Translate

Saturday 10 March 2007

Nekolku zbora za derbito


Ke napravam eden preview, cisto kolku da stavam akcent na sekogas vozbudlivite derbija pomegju Milan i Inter, imajki go predvid rivalstvoto sto go imaat ovie dva kluba. Ne bi prognoziral nisto odnapred ama se znae sto ocekuvam od ovaa utakmica. Bez razlika na momentalnata sostojba i forma na dvata tima, jas sekogas tipuvam na pobeda na Milan. Inaku vaka stojat rabotite. Inter e prv vo Serie A, so fantasticna i rekordna serija na pobedi i nitu eden poraz. Milan ima teska sezona, vo koja timot igra promenlivo i ima seriozen problem so postignuvanje golovi, no pokazuva znaci na podiganje na nivoto na igra i uste od noemvri nema poraz vo Serie A. Drugi fakti povrzani so derbito; Milan i Inter se sretnale vkupno 145 pati vo Serie A i pri toa Milan pobedil 45 pati, izgubil 51 naptrevar, a nereseno bilo 49 pati. Kako "gostin" Milan pobedil 22 pati, izgubil 23 i nereseno igral 27 pati, no ima podobra gol razlika so 99 dadeni i 97 primeni golovi.
Sepak faktite ne se tie sto igraat glavna uloga vo vakvi natprevari. Se se sveduva na momentalnata inspiracija i zelbata za pobeda. Ako zememe predvid deka Inter e prv na tabelata so ogromna i recisi nedostizna razlika, a Milan e vo trka za da izbori plasman vo CL narednata sezona, ne treba da objasnuvam na koj nacin treba da mu se pristapi na ovoj natprevar. I Ancelotti, molim te pocni so dvajca napagjaci. Nemoj da ja pravis istata greska od minatiot pat.
Tolku od preview-to. Ponatamu moze da vnesam emocii vo tekstot, a toa bi sakal da go socuvam za posle natprevarot.

FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s. Moze li nekoj da izdejstvuva da bidam specijalen gostin vo studioto na Telma ramo do ramo So B. Ilievski... Na utakmicata ke i godi malku navivacka ramnoteza, a ne ednostranost i ocigledna pristrasnost na komentatorot, zosto bojata na glasot mu e plavo-crna... A ne e se taka crno, ima i crveno :)

3 comments:

Geordie said...

Ima i u pristrasnoto komentiranje na Ilievski nekakva draz. Imas na kogo da se isturis koga Pipo ke brcne nekoj negov gol a Ilievski ke sumnja u ofsajd dodeka Materazzi i ostali ke se drzat za glava i ke se cudat kako topkata dosla bas kaj Pipo na noga u cela taa guzva. Ne sum fan ni na Milan ni na Inter, ali ti mu davas na Inter edna godina da vrati nekoj dinar sto frlil u voda a oni mislat deka se najbolji tim u svet na site vreminja. Treba malku da se simnat od oblaci denes, a i da ne se desi toa kakva i da e sezonava, ke zavrsi koga togas. A posle pak po staro...
Taka da Janko bez nervozi i da pobedi Inter. Neka sobira sila Vojdan godinava, ke mu treba za uste edna teska i dolga dekada:)

Geordie said...

E da, pozdrav od Zagreb:)

The Last Mohican said...

hahaha... jss go delam istoto mislenje so tebe, ama nekako mnogu dolga mi se gleda sezonava :) A koga se raboti za Inter e sekogas taka... i tri pobedi da imaat vo serija oni se veke najdobar tim, uste derbi ako dobijat, pa koj ke gi slusa navivacite :)iskreno nemas pojma kolku sakam deneska i bas Milan da bidat tie sto ke im gi skinat krilata na koi sto Inter tolku visoko letaat sezonava :)
A inace ke gledame so Vojdan zaedno denes... ke bide grmenje :)
p.s. Pozdrav do Zagreb :)