Translate

Wednesday 4 April 2007

Na zdravje!?

Vo nekoja druga situacija mozebi ke bev razocaran, mozebi nervozen ke urlav i ke se karav so nekogo, mozebi tazen zatoa sto napravivme od gotovo veresija, ama za nekoe cudo, ne osekjam nisto drugo osven blaga ramnodusnost. Mozebi izbrzav so postot i utre koga ke mi legnat poubavo rabotite ke e pojavi nekoe od gore spomenatite cuvstva. Sepak gi sakam rabotite koga se taze i koga pisuvam pod impresii od natprevarot koj stotuku zavrsil... ama vo momentov se prasuvam, za koi toa impresii jas zboruvam. Majko mila edvaj izdrzav da ja dogledam utakmicata. Ubistveno dosadna. A kolku samo zelba imase vo mene za tie 90 i nesto minuti da vidam dobar poteg, majstorija nekakva, atraktiven fudbal od nasive puleni, namesto toa bavno tempo i sterilna igra. Mozebi gresam, ama analizirajki go cel natprevar na brzina vo glavata edinstveni igraci koi sto mozam da gi izdvojam se Pirlo i Nesta. Se drugo e vo ramki na nekoj prosek ili poloso. Nekoj moze ke rece tropam, Bayern se ekipiste i 2-2 ne e los rezultat. Ama ke mi kaze li nekoj sto odigra Bayern? I kako dade 2 gola koga ne stvori NIEDNA sansa. I toa Van Buyten (odbrana) na dva pati bese vo nas sesnaesetnik bez coek do nego. Pa ako vo Milano na San Siro ne gi isperdasime da ne znaat glavata kaj im e kade ke go napravime toa, vo Minhen? Imame vodstvo, pa Van Buyten, pa sudijata casti penal, pa povtorno Van Buyten, pa u cela sezona nema dadeno 2 gola, a sega na edna utakmica go pravi toa. Tragedija. A taktikata na Ancelotti, ke moze li nekoj da mi ja objasni, da igra cela utakmica so eden napagjac? Pa jas bi stavil dva bez razmisluvanje, po potreba i tri. Tuka treba da se dobie dvomecot, da se dadat golovi i da se pazi da ne se primi, a ne da im poklonime dva gola i so nereseno da ideme po cudo. Raka na srce it's not over yet, ama ne sum siguren deka po denesniot performans go nosam istiot optimizam. Ne, ne sum razocaran, niti nervozen, niti potisten, ednostavno, zaklucokot sto go dobiv po ovaa utakmica e deka Milan nema sila. I pokraj toa sto Anceloti odmarase nekoi od igracite, padot na tempoto na igra vo vtoroto poluvreme bese poveke od ocigleden. Tuka lezi i edinstvenoto objasnuvanje zosto celo vreme igrame so eden napagjac i zgusnat sreden red i zosto ne pritiskame vo obid da go utepame protivnikot. Zosto vo takva situacija igracite uste pobrzo ke se izmorat, pa ke bide drz me majko. Vaka, so stedenje na silite, po malku kalkulantski, po moznost od kontra ili od prekin ke se dade eden gol, ama treba i da se izdrzi i da ne se primi, a uste pomalce da se poklonuvaat ni manje ni vise 2 gola.
Sepak rabotava e daleku od gotova. Bayern ima rezultat koj mu dava prednost, ama ne ostavi silen vpecatok na San Siro. Bea borbeni do posledna sekunda, koga i izednacija, ama osven toa ne vidovme nisto. Milan pokazuva znaci na zivot, se obiduvaat da ja drzat poveke topkata, da kombiniraat, ama se toa nekako ne uspevaat da go dovedat do realizacija, da ja napravat igrata poefikasna, premnogu ni se neproduktivni napagjacite. A da ne zboram koga posleden pat sum videl gol od sloboden udar ili od sut od 20-30 metri. Ima vo Milan igraci sposobni so eden poteg da resat utakmica, prasanjeto sto se postavuva e dali ke imaat sila na Allianz Arena da pobedat? Zosto samo i edinstveno pobeda e edinstveniot pat koj nosi do polufinale!

3 comments:

Anonymous said...

napisav pa izbrisav
ne ni sakam da dadam komentar
samo znam deka za vakvite situacii e kriv Ancelotti i negovite taktiki.
mesto da gi dogazi bayern koj bea ocajno slabi toj odbra da gi povlece i da ja umrtvi igrata, ama milan ne e toj sto bese i nemozese da izdrzi so takva igra + zamorot = na 2 muvlarski gola od strana na bayern. pak nakraj napisav nesto :(

nesakam da prognoziram za vo idnina vo LS
nadezite mi se povece vo Liverpool koj gazi

Ancelotti - Benitez :))))))))))))
tuka e celata razlika

The Last Mohican said...

Stvarno ne znam sto da mislam za Ancelotti... Fakt e deka sme gi gledale Milan pod negovo vodstvo kako prikazuvaat fenomenalen fudbal i kako gazat, ama isto taka i sme bile svedoci na nesfatlivi potezi od negova strana, kako sto e primer sezonava, kade sto postojano se obiduvam da skontam sto saka on u stvari da napravi so formacijata ili stilot na igra. Nitu se brani, nitu napagja... A za Bayern ne mozam da najdam soodveten komentar za da opisam kakvi kamenja bea. Ne mi se ni spomnuva od sram so takvi drva ni dadoa 2 gola.
Benitez e treneriste i toa go dokazuva na sekoja utakmica, tuka nema diskusija... Ama osven razlikata vo trenerite ima iuste edna p omene mnogu bitna... Godinite... Do koga so gerijatrija ne znam, moze Ancelotti go sprema Milan za turnir na veterani :) Kako i da e ne znam poveke sto da kazam, ke si ja prosledam sezonava do kraj, seuste nadevajki se na nekoj uspeh, vo momentov prioritet mi e cetvrto mesto, a za narednata sezona spremam edna predlog lista za soping na igraci ispod 25 godini i ke mu ja pratam na Ancelotti

Unknown said...

Kolku sega i da prajme muabet mislam deka srekjata ni go zavrte grbot.Bez sansa dadoa dva gola i to a golovi abre-ubre .Natprevarot na San Siro samo uste ednas ja potvruvda konstatacijata deka ispustivme odlicna moznost da ja rekonstruiame ekipata.Toa trebase da se sluci po ponizuvackiot poraz bo Istanbul 05 ,bidejki so toj poraz trebase za zavrsi eden ciklus i da zapocne `il neo Milan` nemam protiv Karleto za kogo imam visoko mislenje (imajki vo obzir timot so koj raspolaga,malku e stereotipen no koj strucnjak ne e `)setete se` kako majstorski ja implementirase `diamond`formation so Pirlo ,Rino,Seedorf,Kaka ,( ne e toj kriv so nemat dva saglam napagjaci ,pa morata da se zatvarat so 4-3-2-1 )Il neo Milan rebase da se gradi vrz Kaka,Pirlo i okolu niv da se gradi timot.koga mislam na rekonstrukcija to vo nikoj slucaj ne znacit vo narednata sezona d ase kupet 10 igraci i da cekame pola sezona da se zapoznaet i duri naucet koj kako se vikat zavrsi sezonata .ednas so Fabio Capelo naprajvme takva greeska valjda nema pak da ja povtorat ,nego neka mu dadat saglam buxet na Karleto i toj ke si zavrsit rabota.
Vistinsko ozvezuvanje za timot e oddo no sepak ima 31 god ,i eventualn uste edna sezona moze da se racuna na nego.
Zbor dva da kazam za cl za rekonstrukcijata imat vreme,
2-2 rezultatot ne e voopsto voznemiruvacki ako go pogledneme natprevarot.prvite 45 min be a`klasika` Milan,granitna odbrana po neznam tocno kolku vreme zaedno nastapija Nesta - Maldini,kontrola na sredinata na terenot nekolku sansi i eden pogodok .bavarcite ne bea voopsto opasni i ne se ni zakanija.Gi vrati vo igra onaj nikakov pogodok na Van Bojten ,tocno ne gi dokrajcivme ko lani,ama setete se` dek lani vtoriot mec se igrase na San Siro ,i Baern morase da se otvori i togas im se sluci Ricky Kaka + talismanot Pippo.povtorno vodstvo od gratis penal (iako vo prvoto imas eden cist nad Kaka )i onakov gol 93` ne msejt da se primit 2 na 5 vo kaznetiov prostor i topkava idat kajniv ,pa onaj VB kakoja pogodini usi na Dida ,koj pak cela utakmica bese nezagrean no morase da reagirat podobro.
Na Alianz ne vervam deka ke napadnime nego strplivo ke ja cekame nasata sansa.i lani bese aka so Barsa na NOu KAmp,takvata igra ni dade plod,no togas Markus Merk mu ponisti gol na Sheva (nemase vrska od faul nad Puyol) a so toj gol Barca ke se otovrese dopolnitelno. . .no toa sega e minato
i pokraj so nesme favoriti ,nitu edna ekipa ne mi ostaj nekeko v silen vpecatok ko Barca lani .

PSV - L`pool 0-3
PSV se naogja vo nevidena kriza + im se povredi Alex,sto ocigledno e golem hendikep za timot na Kuman,Golot na AMbro gi zakopa togas i vo dogledno vreme 1/4 ke bide nivni max. dostrel
L`pool ne znam so ste se s zaljubile tolku vo RB,coekot imase milionski buxet i sekoja sezona nosi po 4-5 igraci,ko bese na klupata na Valencia (respekt),a vo premier e katatrofa,RB e trener za edna utakmica,nema rezultati vo kontinuitet .po tri sezoni vo ANglija Cel$ski im prajt razlika od 30 poeni.edinstveno nie gi spasivem so finaleto vo Istambul 05,da ne izigravme pederski sega toj ke bese istorija.

Roma - MUFC 2 - 1
Spaletti go vrati nagjackiot mentatlite kaj rimskata volcica,igraji ja istata fromacija kako Lippi na WC 4-2-3-1.bitnoe so go pobedija MUFC za kogo tipuvam na narednata godina (sepak im fali uste eden napagjac i vezista ,Skols ne moze da ja izdrzi na pleki cel sezona ,ke bid einteresno na Old Traford.Za Romanisti ova e zivotna sansa .
Cels$ki - Valensia 1-1
kako i so Inter taka i so Celsi se izvlece Valensia,spored timot so go ima no ne sporde igrata sepak Celzi mi ostanuva favorit broj 1.
daj boze da zgresam

Forza cuore rossonero

posledanta cel vo sezonata e to 4 mesto,se nadev deak ke se plasirame nie i Lazio .