Translate

Thursday 14 February 2008

CALMARE, NIENTE DI SERIO



Prvo moram da kazam deka ne bev vo moznost nekolku dena da ucestvuvam na blogov sto mi e epten krivo.gledam se razgore nekoja nivivacka atmosfera megu nasiov i bologot na arsenal.pa neli e realno na necela nedela do dvobojot da ima preflanja na dvata bloga sto vo sekoj slucaj e dobro.koga ke izememe nekoj bezvezni navredi uglavno dobivam slika na blog koj poleka si go zazema mestoto sto go zasluzuva.mozam da zabelezam deka na blogot na arsenal ima poveke "registrirani" fanovi no sepak najvazno za mene e toa sto vo sreda navecer ke bidat 11 na 11 pa ke vidime sto ke se pisuva nerednite nekolku dena.Se nadevam deka vo idnina nema da naletam na nekoja rasisticka ili licna navreda barem ne na ovoj post. prv mi e pa taka ocekuvam komentari sekako od rossoneri ama i od gunnerive pa i od site drugi vistinski fudbalski fanovi.

Celta na naslovot koj btw znaci -smirete se ne e nisto seriozno- bese edna relaksirana poraka do site milanisti.nenamerno ispadna kako miroljubiva poraka do razgorenite strani na blogot :) situacijata vo koja se naoga milan posle natprevarot so livorno vcera ne e alarmantna so ogled na prethodnite rezultati.mora da priznaeme deka bi bilo pravo cudo da se povrzat 6 pobedi vo niza ako ja zememe vo predvid formata na milan vo ova sezona i bolnicata vo ekipata momentalno.za razlika od vladimir ne bi vlegol vo diskusija so gunnerite za toa dali milan e star ili ne od prosta pricina sto nemozam so fan na arsenal da zboram za kvalitetna ekipa.dobro znaeme kakvo e renometo na milan a kakvo na arsenal vo evropa a da ne zboruvame za domasnite ligi.a najmalku od se bi se raspraval za igrac kako maldini.pa neli gledate deka ni eden klub vo evropa nema vakva igracka legenda.premnogu im e krivo sto maldini go krena peharot lani vo atina pa sega so drva i kamenja po nego.tolku mnogu zalat i im fali henry sto sekoj prosecen igrac go velicat poveke od edinstvenata ikona na arsenal.pa nie da zalevme za sheva tolku i nas ke pocnea da ne vikaat topcii :) opsto poznato e deka nasite bi trebalo da pocnat so rekonstrukcija na kosturot sto gledam i ne im e taka nepoznato barem od nova godina navamu.angaziranjeto na alberto paloschi na natprevarot so siena me iznenadi premnogu a uste poveke me izraduva negoviot nastap.transfer politikata e posebna prikazna, no koga ke razmislam na tie 150mil evra dostapni na galliani za narednoto leto ne ni pomisluvam deka bi sedel so skrsteni race.za kvalitetite na igracite ne bi pisuval od novo zasto i ne e potrebno da objasnuvam koj kolku vredi.rossonerite i samite znaat a na drugite nemam namera da objasnuvam.imame dovolno dobra ekipa za osvojuvanje na CL i dostignuvanje na cetvrto mesto najmalku (uf ama rastat ambiciite po nekolku dobri kola).kolku i da ne im odgovara toa na drugite se znae deka milan igra podobro vo kup natprevaruvanjata otkolku vo liga pa taka ne bi me cudelo uste vo sreda vecer da mozam da napisam ARRIVIDERCI ARSENAL.poslatko e pred svoja publika da projdeme vo cetvrt-finale ama sepak dobro bi mi dosla i pobeda od emirati.se nadevam na povolna zdravstvena situacija do togas i vrakanje na standardnite prvotimci, zaso ke ni bidat i toa kako potrebni (nezgodni se gunnerive nema sto).go podrzuvam mohican vo zalagenjeto za dobri megublogerski odnosi normalno so zajdlivi komentari no nikako so vulgarnosti.pa dajte luge ako sega e vaka kako ke izgleda posle dvomecot.ke treba da ne tepaat po ulica zaso sme gi zgazile na teren :)))

pozdrav do nekoja sledna inspiracija za pisuvanje na post

FORZA MILAN ivan

2 comments:

G4L said...

mnogu mi e zal sto obidite za analizi i komentari na blogov rikaat od plitkost i amaterizam, polni so komparacii za koi prvo nema potreba, a vtoro veze nemaat so realnosta. mozda i zatoa e razlikata megju brojot na poseti i clenovi so onoj na arsenal.

samiot nastap od tipot "da si go merime civ e podolg" i arogancijata so koja e napisan postov e pricina poveke da mi e zal za Milan kako institucija koja zasluzuva mnogu 'pogolemi' navivaci i fanovi.

Da se ima malku kompas (sto se ocekuva od eden 'navigator') ke se sogleda deka istoriski i finansiski i trofejno, Milan i Arsenal se nesporedlivi - normalno vo korist na Milan. No, spored avtorot Arsenal nema(l) dovolno kvalitetna ekipa pa zatoa nema potreba da 'zbori' so 'niv'. Cestitam, izjava na godinata. Verojatno vo sreda ke istrca renometo na Milan na teren protiv nerenometo na Arsenal i ke izvojuva lesna pobeda. Ne znam zasto togas tolkava panika se digna dali ke igral Kaka: dovolno ke e Pippo, Maldini, Dida i Cafu da istrcaat so renomeata i Gallas i drugarite da ja predadat sluzbeno.

potoa muabetot so Maldini koj e apsolutno nadvor od kontekst i - covekot e ziva legenda na koj nema fudbaler ili fan (osven na Inter mozda) koj ne mu se voshituva - od mnogu pricini: lojalnost, kvalitet, uspesi, itn. Na nieden Gunner "ne mu bilo krivo" sto Maldini go podignal peharot - lani ili bilo koga prethodno, nemalo zosto.

Uste edna tragikomicna rabota e obidot za 'jadacka' so Henry: tolku mnogu mu fali na Arsenal sto bez nego so istata ekipa od lani (+ Eduardo) Arsenal e prv so 5 boda prednost pred ekipata koja potrosi 80 milioni evra na 4 igraci i 8 boda pred ekipata cij gazda e Roman Abramovich... a ekipata bez Sheva, ne e bitno kade e.

steta sto eden taka mal i nekvaliteten klub kako Arsenal, ne ve inspirira da pisuvate poveke za nego.

CurvaSud_Milan said...

"Ac Milan, a Champions League club who plays games on weekends"! :))

Znaci tocno e deka so renome ne se dobivaat natprevari, no ona sto saka 'navigator' da go kaze(bar ja taka go sfativ), a istoto go mislam i jas ,e deka ovoj tim e sposoben za golemi dostignuvanja, iako e vo relativno poodminati godini,ama sepak ne e "kanta za gjubre" kako sto vie mislite". Vprocem, i moabetov mislam deka otide predaleku, pa da se strpime do sreda, pa ke vidime i ednite i drugite do kaj sme.

Sto se odnesuva do Henry, priznavam deka i jas sum eden od onie mnogute sto veruvaa deka Arsenal bez nego ke se bori samo za Champions League, no izleze sosema obratno i toa zasluzuva pocit. Edno nesto so me nervira okolu toa e sto Ade mnogu go emititra, kako da ne e svoj!

Sto se odnesuva do zaminuvanjeto na Sheva, pogolema greska jas mislam deka vo ponovata istorija na fudbalot neamlo! Vo ovoj slucaj mnogu izgubi i Milan, mnogu izgubi i Sheva, da ne zboram za Chelsea :), znaci site ispadnaa gubitnici! Ama toa nie go prifativme, iako da bidam iskren uste nemozeme da se oporavime do kraj:), sega od koga dojde Pato verovatno ke bide poinaku!

Sto se odnesuva licno do Sheva, jas uste go obozavam,zasto nemozam da zaboraam kakvi momenti ni pruzase dodeka bese vo Milan, ali nema sreka deckoto,taman pocna golovi da dava(na poslednite 10 nat. 7 gola,od koi 4 u premier) i se povredi, i eve veke 1 i pol e out.

Toa e toa, i moram da vi kazam deka so neverovatno netrpenie cekam da dojde sreda! :) poz.