri i siroki napadi na milan, bez premnogu bezcelni dodavanja vo sredina.Na kraj kraeva ke videvme i nekoja intervencija na kalac i spremnosta na odbranata vo vakov sostav.Sepak dobro postavena igra na milan koja bese atraktivna interesna za gledanje, no samo vo prvoto poluvreme.Sosema razlicna pretstava vo vtoriot del bez sansi, anemicna, so netocni nafrluvanja, bez vistinsko proigruvanje za napagacite i milion dodavanja na sredinata.
Za sreka na site rossoneri a najpoveke za zacvrstuvanje na mestoto na Carlo vo igra go ubaci "super pippo". Sto drugo moze da se iskomentira posle partijata na inzaghi.vleze na dvaesetina minuti pred krajot i uspea da ja razdrma odbranata na palermo.celosno ja nasocija igrata da se izolira inzaghi znaejki od kade moze da dojde do neocekuvan gol.go udvojuvaa, recisi nieden pass ne stigna do nego, no grande pippo najde malku prostor i postigna gol vreden CETVRTO MESTO.ja dostignavme i fiorentina i tolku posakuvanoto cetvrto mesto.sega na red e juve i se nadevam nema tuka da zastanat ambiciite na klubot.odime samo napred i povisoko i normalno na drugiot front kon moskva.
Ocenite ke ti gi ostavam tebe Vladimir :)
P.S. na blogot na arsenalmacedonia ostaviv komentar vo ime na celiot nas blog so koj mu posakav sto pobrzo oporavuvanje na eduardo i celosna poddrska za nego i opsto za site negovi fanovi.mislam deka ne zgresiv sepak to e ljudski
GRANDE MILAN GRANDE DUDU!!!

5 comments:

CurvaSud_Milan said...

Kako posle da ne go sakam ovoj igrac!! Tolku mnogu me ima usrekeno sto mislam deka i moite doma ne me usrekile tolku za celiot moj zivot do sega! :))))))))))

Shala na strana, igracov e EKSPLOZIJA, koga site se otkazavme od 3 boda, ete ti go SUPER PIPPO! Neverovatno, mislam deka i toa mu bese prv dopir so topkata od koga vleze, ama ne treba poveke! :)

Inace Gourcuf, tocno deka ne bese nesto posebno, no sepak ja napravi klucnata assitencija kon pippo i koga sve ke se sobere i odzeme ke izleze deka imase dobar natprevar!

Sto se odnesuva do dvajcata napagaci, i ja bev sreken koga vidov deka igra so dva spica, iako i vo denovite koga Ronaldo se oporavi isto igrase so dva spica nekolku utakmici, no, bidi siguren deka protiv Arsenal ke igra so eden, barem na pocetok! Vo toa sum 100% siguren! Daj Boze da me demantira!

DaNi said...

Kaka se povredi vcera so Palermo?

CurvaSud_Milan said...

Da, i izleze na poluvreme, vleze Gourcuf, no spored Ancelotti ne e nisto seriozno i ke igra protiv Arsenal!

Navigator said...

za sreka ne e voopsto seriozna povredata na kaka, a povlekuvanjeto na poluvreme bilo samo preventivno od carlo.najverojatno nema da igra protiv catania, no nema somnez deka za so arsenal ke bidi fit.
FORZA LEONI!!!

G4L said...

blagodarnost od Arsenal Macedonia SC za zelbite za oporavuvanje na Eduardo i bravo za AC Milan za gestot na oficijalniot web site.

pozdrav.