Translate

Monday 4 February 2008

We've DONE IT!!!

Uspeavme! hehe.... Ok vaka, kao prvo mn. sum sreken so pobedivme! vtoro, onoj Ancelotti na kloci bi go brkal! pa dobro be majku mu, koj treba da mu kaze deka samo so dvajca napagaci moze da se dade gol! Koga go stavase Pato vo 65ta min. , srcevo mi lupase samo da ne go izvadi Gilardino, ne deka bese nesto special, i deka naprai kojznae sto, ama dvajca napagaci si se dvajca napagaci, edniot ke odzeme vnimanie, na drugiot ke mu ostane prostor,kako i sto bese za golot, koga ja vrakase topkata Gila na Pirlo dvajca bea nasoceni kon nego , a od pozadina Pato trcase nakaj gol, i bidna so bidna!! Treta rabota, 72 min. mu trebaa na Carlito da sfati deka treba da go izvadi Brochi!!?? pa onoj so kazue PATO MASOVNO E NA CELO SELO :)) da go pustev ke mu teknese deka treba da go izvadi i da stavi drug igrac! Ali pak site ke mu progledame niz prsti , i nie navivacite , i rakovodstvoto zatoa sto pobedivme! I sega za sega nemoze nisto da mu prigovorime! Na kraj kraeva imame 5 od 6 vo prodolzenieto na sezonata, taka da i ne treba mn. burek da jadam, ali nemozev da izdrzam!! Tolku za sea, zasto treba i ispiti da se spremaat neli :)) , a utre ke probam edna analiza da napraam, i da pustam eden post so rejtinzite na nasite igraci, pa da vidime so mislite, dali pravilno ke gi ocenam! :) poz. FORZA GRANDE MILAN!!!

3 comments:

The Last Mohican said...

Vazna pobeda za Milan, protiv direkten rival za nekoe od mestata sto vodat vo CL. Sekoja cest za Kalac i Pato zatoa sto tie se edinstvenite dvajca sto mozam da gi izdvojam kako zasluzni za pobedata. Ostatokot od timot bese, pa aj da ne se izrazam premnogu loso zosto pobedivme, recisi dobar. Mnogu, mnogu greski i mnogu mlaka igra.
Ne znam zosto ama i pokraj toa sto Milan pobedi vo vazen natprevar, ne se raduvam kako sto normalno bi go pravel toa. Nekako se me tera na razmisluvanje sto ke bide ponatamu. Pato se povredi, Inzaghi povreden, Ronaldo koj znae sto mu e, Gattuso povreden. Od ona sto go imame na raspolaganje Gilardino truba, Brochi lele majko, Gourcuff pod vodstvo na Ancelotti nema treva da pomirisa, Emerson uste ne znam zosto go kupivme, Dida e mesecar, Kaladze, vo ocajna forma, Oddo isto, Favalli slab, Seedorf e nekonstanten, Kaka e isto vo slaba forma iako i taka e poopasen od prethodno nabrojanite... Da ne prodolzuvam ponatamu. Pa za nedela-dve igrame so Arsenal. Koj znae sto ke bide koga nivnite ke se razletaat po teren. Ni vo ovoj preoden rok Milan ne dovede nitu edno zasiluvanje. Ne znam zosto site (trenerot i rakovodstvoto) uporno i tvrdoglavo ja branat tezata deka Milan e silen i kadar da osvoi nesto do krajot. Jas licno se somnevam vo toa.

p.s. izvinuvanje do vladimir sto so vaka pesimisticki post go rasipuvam pobednickoto raspolozenie :)

Anonymous said...

i jas sum sreken so pobedivme kako so rekov i porano tri boda si se tri boda.imame 5 od 6 so e dobar efekt bez ogled na toa kako i so koj rezultat milan pobeduva.uste pred natprevarot ja vidov formacijata na milan i navistina nemozam da vi kazam kolku bev zacuden koga zabelezav EDEN napagac bez razlika koj e.no koga slusnav od komentatorot na TELMA koj btw me ubuva duri gledam fudbal :) deka na pato mu e potreben odmor i deka toa e pricinata so neigra prvo mi dojde za smeenje no posle svativ deka ustvari mi se placi.pa zarem i carlo razmisluva kako komentatorov i misli deka na 18 godisnjak mu e potreben odmor posle 3 necelosno odigrani natprevari vo rok od 2 nedeli?!pa nema da go svatam coekot i 50 godini da bidi vo milan.pak prodolzuva so eden napagac i pak so brochi pred gourcuff iako ovoj me iznenadi so pozrtvuvanosta za razlika od drugite.jas stvarno neznam so se slucuva kaj igracite i na so se dolzi nivnata pregolema nonsalantnost.propustaat topki, se ide preku pirlo ili kaka ako se vrati ponazad, nema nikakva kreativnost, nema agresivnost, nema pritisok na sreden red a da ne zboram za protivnickata odbrana.pa luge gatusso e navistina borben ama pokraj vakvi soigraci nemoze da ne padne vo oci necija borbenost.edino so gi vadi za vakva igra e nevorojatnata tehnicka spremnost na mnozina igraci pa taka mozat da kombiniraat na sredina 15min bez da im secat topka.arno ama ke dojde vreme taa topka da stigne i do napagacite.e togas odi dolga topka od pirlo ili prodor na kaka.ako ispadni neso od ova arno ako ne jovo na novo.istoto e sekoja utakmica pa i ovaa.fala bogu vleze pato i go resi natprevarot.samo pofalni zborovi imam za nego i normalno za kalac koj go spasi mecot na kraj i pokraj nesigurnosta na momenti.vo sekoj slucaj heroj, neka brani do nekoj nov kiks a znam deka ke go ima koga togas zaso zeljko mi e taka flash tip so nikad neam poverenje vo nego :) uste eden moment me izraduva na utakmicata koga vleze emerson.ne deka e vo kojznae kakva forma tuku daj da vidime dali uste igra coekov go zaboraivme kako izgleda.se na se pak bezmalku losa igra a pak pobeda i toa na gosti vo firenca.uf ama mu se zacvrsti foteljata na carlito.ima sreka coekot nema so.
FORZA MILAN!!! ivan

Anonymous said...

Хвала за занимљиве информације