Translate

Friday 2 February 2007

Gattuso - The best


Gennaro Ivan (Rino) Gattuso go prodolzi dogovorot so Milan do 30 juni 2011 godina. Fenomenalno. Toa znaci deka ke potrae lojalnosta na najsrcaniot, najborbeniot i najvatreniot igrac na Milan, kako i zadovolstvoto da go gledame kako gine na teren, kako se rasprava so se zivo i kako im 'rzi na sudiite i protivnickite igraci:) Priceless! Ah barem uste nekolku igraci da imaa tolkavo srce...
Od druga strana i edna ne mnogu dobra vest... Dida povtorno se povredi na mecot so Roma i ke pauzira najmalku eden mesec. Ako na toa dodademe deka i Kalac e povreden, ke go dobieme edinstveniot rezultat.... Storari ke go ima svoeto debi na golot na Milan, na mecot protiv Ascoli. Kako sto mi izgleda, ova ke bide negova sezona. Dojde vo Milan kako zamena za povredeniot Kalac, pa dozivea i Dida da se povredi i da stane prv golman. Ne znam zosto, ama imam dobro cuvstvo deka ke go bide Storari i deka ke ja iskoristi sansata da se dokaze.

1 comment:

G4L said...

za zal, posle dolgo vreme, pocnaa da istekuvaat gomnata od zatnatata kanalizacija koja se narekuva italijanski fudbal. Dolgo vreme si gi pikaa pod cergice site sranja, za na kraj sve da otide u majcina i lugje za fudbal da gubat zivoti. kako sto spomnav pred nekoe vreme, osvajanjeto na svetskoto prvenstvo samo im naprai losa usluga, im gi zamacka ocite na site, a ultra-grupite na poedini klubovi, politicki, rasisticki, nacionalisticki oboeni si prodolzija so agendata. se nadevam suspenzijata ke potrae podolgo vreme. zoki bi mozel da napises nesto na ovaa tema.