Translate

Thursday 8 March 2007

Kaka's Magic

Nema somnevanje deka Champions League e najdobroto fudbalsko klupsko natprevaruvanje vo svetot. Poradi zimskata pauza moravme da pomineme nekolku meseci so "slobodni" vtornici i sredi i bukvalno ziveeme za mart. A mart vo celost gi ispolni site vozmozni fudbalski ocekuvanja. Vo ovie osminafinalni dueli vidovme bukvalno se: presvrti, crveni kartoni, tepacki, prodolzenija, padna i najbrziot gol vo istorijata na CL i bea eliminirani nekolku fudbalski giganti. Od prethodno nabroenoto na Milan mu pripadnaa prodolzenijata i iako mnoooogu potesko od ocekuvanjata, sepak se izbori za pobedata. Ama ne moze da se poednostavi rabotata i da se zavrsi za 90 minuti. Mora da im se cestita na Celtic za fantasticnata borbenost i za toa sto posteno gi iznamacija Milanezite, ama uste od samiot pocetok Milan bese toj sto ja imase inicijativata i sozdavase sansi. I Celtic imase svoi momenti, no za volja na vistinata Milan bese daleku pokonkreten. Se napagjase od site strani, se sutirase od sekade, dva pati preckata se tresese, a za ostanatot tuka bese Artur Boruc, za koj Milan ne najdoa resenie celi 90 minuti. Bilansot vo tie 90 minuti bese 25 udari na Milan kon golot na Celtic i ne uspeaa da ja razbijat magijata na Boruc. Od tie 25 udari edvaj eden mu pripadna na Inzaghi, edinstveniot napagjac vo timot na Milan i ubedlivo najslab poedinec. Bese smenet vo vtoro poluvreme so Gilardino, ama seedno efektot na napagjacite ne se promeni. Treba li da potsetam deka so eden napagjac ne se igra, osobeno vo situacija koga se brka pobeda. Podobro da ne se osvrnuvam na temata so napagjacite zosto pocnuvam da se nerviram... Vo druga prilika ke si kazam sto mi lezi na dusava vo pogled na nekoi poedinci, sega nema smisla da se rasipuva pobednickoto raspolozenie.
Ona sto ne se sluci vo regularen tek, se sluci vo prodolzenijata. Nekoj morase da najde resenie za nesovladlivosta na Boruc, a koj drug bi go napravil toa ako ne Kaka. Ubedlivo najdobar igrac vo Milan. Cela utakmica bese tuka nekade na rabot na postignuvanje na gol, ednas pogodi precka i na kraj se sam napravi... Po edna greska na igracite na Celtic ja zema topkata na sredina na terenot, izdrza eden duel i se pusti kon golot i odgovori so svoja magija vo vistinsko vreme i na najdobar mozen nacin. Kako da osekjav nesto koga staviv negova slika na prethodniot post. Inaku so ovoj gol Kaka izbiva na prvo mesto na listata na strelci vo CL. Ima postignato 6 gola, kako i Van Nistelrooy no i uste natprevari za igranje. Veke sme vo cetvrt finale i za nekolku dena ke doznaeme koj ke bide sledniot protivnik. No pred da go doznaeme toa mora da se spremame za najgolemoto derbi. Vo nedela 15 casot Milan mu gostuva na Inter i so seriozni nameri da mu go nanese prviot poraz sezonava. Bice frke :)
Sega me mrzi da pisuvam preview, ama za nekoj den ke se potrudam i toa da go napravam. Za sega ke uzivam i ke se nadevam deka i Ancelotti go misli toa sto i jas... Boruc pod itno da se kupi. Takov golman ne se propusta :)

Forza Milan!

No comments: