Translate

Monday 25 June 2007

Update na prethodnit post - Suazo ne e vo Milan

Iako vo prethodniot post objaviv deka namesto za Inter, Suazo potpisal za Milan, sepak taa rabota izleze deka e daleku od gotova i spored konecniot rasplet na nastanite, Suazo definitivno potpisal ili ke potpise za Inter. Otkako se pojavi informacijata na oficijalniot sajt na Milan, ostanaa nekolku nedorecenosti, okolu visinata na transferot. Vo megjuvreme se pokaza deka Milan se dogovoril so upravata na Cagliari za transferot na Suazo, otkako pretsedatelot na Cagliari objavil deka pregovorite so Inter se zavrseni, no ne i so igracot koj nemal pojma sto se desava. Na kraj sepak Suazo ke odi vo Inter, a Italijanskata fudbalska federacija ke odlucuva dali imalo nekoi nepravilnosti okolu negoviot transfer, potocno dali upravata na Inter pregovarala so Suazo bez znenje na upravata na Cagliari. Dokolku e taka, mozno e da sledi kazna i za Suazo i za Inter, so mozna nekolku mesecna suspenzija, ama za toa ima koj da misli.
Sto se odnesuva do mene, Suazo e dobar igrac, no definitivno ne e klasa, za koja bi vredele site ovie raboti. Dodeka Milan se zamarase so nego, nekoi pokrupni zverki veke ja menuvaat klupskata sredina, kako sto e primerot so transferot na Henry vo Barca. Ako prethodno ne se zamarav mnogu okolu Suazo, koga go procitav ova me pukna ljutina. Ne moze golem klub kako Milan da si dozvoli da se prepelka za igrac od tipot na Suazo. Milan ima mnogu pogolemi moznosti i moze da trgne po nekoj igrac od svetska klasa i ne treba da gubi vreme, tuku treba da nastapi poodlucno na pazarot. Plus spored mene, ne znam zosto napagjac e glavna cel na klubot, koga imame cetvorica. Mnogu pogolem problem e preterano starata odbrana, golman(Dida ne e veke podolgo vreme vo nekoja najsjajna forma) a bi bilo dobro i nekoj pomlad veznjak da se zeme za postepeno da se integrira vo timot.
Ako veke mora da se kupi napagjac, koj bi bil praviot izbor? Henry otpagja, zosto mozam slobodno da kazam deka veke e vo Barca, a da ne praam muabet deka go zemaa za smesni pari, imajki predvid za kakov igrac stanuva zbor. Eto'o veke nekoe vreme e na meta na Milan, ama iskreno mislam deka nema sansi da se sluci toa. Prvo, zaradi parite, Barca ne bi go dala za pomalku od 35-40 milioni evra, a vtoro i Eto'o dosega ne pokazal nikakva namera da menuva sredina. Sheva nazad? Ne sakam da diskutiram za toa poveke. Fala za se, ama ljubovta tuka zavrsuva, vo momentov poveke bi sakal da go vidam Drogba vo Milan, ama i toa e tesko ostvarlivo od veke poznati pricini: cena i lojalnost. Tuka se spomnuvaat i David Villa od Valencia, za kogo imam mnogu visoko mislenje i go smetam za strasno dobar napagjac i Fernando Torres, koj pak ne mi pravi nekoj golem kef iako vazi za golem talent i e na meta na mnogu klubovi. Baska i Atletiko bara ludacki pari za nego. Licno moja mnogu golema zelba e da vidam eden od Tevez i Saviola vo Milan. Osobeno Tevez, za nego bi dal se. Takov igrac, tolku borben, pozrtvuvan... zadovolstvo mi e da go gledam. Fakt e deka e cel na site pogolemi klubovi, ama mora da se potrudat da go zemat. I da ne uspeat, barem ke mi bide pomirna dusava znaejki deka se obidele. I za Saviola imam slicno mislenje ama ima edna rabota sto poveke me vlece kon Tevez, a toa e negovata sposobnost da se nametne vo timot i da bide svetla tocka duri i koga na timot ne mu odi dobro. Inspirativen e i igra do posleden zdiv, nesto sto mnogu ke znaci vo timot na Milan imajki predvid deka minatata sezona Kaka bese igracot koj sam go nosese timot vo nekolku klucni utakmici. Za kraj ostanuva uste da gi spomnam i Giusepe Rossi od Parma(Man Utd) i Fabio Quagliarela, kako mladi i kvalitetni igraci, koi imaa odlicna sezona i cisto kako dodatna opcija bi mozelo eden od ovie dvajca da dojde vo Milan.
Letoto e pred nas i ostanuva da vidime sto ke bide. Moj licen favorit e Carlos Tevez... za sega so mali sansi da dojde vo Milan, no nikogas ne se znae. Se nadevam deka od upravata nema pak da se zamaraat so samo "dobri" igraci i ke trgnat poodlucno vo potraga na ekstra napagjac.

FORZA MILAN!

17 comments:

Anonymous said...

Tevez vo Milan ?????????
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
poveke vo tekot a denot...

The Last Mohican said...

so se smees be... citaj ubavo prvo... citiram "za sega so mali sansi da dojde vo milan"... toa e moja licna zelba. Ti imas nekoja zelba?... Znam da gi vidis site moguci fudbaleri vo Inter... toa sto vie prakjate ponudi do sekoj fudbaler na planetava od nov zeland do aljaska, sto nekad potrcal po topka e bolest. neznam samo dali kupuvate zosto vi trebaat igraci i kade planirate da gi stavite? Ili za da ne go kupi drug? ne znam samo kade ke gi stavite site igraci sto "planirate da gi kupite" a da ne zboram za toa od kade vi se parite so koi sto ke gi platite. Ili mozebi ke formirate uste edna ekipa. So vas nikogas ne se znae...
I uste edna rabota , na goal.com procitav edna statija za finansiskite zagubi vo Italijanskiot fudbal... Vika Inter deka ima minus od okolu 180 milioni evra!? Jas ne sum ekonomista, ama toa mi lici kako golema zaguba... Za klub koj mnogu e aktiven na transfer pazarot i sto seuste teznee da potpise nekolku golemi iminja do kraj na transfer pazarot. Ama moze ima nekoi raboti sto nie obicnite lugje ne gi znaeme ili ne ni gi kazuvaat ili moze narednata sezona na dresot na Inter pokraj Pirelli ke osamne i ime na uste nekoj sponzor, mozebi nekoja banka ili multinacionalna kompanija... Eve go i linkot:

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=336069

Anonymous said...

FALA BOZE EDEN ISKREN FAN AN MILAN.SEKOJA CEST!!MI SE DOPAGAAT TVOITE ZELBI ZA MILAN BIDEJKI DO NEKADE SE SLOZUVAAT SO MOITE!KOJ STO SAKA NEKA ZBORI NO NIE SME EVROPSKI SAMPIONI!!!!FORZA MILAN

Anonymous said...

Zdravo decki! Tocno, i jas imam naletano na net za vrska tevez-milan iako mnogu povekje se pishuva za flertot megju tevez, i za zal, inter. Kako i da e, toa e se shpekulacija sega za sega i razvrska ke ima otprilika posle copa amerika.

Sekoja cest za carlito, imav prilika da go gledam zadnjite 6-7 kola u premier i nekako mi se nametnuva mislata deka klubot sto ke angazira e potencijalen prvak, bez razlika na zemja, normalno ako si otide od "rudnikot"! Deckoto "sam" gi spasi cekanite sezonava vnese svetlina vo zivotite na napatenata rudarska klasa, bar za uste edna godina, deka ke gledaat vrven nogomet.

Transfer politikata na inter ne bi ja komentiral, oti ke dojdeme do nivo da se zaprasame "dali e ova seriozen fudbalski klub"? Znam deka "kojkogoznae" ke ima komentar ali neka pripazi zosto nema mnogu prostor za manevar. Namesto komentar ke dadam edna ilustracija: koe (cauet, benoa se razbira), koloneze, milaneze, ze elias, moriero, ferante (ikonata na granata), sukur (kebapcinja slabi imalo), velelepniot dzulielminpjetro a.k.a giuly, i edna plejada na vrvni cirkuzanti! Ke si go zadrzam pravoto da imam u rukav uste nekoe fascinantno ime vo slucaj "kojkogoznae" da se obide da demantira"!

Kolku i da se trudime da ja ulepshame sobava za muabet morame da priznaeme deka ni nedostasuva eden karakter, da ne recam, lik, so cij tekst neslavno ja zatvorivme prethodnata soba za razgovor. Upatuvam pokana do mojot psiholog-sovetnik, golem frojdovac (poznavac na psihoanaliza)i golem maestro za ponezniot pol, u zagrada, macinja da se prikluci i da vnese svetlina nesto slicno kako tevez vo rudarskata naselba west ham!!!

Anonymous said...

Suazo "oficijalno" ne e vo Milan :)...
ete, veruvam deka iskrenite navivaci na Milan sega konecno ke mozat da zdivnat, pa duri i da se nasmeat, so ogled na toa kade zavrsi "vrvniot" izveduvac na penali. Tokmu tamu kade sto i imase potreba od takov profil na igrac i veke dokazana transfer-politika... Sala na strana, takov "kalibar" (bez razlika sto se raboti za sosema soliden igrac, no samo soliden) na klub kako Milan ne mu treba.
Jas seuste ne uspeav da procitam deka Tevez se povrzuva so Milan. Sekako deka takov igrac bi bil vistinsko "dolgorocno" zasiluvanje, no kako sto stojat rabotite, kako sto moze da se procita i vidi (eurosport), nego najmnogu go povrzuvaat so Arsenal (kako zamena za Henry) i... sepak Inter. Kade na kraj ke zavrsi, samo vremeto znae...
Ona sto bi sakal da go dodadam, kako moja licna analiza na sostojbite vo Milan, e deka momentalno i nemaat potreba na veke dokazano i "skapo" fudbalsko ime vo napadot. Imeno, Ronaldo, Pipo, Oliveira (koj ne dobi vistinska sansa, a imase i privatni problemi) i Gilardino ("malku" razocara) se sosema dovolni da go iznesat teretot na edna sezona. Ocekuvam megutoa, poslednive dvajca da si zaminat, a so toa bi angaziral eden ili dvajca mladi fudbaleri od tipot na Huntelaar, Babel ili pak nekoja "nova" mlada nadez po Copa America. So formacijata sto ja neguva Milan (najcesto so eden klasicen napagac) sosema dovolno i mozebi najpravilno... Poznavajki go Milan, sigurno nema da izneveri...
Problemite spored mene se vo odbranata i delumno sredniot red. Tokmu tamu bi se obidel da osvezam so "vistinski" iminja. Kandidati, veruvam ke se soglasite, za site mesta vo timot ima dosta (osobeno dokolku se zadrzi Kaka, kako najdeficitaren profil na igraci)...
Za kraj bi dodal i uste edno ime (go procitav na sport1.de (sigurno najvlijatelen i najdobar germanski sportski sajt), a prevzemeno od spanskiot "sport"), a toa e David Villa. Navodno imalo ponuda do Valencia od 16Mil. + Oliveira. Mene mi zvuci premalku, Valencia sigurno nema lesno da se otkaze od nego, no vo fudbalot e se mozno. Toj bi bil veke posakuvanoto "ime",a sigurno i so pricina...
Po angaziranjeto na Henry od Barca, ne treba da iznenadi dokolku povtorno se aktualizira interesot, a i moznosta za angaziranje na Eto'o. Premnogu zvezdi na edno mesto, suetata e cudna rabota i ne treba da se potcenuva, a so toa i dobri sansi za Milan (no i drugite)...

Anonymous said...

Tokmu i za vakvo osvezuvanje govorev dragi blogeri!! Ova vekje pocnuva da zalicuva na seriozen blog, so seriozni razmisluvanja!!

Sakav da go zaprasam urednikot dali ke ima klasicna letna pauza ili tkn. "stanka" na blogot, ili ke se sledi celo vreme sto se slucuva na transfer marketot? Vtoro, ni treba inspiracija t.e. temi za razgovor sto znaci i pocesti postovi so mogukjnost za diskusija.

Pozdrav do "posledniot mohikanec", "kojkogoznae" i sekako mojot omilen, "banissimo" kako najredovni kolumnisti! Normalno, pozdrav i do onie koi od vreme na vreme ke shkrtnat po nesto, kolku i da e bez veze!

Kolku i da e nadvor od blogerskata etika, bi sakal da zaprasam (ne mora da se odgovori, normalno), dali urednikot na blogot e eden decko po ime janko, koj go gledam od vreme na vreme (koga mozam), vo kafe bar alka na ulica leninova?

Do slushanje...blogerski pozdrav..

Geordie said...

Po mene Milan ovie godini i ne e posebno atraktiven za blogovi i komentari. Prvo sto ima eden tim koj ne go menuva so godini, a vtoro igrata i formata im e premnogu poznata i prepoznatliva da ne dava mnogu prostor za analiticki manevar. I se ova sekako, u pozitivna smisla. Retko koj tim vo poslednava dekada na "moderen fudbal" pokazal tolku konzistentnost i kontinuitet na vrvni rezultati. Pricinata e mnogu ocigledna - eden stabilen kostur na odlicni i iskusni igraci. Nesto sto nitu edna druga ekipa vo momentov go nema. Najblisku se Barca i Chelsea, ali prvite se zrtva na populizmot (katalonski mentalitet, kupi im dve mega zvezdi i ke bidat site srekjni pa se zaboravaat neuspesite, vazno da e Camp Nou miren i da nema beli maramcinja) a vtorite na modernite ekonomski tekovi (fiktivni prihodi - napumpani trosoci = ispran profit). Ova go kazuvam kako opravdanie za nekolku diskusii koi izlegoa od temata Milan, na ovoj blog. Imeno, gorepotpisanite se dokazani poznavaci na fudbalskata igra, no ne se site verni fanovi na Milan. I ako tuka ima mesto samo za takvite, site nie bi bile rascepkani na 100 blogovi i diskusii i bi se izgubil sarmot na sudarot na sprotivstaveni mislenja. A kako Milan e tesno povrzan so Inter, Juve, Real, Barca i ostanatite golemi klubovi, dali po transferi ili dueli vo LS, mislam deka ne bi trebalo da se cenzuriraat diskusiite koi izleguvaat od postavenata ramka. Ako vekje izleze predaleku, samite ucesnici ke go sfatat toa i ke se vratat na mesto. Primer, ima li za prav navivac na Milan poslatka rabota od komentiranje na utakmica Inter - Helsinborg kade Inter izgubil 0:1 i ispadnal od LS? Ova hipotetski, neli W.K.Who? A ni Inter ni Helsinborg ne se tema na blogov.
Pozdrav do cela community, i starite, i novite anonimni i Paveli

Unknown said...

Da ne se osvoese LSH lani definitvo ke bese propadnata sezona .no imajki vo predvid kako zavrsi ,sega site sme srekjni i radosni vo stilot kako smo se nadali dobro smo se udali . . .

ke pocnam od krovot
najdobro e da se posne od temelite ama ajde ovaj pat ke naprajme isklucok
Atacante !!!
Vistinsko prasanje e dali ni e potreben eden vrven napajgac ili moze da pomineme so nekoj koj ne e svestska klasa . po mene Suazo ke bese odlicen izbor a svoite mislenje gi navedov zs . .e sea posto toj se odluci za Inter negov problem .VO momentov iame 4 napagjci R99 ,Pipo,Gila i RC .za R99 ne komentiram samo daj boze da ostanit zdrav ,za Pipo ic pak nekometiram zs toj i so edna noga e opasen .Gila maka maci so adaptacijata ,vo Parma site igraa za nego no vo MIlan to ne e slucaj ,odlucuvacka sezona za nego. ne e ` deka ne dobivase sansi ,ama i togas ko kje ja dobiese znaese da promasit i penal ccccccc
RC ne ja stekna doverbata na Karleto,koj iskreno mislam deka e mnogu svoeglav trener,ko ke namislit nesso si terat po svoe a zasega neame zosto da se zalime ednostavno mu uspeava ...
RC koj imase i personalni problemi ako dojt nekoj extra att ke mora da si ojt ,ako ne mozda vikam mozda ke dobie sansa,(ne smeese da se drznit da go zemit br 7 )
Ako jas se prasvam jas odma bi go vratil Sheva (non e` brasilero pero` )
tevez no!!daleku od to deka e slab igrac ,ama kaj nas imat pojke brazilska atmosfera ,a toj e sepak argentinec . .
Centrocampista !!!!
vo ovaj sistem so go igrame neznam ama bukbalno nitu eden igrac so bi mozel da dojt i da igrat.prvo na koe mesto ke igrat ?
KAKA?Seedrof?Rino?Pirlo?Ambro?
MIlan go imat najuigraniot sreden red v svetot i sekogas velam ako milan igrat kako MIlan nemat ekipa koja mojt da go dobiet .
Difensore ! ! !
e tuka se vistinskite prasanja.iskreno ne kupivme nekoe dete da go naucime da igrat odbrana kako so bese to slucaj so Maldini pokraj Baresi . . .Pak ke go imame Nesta,Kala ,Il Capitano ,a od vtor plan ke cekat Bonera. igrac so saka m da go vidam vo rossonero e Zambrota eden od najuniverzalnite igraci na svetot zaedno so Esien .so Zambrota bi dobile mnogu ...

Portiere !!
Skakliva rabota e ko ke moras da menvis golman !!!treba da pocne seriozno da se razmilsuva i na taa problematika ama ne od ovaa sezona mozda v godina . . .

Anonymous said...

:))))))
AH TOJ HELSINBORG!!
MU blagodaram na geordie sto mi vrati ubavi sekavanja od taa sezona koga vo kupot na uefa imase bezbroj dobri partii od str. na inter:))))))))))
bilo kako bilo rekoba utna penal u 90 minut i tolku od LS. a citam na blogov mirkono se sekira kako gila utnal penal so pro patria u vtoro kolo od kup! Se slagam so geordi deka milan imaat edna od najkonstantnite ekipi i igri vo poslednive deset godini ama, da ne se lazeme,(da ne bidam gresno svaten) i pokraj LS bevte ocajni!
Sto se tice igracki kadar mislam deka golmanite se OK, odbranata definitivno treba da se podmladi a za napadot vi treba eden zver ama ako platata na Eto vi e golema togas zemete go Boban J. zvani Janker, uh ustvari zaboraviv potpisa za lokeren pred dva dena :)
I na kraj da ne go zaboravam pavel, seriozen klub ili ne,pravilna ili losa transfer politika, Juve bese timot koj sto igrase vo vtora liga minatata sezona ili mozebi se lazam? Pa i so takvi igraci od tipot na guly, sukur i sl. na juve mu trebaa sudiite za da go zadrzat inter zad niv. :) POZDRAV

The Last Mohican said...

Stanka ne blogot nema da ima.. osven za vreme na godisen odmor ili ako mi se rasipe kompjuterot :) Sledam recisi se sto se slucuva vo fudbalot i okolu nego kako bi izdvoil sodrzini koi bi bile soodvetni za ovoj blog koi bi bile interesni i soodvetni za komentiranje, no sepak bi ja odrzale vrskata so fudbalskiot klub Milan. Normalno komentarite mozat da izleguvaat od taa ramka, vo mojot slucaj se raboti za cisto avtorska etika. Iako za zal ke moram da se slozam so Geordie, deka mozebi(daj boze da ne e taka) letovo nema da ni donese nekoi pogolemi vozbuduvanja okolu nekoi potencijalni transferi i promeni vo klubot, od veke spomenatite pricini. Milan ne e klub sklon na promeni, sto vo situacija koga ostanatite klubovi kupuvaat mladi, kvalitetni i atraktivni igraci mi stvara nervoza. Ja razbiram konstantnosta, uigranosta i zelbata da se zadrzi kosturot na timot, no veke premnogu igraci ze vo poodminati godini. Nemam nisto protiv da se kupat nekolku mladi igraci, od razlicen profil i postepeno da se integriraat vo timot. Veruvam deka pokraj tolku iskusni volci ima mnogu sto da se nauci. Isto taka stravuvam i od toj vakuum sto bi se stvoril, dokolku se sluci vo edna sezona naglo da se slucat mnogu promeni t.e. da se donesat poveke novi igraci i odma da se pustat vo ogan. Period na adaptacija sekako treba, a za da se postigne toa, spored mene bi trebalo da se kupat barem po 1-2 igraca sekoja sezona na nekoi od poziciite koi se najkriticni, imajki ja vo predvid starosnata granica na povekto standardni prvotimci na Milan. Da ne zaboravime deka minatata sezona, Mldini, Cafu, Pippo, Serginho, pa i Nesta golem del od sezonata(ili cesto na pokratok period) bea otsutni zaradi povredi. Milan nema golem sostav na raspolaganje i ne znam kako misli sezonava da se natprevaruva na site frontovi.
Sega pak stigame do transfer politikata na klubot... Ne razbiram, zosto e tolkava zelbata da se kupi napagjac. Ili se raboti za inaet i zadovoluvanje na licna zelba na Berlusconi i Galiani? Veruvam deka ne sum samo jas koj ne go gleda problemot vo ofanzivniot del na timot, koj i minatata sezona pokaza deka e sposoben za davanje golovi, plus sega i Ronaldo ke ima moznost da nastapuva i vo CL. Da skratam bez najmalku 3 igraci i golman jas ne bi bil zadovolen od ovoj transfer pazar. Zambrotta zvuci dosta interesno i e igrac koj definitivno bi go sakal vo Milan. I se prasuvam uste edna rabota, zosto nikoj ne se interesira(ili barem jas do sega ne sum procital) za Daniel Carvalho od CSKA Moscow? Mene toj mi e mnogu zver igrac i definitivno bi sakal da go imam vo tim... ama koj me prasuva mene. Zapnale lugjeto za napgjac, pa da vidime so ke bide... Ako veke treba da dojde napagjac, neka ne e Sheva... Covekot napravi premnogu za nas i resi da si odi. Jas go pocituvam toa, no ne gledam nikakva poenta da go nosime nazad. Plus i godinite veke mu pominuvaat, a sekako bi odel na varijanta pomlad napagjac... vo spomentatite vo postot go zaboraviv Jeferson Farfan :) Definitivno e opcija :)
I Pavel, za potrebite na blogot sum posledniot mohikanec :)

The Last Mohican said...

a nadvor od marginite na ovoj blog, sum Janko :)

The Last Mohican said...

pak jas :) sto se tice boban j, takozvani janker ke vi go prepustam na vas... vie ja imate taa sklonost na pazarenje se sto mrda. Duri mozete da dojdete i licno da se uverite vo talentite od strumicko-valandovskiot, poloskiot i pelagoniskiot region... a ti be ubav mi vikas i pokra LS bevme ocajni... Pa vo rasparceno prvenstvo, i ocajni i so minus bodovi stignavme do 4 mesto i do LS. Srekja za vas sto bevme ocajni, zosto vo sprotivno koga sme sjajni vie tesko drzite ritam so nas. A komentar od tipot "i pokraj LS"... ja znaes navivackata parola, slab sum so italijanski, ama i na makedonski e poveke od jasna... NIE GI ISPOLNUVAME VASITE SONISTA :) pozdrav

Anonymous said...

Najprvo pozdrav do site Vas, a vooedno i se zablagodaruvam na site iskreni pozdravi upateni do mene, sto "licni", sto "grupni" :)...
Bez da dolzam, site nie znaeme "kade" sme i so koja "cel" tuka, bez razlika so koj klub se identifikuvame, no isto taka apsolutno se soglasuvam so analizata i "plastichnoto" pretstavuvanje na problematikata na "geordie" (me raduva deka ne e od mene :)), kako i so negovoto rezime, no isto taka i so inicijativata na "Pavel" vo vrska so pochestite postovi i moznost za diskusija.
Do "WKW", kolku bile ochajni, ne znam bash... Domashnata liga ovaa godina ne e nikakvo merilo (osven za vas :)), znachi, sleduvashe lagano ispolnuvanje na zadachata, a toa e plasman megju prvite 4, ispraten so chuvanje na silite za LS i so perfektno tempiranje na formata. Dali e toa sluchajnost ili ne, so takvi prekaleni igrachi i fudbalska filozofija, jas ne bi rekol...
Za platite na Milan :)), pa kogo lazeme, edno e "oficijalno" drugo "pod masa", a zabarite sigurno toa i najdobro go znaat. Sigurno deka ne e se vo parite, pregolemi razliki megju golemite i nema... finansiskite se nadoknaduvaat, no ima i drugi neshta mnogu bitni, a za toa vo druga prilika...
Eh toj "furiozen" Inter, kade bi im bil krajot na ostanatite (vkluchuvajki ja i EU), da ne se sudiite :))... Zarem 15 boda razlika i 2:0 i 2:1 za Juve vo megjusebnite dueli vo sezonata 2005/06 ne se dovolen pokazatel na razlikata vo klasa. Da ne komentiram za duelite so Milan. Do ovaa sezona i dvete pobedi, eve jas kako neutralen ne se ni sekjavam na vashata posledna pobeda. Znam samo deka bevte blisku pred razvivanje na "kompleksot" od tipot "pobednikot e vekje odnapred poznat"...
Za toa kolku ste "chisti", a i celata Liga, svedochat postojanite skandali. Kako ne znam, od izminatiot nekako "izbegavte", ne veruvam deka ste do tolku "poshteni". Duri ete i aktuelniot svedochi za toa. Golemi finansiski malverzacii, kojshto sigurno ke bidat sankcionirani. Se zboruvashe i za odzemanje na titulata, samo sepak po skandalot vo minatata godina, ligata i drzavata takvo neshto ne mozat da si go dozvolat po vtor pat. Izgleda deka povtorno nekako ke se "izvadite"...

Anonymous said...

Samo na kratko ke se oglasam da go pozdrav "kojkogoznae" i da go prasam od kade mu idejata deka jas navivam za eden bezdrugo golem fudbalski klub kako juve???

Pozdrav i do "mirkono" i da ti kaza brat prav si, vistina.

Pozdrav, sega iam rabota za podetalno ke se oglasam podocna!

Anonymous said...

6/29/2007 7:53 AM


Milan Sign Young Slovenian Striker

The Rossoneri have officially signed a 16-year-old striker from Slovenia who played for NK Nafta in the past season.


The Milan fans have all been waiting for the news when Milan will finally announce the name of the new striker to strengthen the forward line of the European Champions.

Will it be Eto`o'? Or Shevchenko? Or maybe Ronaldinho? Well for the time being the Rossoneri supporters will have to be happy with Mitja Novinic, a very young hot prospect of Slovenia who is considered as the new best thing in his country.

Milan announced the signing on Thursday evening as they deposited the contract of their new player at the offices of the Lega Calcio.

This is the second signing for the Rossoneri during this transfer market, with the first one being that of Ibrahim Ba who therefore made a return to the club after a few years absence.


http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=339397

Anonymous said...

6/28/2007 3:52 PM


Cassano On Milan's Agenda - Galliani

Adriano Galliani shockingly revealed today that Antonio Cassano is one of the names on Milan’s shopping list.



zoom - galleria The Real Madrid misfit is currently searching for an Italian club who would be interested in his services, but is having problems given his ‘trouble-maker’ reputation.

Inter have ended their interest in him after their capture of Suazo, and Juventus also have secured their share of forwards (and have Miccoli, a very similar player, apparently to spare).

Meanwhile, Roma do not want him back as much because of the way he left as his high salary.

Then yesterday, Napoli chairman Aurelio De Laurentis also rejected claims linking the 'one time starlet' to the newly promoted club.

"We don’t want people that create locker-room problems in our team," he declared, putting an end to the speculation.

Just as darkness appeared to surround the Bari-born ‘Peter Pan’ a new ray of light coming from none other than the European champions has suddenly brightened up his future prospects.

"I like Cassano," Galliani told reporters this afternoon. "He was already linked to us in Janauary, but not all were delighted with the possible move.

"Now we will try again. You know he is a forward, and we are looking for a player in that role.

"Therefore, put him on the list."

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=338891

espan said...

najprvo pozdrav do site navivaci na EVROPSKIOT SAMPION MILAN.za doaganje na Tevez vo Milan procitav na nekolku mesta.Navistina bi bilo dobro da se ostvari bidejki znaeme deka za narednava sezona go imame vo spicot Ronaldo i smetam deka e potreben uste eden dobar i kvaliteten napagac.Za vrakanje na Seva ne ni pomisluvam bidejki toj si go kaza svoeto i mislam deka na takvi koj ne se dokraj lojalni i verni nema potreba za nivno zboruvanje.poveke mi se dopaga david Villa bidejki mu lezi da igra protiv "italjanskiot sampion" odnosno luzerskiot tim koj nemase 20 god zemeno titula ili kartko kazano Inter.za kraj koga go spomnav inter moram da vi go kazam i vicot kako stana sampion:Fatil Morati zlatna ripka i taa go prasala za 3 zelbi.Ovoj posakal:1.Da se kazni MILAN so odzemanje bodovi;2>da se prefrli Juve vo poniska liga i veke tretata mu bila da stane inter sampion.I Ve molam svatete gi koga se falat navivaci na inter deka inter e sampion.toa cuvstvo nemaa go doziveano 20 godini.pozdrav milanezi...FORZA MILAN