Translate

Thursday 5 April 2007

Post vo tri cina


Densesniov post doagja neplanirano i ke bide vo tri cina. Sosema slucajno dodeka se zezav na intenet procitav nesto sto ne mi se dopadna, pa nesto sto mi se dopadna, pa mi tekna deka igrame so Empoli, a od utre pa natamu idam vo divina i nema da imam internet, pa resiv denes da si napisam se :)
Prv cin: Zosto place Bayern?

Normalno e da ima reakcii po sekoj natprevar. Posle ona sto se sluci na San Siro mislam deka Milan e toj sto treba da kuka za propustenata sansa da ja zavrsi utakmicata kako pobednik, pa mozebi ke zvuci neskromno, duri i so pogolema razlika. A Bayern treba da bide sreken i blagodaren sto go napusti stadionot so neresen rezultat. Znaci zboruvame za neresen rezultat, bez nikakva igra i bez sansi za gol. Zboruvame za istiot stadion, kade Bayern kako od sala piel i po 4 parcinja i kade ne uspeal da izvojuva pobeda protiv Milan. Mojot gnev e nasocen kon reakcijata Bayern objavena na nivniot oficijalen sajt, kade sto iskazuvaat nezadovolstvo od sudenjeto. Nezadovolstvo? Ni dosudil Baskakov nepostoecki penal. Ok, taka e ama zasto nemaat zabeleska na nedosudeniot cist penal vo prvo poluvreme, ili za ponisteniot cist gol na Gilardino i zoltiot karton sto go dobi po toa, so sto avtomatski zarabotuva suspenzija za revansot? Zosto na oficijalniot sajt na Milan ne procita nekoj nesto za sudenjeto? Ili toa ne se smeta kako del od utakmicata. I toa da ne zaboravime ponisteniot gol kakvo znacenje ima. Sekoj sto sledi fudbal znae deka ima somnitelni, ponekogas i kontroverzni sudiski odluki, koi nekogas vlijaat i direktno na konecniot rezultat, no za sto konkretno se zali Bayern? Pa po toa sto vidov, jas ne znam kako stignaa do cetvrt finale. I Milan ne briljira, ama jas do sega ne sum slusnal ili procital da placat deka sudijata im bil kabaet. Greskite se baraat vo timot i igrata i propustenite sansi. A Bayern nemase sansa a dade dva gola i uste sudijata im e kriv... Pa sto da kazam za situacijava... da ne bese smesno, ke bese tragicno :)

Vtor cin: Milan Chanel na Youtube

Da, da ubavo si pisuva vo naslovot na vtoriot cin. AC Milan e prviot klub koj svojot oficijalen TV kanal go prenesuva vo zivo preku Youtube. Znaci dostapen e za site fanovi na Milan niz celiot svet vo sekoe vreme. Jas veke se registrirav, a ne gubete vreme ni vie. Intervjua, hightlights od natprevari, vesti, razni fudbalski klipcinja i uste mnogu drugi raboti ke najdete tamu. Klik na linkot za da stanete del od semejstvoto Milan: Milan Channel

Tret cin: Ke go pobedi li Milan Empoli?

Veke vo sabota Milan go ceka uste edna teska utakmica. Si se nasmeav slatko koga mi tekna deka u stvari teskata utakmica e protiv Empoli, ekopa koja nikogas ne sum ja smetal za kandidat za pogore od deseto mesto. Eeeee, ama gledam kade se sega i sfakjam deka imam i toa kako golema pricina da bidam zagrizen. Empoli ja igra mozebi najdobrata sezona do sega. Visoko kotiraat na tabela i se direktni konkurenti na Milan vo borbata za cetvrto mesto. Samo da potsetam, Milan osven sto go pobedi Lazio vo prviot natprevar na pocetokot na ovaa sezona, nema pobeda protiv nitu eden drug klub od prvata petorka na tabelata. A so Empoli vo prviot mec odigraa nereseno. Sega se igra na San Siro i bi trebalo da sviri druga pesna no... Sezonava veke mi stana navika pred sekoja poteska utakmica da me fakja nervoza i trema, kako jas da treba da igram. A ima i zosto. Kako da bidam miren, koga Milan nema sila za 90 minutno jako tempo, promasuva mnogu sansi i gubi dragoceni bodovi so sekoj pouporen protivnik. Veruvam deka dovolno se istrosija so Bayern, taka da Empoli moze da se pokaze kako tezok zalak za Milan. Maksimalno ja koristat sekoja sansa sto im se ukazuva i spored rezultatite i ona sto go imam videno do sega nema da se predadat bez borba. Faktot sto igra na gosti moze da gi natera da se zatvorat i da se obidat da odigraat na nerseno i eventualno na kontri, sto za Milan e mnogu zeznato od dve pricini: 1. tesko im odi probivanje na cvrsta odbrana, 2. poveketo od golovite sezonava gi primija od kontri ili direktni greski na odbranata, koja e spora i slabo se snaogja so rascistuvanje guzvi pred gol. Kako plus za toj natprevar go smetam igranjeto na Ronaldo, koj bi trebalo da bide odmoren za razlika od ostatokot na timot. Empoli ima eden bod poveke od Milan vo momentov i ke napravi se za da ostane taka. Od druga strana Milan veke izgubi nekolku dragoceni bodovi i si go napravi cetvrtoto mesto tesko dostizno. Zatoa ako ne pobedi so Empoli nema da mu se pisuva dobro na Ancelotti. Togas ke se prefrli pritisokot na osvojuvanje CL, a i tamu ne stojat najdobro rabotite. Se na se, sezonava ke se resi ovie 2-3 nedeli, koga veke konecno ke se znae kakvi se sansite na Milan za cetvrto mesto i dali cetvrt finale e posledna stanica vo CL ili ideme dalje.

Epilog:

Za kraj ostan uste da se oprostam... samo do naredniot post, koj ke bide za najrano 5 dena. Utre sabajle se zboguvam so intenet, tv i slicni blagodeti na modernoto ziveenje i odam da se odmoram od se i da napolnam baterii. Nema da ja gledam utakmicata so Empoli (za zal), no ke se potrudam da bidam vo tek so nastanite i da ne zaboravam da kazam sto ocekuvam. Ke bide premnogu da recam petarda, ama barem 3 gola bi trebalo da im zakacime :) Kolku da se znae koj e koj. A ovoj entuzijazam treba da go nosat i igracite i trenerot, zosto vo sprotivno, moze nekoj da gi pakuva kuferite... Pred nekoja minuta procitav edna voznemiruvacka spekulacija na intenet... Se baraat rezultati od Ancelotti, ako ne cetvrto mesto, togas trofej vo CL, zatoa sto imalo eden kvaliteten trener bez angazman i moze da mu se najde nekoja raboticka... Marcelo Lippi se vikal :)


1 comment:

Unknown said...

Sreknji praznici
ubo da si pominis vo divina ,samo pazi da ne te upucat nekoj lovxija,vakva kvalitetna xverka :)))

Prv cin: Zosto place Bayern?

vidi vaka ako nekoj trebit da placit to sme nie.no nejse da gi tepavme pa posle ic ne e vazno dali ke placet ili ne (i avstralija placese za penalot nad Grosso no na azzuri ne im bese mnogu problem to ko stanaa svetski sampioni)sudiskite greski na zalost se uste se sostaven del od fudbalskata igra.da go pocekame revansot pa posle ke sumirame so kako .

Vtor cin: Milan Chanel na Youtube

Odlicna informaciaaaa,jas na kablovska pred nekoja godina go gledav Milan Chanel (da bidam iskren ne e nesto posebno,edinst veno kvalitetno im se vestite ,koi normalno se najnovi,drugo utakmici stari)no vo sekj slucaj odlicno

Tret cin: Ke go pobedi li Milan Empoli?

ne sakam da ramisluvam za Empoli,mislam ne sakam da se zamaram,Abe koj e toj empoli!?zagrizuvacki e kako ke igraat posle onaj natrprevar so bayern,ako igrame kako Milan ,togas 3-0 .ako ne . . .
srekjni praznici