Translate

Tuesday 27 March 2007

Young guns + Milan in Macedonia

Lele kolku e dosadnooooo. Zaradi Euro 2008 kvalifikaciite ne mozeme da pogledame drug fudbal. Monotonijata ja razbiva po nekoja spekulacija ama i toa ne e kojznae sto. Kolku da imaat mediumite da pisuvaat nesto. Taka jas si go pominuvav vremeto citajki po nesto za ovoj ili onoj, za ova ili za ona, dodeka konecno ne naletav na nesto sto bi bilo vo interes na ovoj blog. Konecno edna ohrabruvacka vest za podmladuvanje na timot. Vo ovaa kupus sezona nekolku klubovi uspeaa da ja iskoristat situacijata i da go svrtat vnimanieto na sebe. Sekako del od uspehot na tie klubovi se igraci koi se na pozajmica od nekoi od pogolemite klubovi i koi isto taka uspesno ja iskoristija sezonava za da se promoviraat kako novi nadezi na Italijanskiot fudbal ili barem da se izborat za vrakjanje vo nivnite maticni klubovi.
Dobro vo celata rabota e sto Milan pocnuva da se vrti kon podmladuvanje na sostavot i veke procitav deka uste letovo ke si vratat dvajca igraci koi sezonava bea na pozajmica. Edniot e Massimo Donati (sreden red), momentalno vo Atalanta, a drugiot e Lino Marzoratti (odbrana, 20 godini), momentalno vo Empoli. I dvajcata se standardni prvotimci vo ekipite za koi nastapuvaat i imaat golem udel vo dobrite rezultati sto gi belezat ovie dve ekipi (i Atalanta i Empoli se vo pozicija za izlez vo Evropa). Isto taka Milan pokazuva interes i za Nicola Pozzi (napagjac) isto taka od Empoli i vo nego gleda zamena za Borriello, koj momentalno e suspendiran poradi koristenje nedozvoleni supstancii, a koj nikogas nemal nekoja golema uloga vo Milan i sigurno e deka po zavrsuvanje na sezonava ke si gi pakuva kuferite.
Dali ke se ostvari najavenoto ostanuva da vidime po krajot na ovaa sezona. Jas licno bi prifatil doveduvanje na mladi fudbaleri na smetka na starcite. Mladi igraci znacat i izvesno neiskustvo, no ogromen potencijal i zelba za dokazuvanje i razvivanje, a jas bi go prifatil toa i bi im se zablagodaril na "starcite" za se sto napravile za Milan(koe btw e mnogu i nikako ne smee da se zaboravi), zosto nivnoto vreme pomina. Vreme e klubot da pocne da se gradi okolu mladite igraci, na celo so Kaka, za kogo slobodno mozam da kazam deka uste od sega se nametnuva kako nov lider na klubot. I toa kakov lider ke bide.
Za kraj uste edna informacija, koja ja plasiram so malo zadocnuvanje i mnogu zalam zaradi toa... Ama bev stvarno preokupiran so drugi raboti i ke se izedam kako mi promakna ova. Vo petokot na 23 mart pretstavnici od Mladinskite pogoni na Milan na celo so Daniele Massaro bea vo Makedonija, kako gosti na Rabotnicki Kometal. Povodot za posetata bese otvoranje na fudbalski kamp za mladi igraci, koj ke bide eden od 46-te kampovi na Milan niz celiot svet. Kampot ke bide otvoren pomegju 16 i 20 juli, kade preku 300 deca na vozrast od 9 do 16 godini ke imaat moznost da rabotat so vrvni treneri od mladinskata skola na Milan. Kako ne bev dete, odma ke se prijavev:) Ma so gi matam ke se prijavam seedno, moze ke me zemat za prv tim. Pa bolji sum od Costacurta, Gilardino i Borriello sigurno :) Ke si kazat, kako ni promaknal vakov talent.... hahaha... So bilo ubavo da si fantaziras :)
Ajde, dosta e za sega, pozdrav do site citateli na blogov i ako imate deca zainteresirani za fudbal prijavuvajte gi na kampot i sto znaete moze eden den ke blesne nekoja zvezda od Makedonija vo dresot na Milan.


5 comments:

Unknown said...

zdravo jas sum Milan fan od Ohrid i po preporaka na Zarko mkd gooner se priklucuvam na blogov ,valjda nema da e problem .so pojke lugje to poubo ke se obidam da zemam aktivno ucestvo
,pozdrav Milano . .siamo noi

The Last Mohican said...

Ma kakov problem, sekogas e zadovovolstvo da se procita komentar od navivac na Milan od kade i da e. Site se dobredojdeni na blogot vo bilo koe vreme :)

Unknown said...

Vo presret na edna od derbi sredbite ili on sto bi trebalo da bide derbi ,vo ovogdinesnata mizerna serija A ,(Roma - Milan ),ke napisam nekolku reda za sezonata dosega.Ovaa sezona za Milan e kompletno promasuvanje ,se pocna so onaa fantomska kazan od -8 suspenzijata i moznosta klubot da bide prefrlen vo seria B,posle se sto se slucuvalo vo calciopolli ,nasiot cenet a.d Adriano Galijani trebese kako moralen cin da go napusit klubot za dobroto na klubot,Moggi vo svojata izjava pred sudot ne rece deka ne mestel ,site raboti so gi prael gi prael zs go "sakal" Juve.that's the spirit .
Zosto promasena sezona ,poradi pogore navedenta kazna klubot ne mozese da angazira soodvetni pojacuvanja koi bi go zasilile klubot a ne "average players " kako Oliveira i Gourkuf(ovaj vtoriot go kupivme ili na free ili dadoa nekoja smesna para) sega ke recite i KAKA go kupivme za smesna para ama ne sekoj igrac koze da ja dozivee transformacijata koja KAKA ja dozivea vo ACM ,koga veke go zapocnavme prvenstvoto so -8 ,uste togas bordot trebese da viknit press i da recit nasa cel godinava "cari milanisti" ke bidit 4 mesto ,i ke konstruirame tim za narednata sezona ,a ne izjavi od tipot na Galijani do Bozik ke bidime pred Inter.edinstven spas za ovaa mizerna sezona kako sekogas bi bil triumf vo liga na sampioni. vo kolku to ne se uspee a gledajki gi drugite ekipi ne se gledam vo favoritska uloga ,tesko verojtano deka Karleto ke bide i idninata godina na klupata na Milan.No ne sekogas go naogjam Karleto za vinovnik ,bidjki so buxetot koj mu go dadoa mozebi go izvlekuva maximumot od timot,vikam mozebi,bidejki vo Milan igraat 6 svetski prvaci od poslednoto SP .Ovaa godina ne go iskoritivme uzasno slaboto calcio za da ja spremime ekipata za novata "doppo Maldini" era pa krparime celo prvenstovo so Simic,Bonera,Cafu ,Brochi ,Borielo (tuka se veteranite Seedorf,Costacurta,favali,Pipo )koi pak go nosat tovarot.
Ke pocnam od golmanot
33 godisniot Dida,i pokraj toa sto kaj golmanite ne vazi praviloto na godinite,trebese da se pritisnit i da se kupit nekoj mlad kvaliteten golman konkretno Amelia .(ovaa godina na natprvarite so Askoli,catania,etc ke osetese so znacit da se bide no 1 vo golem klub,a natprevarite vo C.League ke bea samo plus.vaka v godina pak ke imame golman koj e sklon na povredi a ke se broime za scudeto i sekoj negov kiks skapo ke ne cinit,vo nikoj slucaj ne velam da se ottarasime od coekot so bese heroj na old traford 2003,no mora da se misli i na idninata.
Ako Nesta go iskoristi iskustvoto na Maldini i se razvi vo eden od najdobrite igraci na taa pozicija ,dali Bonera ke bide izborot potoa.
vo sredniot red so onaa taktikana na Karleto jas i negledam koj igrac da se isfrlit za da se kupit drug,no diamond formacijata odamna ni e procitana i mnogu tesko ni proagja sega pak so 4-3-2-1 (bozikno drvo) maka macime da dademe gol,i pokraj prividnata kontrola na sredninata na terenot.
za kraj napagjacite
R99 e odlicen igrac ,steta sto nemoze da igra vo cleague,togas ke ni bese od golema korist vaka neznam ,povtorno ke ja gradime igrata na igrac 30+ ,bidejki R99 ne e igrac za na klupa,ke stane nezadovolen so rotacijata i stvarno neznam od kolkava pomos moze da ni bide il fenomeno .
Oliveira po hitno da ja vrati 7 bidejki toj broj treba da se dodeli samo po zasluga ,nemoze da se zaboravi ona sto Sheva go napraj za Milan .
comunque FORZA MILAN
Milano . . . .siamo noi

The Last Mohican said...

Donekade se slozuvam so napisanoto, osobeno delot so golmanot i voopsto so podmladuvanjeto na timot... Tocno e deka Dida bese heroj na 2003 koga Milan osvoi CL i ogromna zasluga odi na negova adresa za toj uspeh, ama iskreno nikogas ne sum go smetal za golman od svetska klasa. Edna fenomenalna sezona i ostanatite prosecni i ispolneti so povredi. Gerijatrijata mi predizvikuva najgolema bolka, i spored mene toa moze da bide golem problem za Milan. Kaj i da e ke se penzioniraat 5-6 igraci so nad 35 godini i ke se otvori golema dupka, vo igrackiot kadar koja ke mora da bide nadopolneta so igraci ili od mladinski pogoni ili kupeni od kade i da e, pa sledi period na adaptiranje, na naviknuvanje na atmosferata vo golem klub od koj sto se ocekuva postojano da atakuva po nekoja titula, pa pritisok i da ne nabrojuvam. Vo toj del mislam deka ke kuburime najmnogu. Ama pred da se vpustam vo ponatamosno analiziranje, sepak bi pocekal da zavrsi sezonava, pa da vidime sto ke bide. Uste sme vo trka za CL, a tamu ne se znae do kraj :)
Gourcuf go kupija kako golem talent i mnogu ocekuvav od nego. Za sega ne pokazal nisto, sto ne me iznenaduva vo ovie uslovi :) Favali i slicnite na nego uste odma bi gi isteral, a Bonera mi e omilen sezonava... plus i ne problemot tolku vo odbranata kolku sto e vo napadot. Neodzvolivo malku golovi imame dadeno i toa mora itno da se menuva :)

Anonymous said...

ТС инжиниринг [url=http://thisnews.ru/]this news[/url] алвер XXI век
DAMOCHKA [url=http://aloudthink.ru/th-3703]aloud think[/url] zaycev.net
Гражданский процессуальный кодекс [url=http://xchild.ru/potraplyayuchi-v-atmosferu-svyata/]xchild.ru[/url] Пушкин.txt
отдых в пригородах санкт-петербурга [url=http://mydepression.info/]http://mydepression.info/[/url] готенерифе