Translate

Wednesday 17 January 2007

Storari vo Milan

Po nekolku spekulacii povrzani so doagjanjeto na novi igraci vo Milan, konecno, iako pomalku iznenaduvacki dojdovme i do prviot oficijalen transfer. Po povredata na Kalac na natprevarot so Reggina, klubot ostana bez opcii za golmanskoto mesto i morase brzo da reagira. Spored prvicnite najavi Kalac ke bide "vo aut" okolu eden mesec. Dida e veke podolgo otsuten od terenite i iako ima optimisticki najavi deka e veke zazdraven i deka ke nastapi na natprevarot so Arezzo, od klubot seriozno i pristapuvaat na situacijata i ne ostavaat nisto na slucajnost, a najdobar dokaz za toa e ekspresnoto doveduvanje na Marco Storari od Messina. Moram da priznaam deka do ovaa sezona pojma nemav koj e Storari, no kako redoven gledac na Serie A uspeav da nacekam na TV nekolku utakmici na Messina i dosadata na tie natprevari edinstveno mi ja razbivase Storari so fantasticni odbrani. Od golmanite sto gi imame na lager edinstveno Dida gi zadovoluva kriteriumite na dobar golman, Kalac e dokazan kikser, a Valerio Fiori ne sum go videl vo akcija (osven na Berlusconi Cup, sto ne e natprevar koj najobjektivno ke gi dolovi kvalitetite na eden golman). Zatoa mislam deka Storari e odlicna opcija, a so ogled na formata koja ja ima vo momentov, ne bi se dvoumel voopsto i bi go zbrcal vo prva postava.
Za onie sto sakaat poveke detali, Storari ima 30 godini. So Milan potpisa dogovor
do 2010, no za sega nema podatoci za toa kolku pari e vreden transferot i ke go nosi dresot so broj 26. Za zal poveke podatoci vo momentov nemam, zasto potpisuvanjeto na Storari e vo senka na potencijalniot transfer na Ronaldo vo Milan, pa vnimanieto na site e svrteno na taa strana... no za toa vo nekoja druga prilika:)

4 comments:

C.T. said...

Koja e ovaa faaca?
Ova li e faca za fudbaler

G4L said...

se moli cile a.k.a. the wolf da se vozdrzi od vakvi nefudbalski komentari i da gi prenese na mesta kako fishing macedonia i sl. bidejki blogov izgleda odlicno, deluva seriozno i se nadevam ke stane mesto za inteligentna fudbalska diskusija.

da dodadam deka Milan odamna ne sum go gledal vo poslabo izdanie od ovosezonskovo, rezultat na poveke faktori od koi pokraj ociglednata nesposobnost na upravata da go zameni Sheva (koj usputno u potpunost gi opravda 30te milioni na Rusinot so celi 3 gola vo EPL), prednici i slabata igra, pa i postava u odbrana za koja bi mozel da go okrivam samo Ancelotti, koj odamna trebase da bide ispraten u Messina ili Chel$ki, i da bide zamenet so mlad i energicen strucnjak kako Spaletti npr. (nisto licno C.T.).

C.T. said...

Zare ti mozes da komentiras za mojata netrpelivost kon milanezite ama arezzo si go kaza svoeto

The Last Mohican said...

jas bi mu poracal na Cile The Wolf, da si go gleda svojot tim i da pocne da sobira donacii za da go prati kapitenot na anger management sesii.
I neka ne zaborava, vtoro mesto postoi i e sekogas rezervirano za tie sto pretendiraat za visok plasman, a im nedostasuva sampionska ambicija!