Translate

Monday 26 February 2007

Bese ednas vo 90 minuta...

Vtor pat po red Milan ja obezbeduva pobedata vo poslednite momenti od natprevarot. Vo edna tvrda utakmica bez mnogu sansi, so po eden crven karton na dvete strani, Ambrosini so glava mu ja donese pobedata na Milan vo 90 minuta, po eden odlicen centarsut na Jankulovski. Ne znam sto da kazam za utakmicata, mozebi ke imase poinakva zavrsnica, poveke golovi i podruga igra, ako sudijata ne resese da deli crveni kartoni. Prvo Oddo, po eden faul na rabot od sesnaesetnikot na Milan... Po mene prestrogo, zolt obavezno, ama direkten crven ne sredina na prvo poluvreme nikako. Posle toa sudijata morase da se "vadi" pa pred kraj na prvo mu dade crven i na Olivera od Sampdorija(vtor zolt). Iako utakmicata pocna otvoreno i napagjacki od dvete strani, posle kartonite padna tempoto na igrata i se igrase mnogu pretpazlivo. Po isklucuvanjeto na Oddo, morase da se pravi prinudna izmena, pa izleze Oliveira, a Ronaldo sam vo napad ne mozese da napravi mnogu. Vo vtoro poluvreme vleze i Inzaghi na mestoto na Ronaldo, ama sepak i od nego ne vidovme mnogu, ama zatoa tuka bese Ambrosini koj ja iskoristi mozebi edinstvenata greska na odbranata na Sampdorija i mu donese na Milan i toa kako vredni 3 boda.
Milan e vo momentov na peto mesto, so samo eden bod pomalku od Lazio i pred edno tesko gostuvanje vo sreda vo Palermo. Uf, kako bi bilo dobro i tuka da pobedime. Prvata utakmica Milan zagubi na domasen teren od so 2 - 0, ama mnogu raboti se smeneti od togas. Na primer, formata na Milan e vo nagorna linija, a Palermo ima losi rezultati na poslednite nekolku mecevi. So ogled na sostojbata na tabelata i faktot sto sezonata poleka odminuva, nema mnogu prostor za greski i sekoja pobeda e dragocena. Mora, ednostavno mora da se pobedi. Sekoja pobeda znaci mnogu, a sekoj kiks cini uste poveke, zatoa treba steganje i majku mu djte edna utakmica da se resi vo normalno vreme, pa da ne mora da se tresam do 90 minuta :)
Prognoza, pak so doza na optimizam i po malce pristrasnost, ama mora da se pobedi... Palermo - Milan; 1 - 3... Ke prorabotat konecno napagjacite... Strelci Oliveira, Ronaldo, Pirlo(od sloboden).... FORZA MILAN!!!!!!!!

No comments: