Translate

Friday 16 May 2008

Za pocetok...


Za pocetok edno golemo ZDRAVO do site clenovi na blogov i navivaci na MILAN!Od denes pa natamu blogov ke bide zbogaten ne samo so moeto prisustvo(kako sto bese do sega)tuku i so postovi...da ne dolzam mnogu i da ne se falam mnogu hehe-da preminam na glavnoto...MILAN!
Ahhh....toj MILAN...od kade da pocnam!!!aj...ke pocnam od POCETOK....Celovkupnata sezona=KATASTROFALNA!
Serija A -4-5 mesto a i toa e malku!prasanje e 4 mesto?!
Champions League-1/8 finale
Copa Italia-WTF?od pamtivek nemaat daleku stignato u kup a ne pa sea
Intercontinentalniot cup ne se vazi....
FAKT!Na Milan mu treba sveza krv kako nikogas do sega!Djabe se ubeduvanjata na Carleto i Galliano od tipot:"Nema da ima drasticni promeni vo timot"(demek milan si e MILAN!)arno ama...videte rezultati be aloo!!!za klub kako milan 4-to mesto e malku...a i koga toa go nemaat togas...corba.
Zborot promeni visi nad milan so godini...ama koga se bese ok togas nikoj ne se bunese arno ama...posle Calciopoli mnogu raboti se smenija...Ako Milan saka da se vati na pobednicki pateki treba da pocnat od temel-trener.Sekoja i najgolema cest do Ancelotti.2 Tituli vo champions od 3 finalinja,edna titula vo Serija A,eden kup na italija,1 interkontinentalen kup i 2 super kupa na evropa...Impresivno...definitivno.Ama vreme mu e da prodlzi...vo reprezentacija na italija-sovrseno neli?vrv na negovata kariera...i samiot ima izjaveno vo nekolku navrati deka predizvik mu e eden del da ja vodi reprezentacijata.A za nov trener...sekako spored mene-MOURINHO i nikoj drug!nareceto go aroganten,voobrazen,trosadjia...ama fakt e deka e odlicen trener.Moe licno mislenje e deka ako sakame masovni promeni vo sekoj segment ni treba Jose!Plus so samoto negovo doaganje 95%ni se osiguruva doaganjeto na Drogba-sto e odlicno!a za drugite promeni vo timot toj samiot ke si znae najdobro...samo ke mu treba malce vreme i odvrzani race od gazdite za da bide uspesen.A za igrackiot kadar....auufff..ima mn i tuka vo nekoj od moite sledni postovi VETUVAM deka ke napisam mn poveke za site clenovi na Milan poedinecno.Sega za sega samo na kratko:
OUT
Dida,FIori(Kalac e dobra rezerva)
Cafu,Simic,Digao(ako nekoj go racuna),Maldini(za zal ke mora da si zamine nedostojno,ama ako saka neka ostane i slednata sezona ama samo ako bidat napraveni golemi promeni)Favali,Serginho
Emerson,Brocchi(i da ostrane i da si zamine-seedno,ima koj da go pokrie)
Ronaldo,(Ne treba mn mn da se zbori za nego)Gilardino(Viola e najdobra opcija za nego)
Da dojde Mourinho i posle on si znae...
A za IN vo dr prilika...samo na kratko: Prv Golman,Desen bek(po moznost),Centralen stoper,Lev bek,2-3 napagaci(Ova se samo minimalnite pobarubacki)
Aaaaa da da i uste nesto...spored mene,da ne se zavrsi milan 4 ne bi bilo mn loso,zatoa sto taka se nadevam deka ke stavat prst na glava "gazdive" i deka ke go donesat Jose i se dr...
Od mene(Dragan) edno srdecen ROSONERSKI pozdrav i do sledniot post....pozz

14 comments:

ZokiArsenal said...

CUP UEFA ( CESTITO :DDDDDDD ) Muahahahahahahhahahahhahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahaaahhahaahahahahahha :DDD

ZokiArsenal said...

Aj poveke sreka u nekoja naredna prilika =)

Darvel said...

Вака може ќе го освоите, освен ако не игра пак Зенит. :D

Anonymous said...

Zoki...samo 1 stvar...potseti me te molam na posledniot bozji trofej so go osvoil arsenal!ne se sekavas...pa da ok e....poso bese pred 500 000 svetlosni godini!Huhuhu...ne stv,be greota e U Champions...neso?u domasno prvenstvo...04 i tolku a?Aj sea TISINA!

Darvel said...

Ултра не се возбудувај бе одма.

Не се пласиравте во Лига Шампиони, а тоа за клуб што има 7(?) титули е срамота.

И објаснете ми зошто, кога некој ќе ви пише за тоа што сте зезнале нешто, одма почнувате со муабетот: „Вие не сте поарни.“

Ако сакаш да имаш блог, треба да знаеш да трпиш и критики.

ZokiArsenal said...

:-) Ultra Darvel ti ja kaza prikaznata , btw aj da ne ve nerviram , plackovci!

The Last Mohican said...

@ Darvel i Zokiarsenal...Ne znam za ultra, ama jas dobro podnesuvam kritiki. e sega edna rabota ne razbiram vo celovo ova... Dali so toa sto mudruvate i se potsmevate na nasiot blog vi pomaga da go podnesete polesno nesupehot na vasiot klub? Zosto vo celina ne sme mnogu razlicni. I Milan imase luzerska sezona, ama ne gledam nitu deka Arsenal se zakiti so nekoj trofej. Vsusnost treto ili petto mesto, osmina ili cetvrt finale i ne pravi nekoja golema razlika, ako krajna cel se trofei. Znaci koga se raboti za kritiki na tugja adresa, prvo videte vie vo vasiot dvor sto se slucuva, pa posle podsmevajte se. Inace da ne bidam svaten pogresno, moze da kritikuva koj i kolku saka, dodeka ima osnova i kredit da go pravi toa. Bi go narekol toa dobronamerna i osnovana kritika, koja sto bi se cenela pomegju site clenovi na ovoj blog. Bi razbral navivac na Inter ili Juve ili koj i da e drug Italijanski klub da mrci po blogovi na Milan, ama sto barat navivaci na Angliski klub koi isto kako i nas ostanaa so prazni race i bez nikakva radost, toa ne mi e jasno. Ama neka, ako vi pomaga toa da ne mislite na vasata sezona, togas tesete se tuka :)

Anonymous said...

darvel-edno e da krtikuvas,da sugestiras...a sosem dr e da se potsmevas i buckas i toa na blog na milan..videte gi kom so gi ostaivte...ako toa ne e buckanje nez so e...btw...100% se soglasuvam so mohican...poZz

Anonymous said...

darvel-edno e da krtikuvas,da sugestiras...a sosem dr e da se potsmevas i buckas i toa na blog na milan..videte gi kom so gi ostaivte...ako toa ne e buckanje nez so e...btw...100% se soglasuvam so mohican...poZz

Zaboraiv da se logiram hehe

ZokiArsenal said...
This comment has been removed by the author.
ZokiArsenal said...
This comment has been removed by the author.
ZokiArsenal said...

E sto baram ? ova nee del od vasite gluposti so gi pisuvavte i kritikuvavte i provociravte na nasiot blog!( ne tebe The last mihigan ) tuku slicnite strucnjaci kako Vladimir , pa pak nekako istrpivme a tuka digate panika za 2 comments? Samo dojdov da vi cestitam CUP NA UEFA POZZ :D:D:

Darvel said...

Не знам за навивачите на Милан, ама јас лично не сум од тие „навивачи“ кои мислат дека ако клубот не освоил титула пропаднала сезоната. Баш поради тоа и не ми треба тешење.

А ако толку ви смета што сум пишал два-три коментари, не е проблем, нема потреба јас да доаѓам. Ако е за карање, имам со кого.

The Last Mohican said...

Ne e za karanje rabotata, nikogas ne ni bila. Samo reply na komentarite... Inace se slagame za edna rabota i jas ne ja ocenuvam sezonata kako propadnata iako sum mnogu razocaran. Iskreno mislam deka trebase da se sluci vakvo nesto za da dojde do promeni vo klubot... koi tolku mnogu gi posakuvam :) Valjda vodeckite strukturi vo klubot ja naucile lekcijata od ovaa ocajna sezona.