Translate

Saturday 9 February 2008

Milan - Siena - Preview


Mecot so siena ni dava moznost da napravime "cudesna" serija od 3 pobedi po red doma! :) Nesto so nikoj ne go zamisluvase po 7te natprevari bez pobeda na domasen teren :). Najbitna rabota, spored mene e sto Ronaldo se vraka, iako ke bide spremen samo za nekoi pola saat da izigra, sepak e nazad, i ne e tolku strasno kako sto se mislese. Inzaghi isto taka se vraka iako mislam deka e se toa na sila samo zaradi toa sto nemavme napagaci za ovoj mec. Se plasam da ne se isforsirani i Ronaldo i Inzaghi pa samo za edna utakmica, posle da ne gi vidime uste 3 meseci! Ali Jean Pier Messerman sigurno znae poveke od mene :))). Isto taka bitna stvar e so se vraka i Jankulovski i toa vednas ke bide u startni 11, Maldini ke bide u sredina na odbranata, a Kaladze ke odmara(srekna okolnost za nas:)) , mozno e i Nesta da ne igra, isto zaradi odmor ama toa ne me raduva mnogu, desno ke igra Oddo, Brochi pa ke si igra(za zal) isto i Ambro ke bide u prvi 11, normalno Pirlo, najverojatno Emerson i sto e najbitno GOURCUF!!! Trebase Kaka da se povredi za da dobie sansa, ali ne e bitno eve mu moznost da se izbori za prv tim, kako sto naprai Kalac!:). Za siena neam mn. informacii, a pravo da vi kazam ne se ni potrudiv mnogu :), ali mislam deka ke si ostvarime pobeda bez mnogu teskotii,, iako mislam deka nema da bide poveke od 1 ili dva preku sila gola razlika. Onaka rutinski ke si gi plesneme :). U momentov dodeka go pisuem postov fio. vodi protiv atalanta so 1:2, a toa znaci deka utre nie MORA da pobedime!

Toa e toa, kratko ama jasno ::))), znam deka pa kasnam so postov, ali davam cesen pionerski zbor deka od idniot vikend ova veke nema da se desava!! :) Pozdrav, FORZA MILAN!!!!

5 comments:

Willy Foo Foo said...

GOURCUF od sledna sezona ke go vidite vo Arsenal...koga ni denes ne mu dadovte sansa mislam deka preterano e..deckoto ima talent i trebase da bide the next Zizu, no resi da dojde vo Milan i eve sto mu se slucuva

CurvaSud_Milan said...

Da, toa e tocno deka veke e preterano na tolku povredeni da ne dobie sansa,ja iskreno se nadevav deka denes ke igra, a i taka bese najaveno!! Ama ja mislam deka Carleto e mn. pogolem um od site nas zaedno vo vrska so toa, i mislam deka ima pricina zasto on ne igra! Spored mene 2 raboti se mozni:

1. Ili ne e tolku dobar kako sto ocekuvavme site, pa ednostavno ne e za vo prviot tim!

2 Ili e dobar i ima talent, ama Carleto misli deka e premnogu mlad, i deka bi mozel da izgori!!pa go sprema za slednata(se nadevam) ili po narednata sezona. Zatoa sto ocekuvanjata bea mn. golemi, i ako igra a ne pokaze na pocetok znaenje , ke izgor!! Mene toa mn. me plasi so Pato, iako veruvam deka on e 2 pati pogolem talent od Gourcuf! Kaka uspea vednas ama zatoa e EDEN I EDINSTVEN!!!! :)

G4L said...

Vlatko, ne gledam rasisticki kvalifikacii za Seedorf i kompanija na blogov... me interesira zosto samo crnomurestite Arsenalovci se "kjumbinja" a Serginho, Cafu itn. ne se?

Last Mohican, daj malku podnauci gi decava na osnovni raboti vo zivotot.

CurvaSud_Milan said...

Pak vie se fakate za licni raboti!! alooo zborime za fudbal i dosta so licni navredi!!! Toa so kjumbinjata bese kazano "cisto onaka", bez nikakvi rasisticki sfakanja i gledanja vo mojot um!! a da , ne se sekiraj , i seedor i cafu, i serginho i site ostanati si gi vikam kjumbinja!!! bez pritoa so pomisla da gi navredam!!

G4L said...

Ocigledno ne razbiras nekoi osnovni raboti. Toa ti kako "po doma" si gi vikas crnomurestite igraci apsolutno nema nikakva vrska.

Ona sto e bitno e: si se nafatil da pisuvas blog, koj e eden vid medium, i koj lugje od (se nadevam) cela Makedonija go citaat. So toa sto pisuvas, prezemas i golema doza na odgovornost kon tvojata 'publika'. Fudbalot odamna pati od pojavi kako rasizam, zatoa site koi pridonesuvaat kon popularizacija na sportot i klubovite od i vo bilo koja zemja vo svetov, vklucitelno i Makedonija, treba da gi iskorenat site potencijalni "po doma" termini i navredi koi moze da bidat protolkuvani kako rasisticki.

Da pisuvase i komentirase sekoj za sekogo kako sto zbori po doma, u maalo ili na rabota, nemase da se zbori za fudbal ili sport generalno. Postojat nekoi nepisani pravila i standardi, kon koi site treba da se pridrzuvame. Zatoa bolje e da prifatis dobronamerna kritika, nego da se objasnuvas i da baras krajno losi izgovori.